Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 934 548
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 7 755
Случая с Иран, щеше да е много комичен, ако не беше толкова сериозен. Болни хора излизат пред населението да кажат - Its just a FLU, no problem.

# 7 756
  • Варна
Това с бежанците, е още по-притеснително в момента. И да не внесем вируса от Европа, то с тая голяма група хора от Азия задължително, ако и много от тях се разболеят на наша територия, да трябва да ги лекуваме и без това с нашите недостатъчни ресурси. Може и други болести да докарат. Само едно не ми е ясно, турците не ги ли е страх, че ще пренасят зарази и на тяхна територия ? Освен и ние да направим същото - да им осигурим коридор и да оотиват директно в Западна Европа. Тази година тревогите край нямат, още сме февруари .

# 7 757
Мм не, не чува всеки каквото си иска! Всеки ден излиза някой да обяснява как сезонния грип бил по-опасен! Затова говоря. Да кажат истината, а тя е очевидна. А те баламосват хората с приказки, че грипа бил с 5% смъртност!?
Като трябва да се вземат мерки и тези същите излязат и кажат нещо полезно, няма да има кой да им вярва и с право. Ама как да мислим толкова напред..

# 7 758
Освен прополис и ехинацея къде видяхте други имуностимуланти в поста?
Куркумата е противовъзпалително за ставите, босвелията също, глюкозамин за смазване на ставния хрущял,  витамини се пият за попълване на дефицити, co q10 за сърдечната функция.
Може би е хубаво да пие половината и да редува през някакъв период, но като гледам, добавките са най-много за стави.

Напълно ст прав/а! 4 от нещата (Куркумин, Глюкозамин, Рибено масло и Босвелиа) ги пия за проблеми с колената. Те са си всеки ден задължително.

А какво редуване би било удачно - примерно един ден Вит Ц. само, друг ден прополис само, след това ехинацея само - в този смисъл ли?

# 7 759
Паднах от смях, като го гледах Бойко, не може да му се отрече на премиера, че умее да създава настроение. То тоя му чар с който умее да разсмива е това което го държи на върха в политиката толкова време. Вика към щаба: Айде вече намерете 1 болен че да мирнете и вие, с такова съжаление казвате, съжалявам нямаме регистриран болен. Grinning

Цитат
То така както е тръгнало, скоро няма да останат хора, които да обясняват на населението как всичко е под контрол

Ситуацията в Иран е наистина черна комедия. Заразеното правителство обяснява как всичко е под контрол.

# 7 760
  • Germany
Интервюто на първият заразен в Германия, още в началото на епидемията в Китай:

Първият пациент в Германия, при когото беше открит новият коронавирус, имаше едно основно предимство: Според собствените му думи той никога не се е почувствал болен.

Мъжът от Бавария беше в карантина 18 дни.  
 "Никога не съм се чувствал така, сякаш съм в смъртна опасност", каза той в петък пред баварската радиостанция "Байерн 1".  Диагнозата била, разбира се, изключително шокираща за него.
 "Всичко ми се стори много сюрреалистично", каза мъжът от квартал Старнберг.  "Защо трябва да бъда първият, който има това сега?"  Чувствах се „напълно здрав“ към момента на поставяне на диагнозата.
 "Никога всъщност не се почувствах зле", каза той.  В дните преди изолацията си в края на януари той имал хрема, кашлица и треска, но това било прието като нормално поради сезона.
 Тогавашният 33-годишен е бил заразен от китайски гост от компанията си Webasto.  "Тя беше напълно здрава за мен", каза мъжът на водещия за деня, когато срещнал жената.
 Новият вирус Sars-CoV-2 може да предизвика белодробната болест Covid-19.
 В Китай, основната страна на разпространение, хиляди са умрели заради това - много са възрастни пациенти със сериозни предишни заболявания.  Все повече заразени хора също се отчитат в Германия.

Първият открит заразен човек от Бавария все още редовно се тества на Sars-CoV-2 по собствени думи.

"Вкъщи съм, но ми е позволено да излизам нормално. Просто не мога да ходя на работа."  След диагнозата той беше в карантина 18 дни в клиниката на Швабинг в Мюнхен.  "Това беше много, много скучно ежедневие."

На въпроса какво прави вкъщи, когато се е върнал при жена си и детето си, той отговори: „Поръчах си пица, разбира се, поздравих семейството си, прегърнах ги,  пуснах пране. Разбира се, че не мога да пера в продължение на три седмици. И  просто седя на дивана. "
 Жена му и детето не са се разболявали, също и лекарят, който първоначално го е преглеждал.

Последна редакция: пт, 28 фев 2020, 13:18 от PeaPink

# 7 761
В Германия никой не ги съветва да се запасяват, имам приятел живеещ в засегнат район и друг в Берлин, единия работи в супермаркет и казва, че нямат никакви инструкции относно вируса. Другия сподели, че хората в паниката се запасяват не за месеци, а за години. Хората в Германия попринцип си пазаруват за месец напред.

# 7 762
  • София

Борисов призова брифингите за коронавируса да се провеждат в 8 ч. и 17 ч. всеки ден. Хората да не се поддават на паника, създава се истерия. В Гърция има 1000 умрели от другия тип грип и само двама заразени от коронавирус, каза още Борисов. /БГНЕС
Признавам, че не съм гледала/слушала брифинга, за какъв период са починали тези 1000 човека? По гръцката алфа тв снощи обявиха, че до момента са починали 77 души общо от грип тип А и В.
https://www.alphatv.gr/news/ugeia/article/39562/eodu-dekaepta-th … -nekroi-sunolika/
Заразените с коронавирус също не са двама.

# 7 763
Това, че първоначалните случаи в Германия не успяха да заразят други и останаха ограничена бройка (та дори и семействата им не са заразени) дали не може да означава, че вируса е мутирал в по-заразна форма? Иначе е много странно.

Моля, без реклама на кърпички за очи и каквито и да било други продукти в темата! И тук налазихте. Аман вече!

# 7 764
Някой по нагоре писа че е болен от грип и е доказано с тест че е грип. Може ли да ми кажете къде се правят такива тестове в болници или в частните лаборатории?

# 7 765
Никъде не намерих статистика колко % от населението на Ухан или да речем Хубей е заболяло .... някой сметнал или е?

ами сметни за цял Китай или пък за районите, поставени под карантина и общия брой заболели.
на 700 млн под карантина, 79 хил официално регистрирани.

Руският сайт дава 5 болни в Русия. 2 стари случая + 3 на круизния кораб в Япония

Аз знам как да ги сметна, но не намерих колко милиона е Хубей, Ухан доколкото съм чела е 11 милиона, но пък не намерих заболелите само в Ухан....

Общо заболели в Хубей до днес: 36829
Починали в Хубей: 2682
Излекувани в Хубей: 26403
Население: 58,5 млн

Общо заболели в гр. Ухан: 30179
Починали в Ухан: 2132
Излекувани в Ухан: 15826
Население: 11,08 млн

# 7 766
Внимателно с куркумина, предозирането води до проблеми с жлъчката и други органи.

# 7 767
Нали уж не беше хремата сред описаните симптоми, а човекът каза че бил с хрема, кашлица...

# 7 768
Нали уж не беше хремата сред описаните симптоми, а човекът каза че бил с хрема, кашлица...

И по нашите медии все споменават болки в гърлото...
Явно си ги има и тия симптоми, не само описаните първоначално.
Така наистина е много трудно да го различиш от грип или обикновена ОВИ.

# 7 769

Може да си има характерни симптоми, но не всички да ги имат точно тях. Дори имало такива без симптоми.
Те хората казаха, че маските не предпазвали здравия от заразяване, а само болния да не сее заразата, щом и през очите може да се заразиш...

Общи условия

Активация на акаунт