Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 934 310
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 7 785
  • София
Аз лично не се тествах за грипа. Изкарах го за 3 дни, с температура и болки по тялото, но без повръщане, което всички във форума имаха.
Вие лично ще отговорите ли на въпроса, който трети път ви задавам: защо казахте, че гръцката граница е "почти затворена" - какво имахте предвид и откъде тази информация?

# 7 786
Аз лично не се тествах за грипа. Изкарах го за 3 дни, с температура и болки по тялото, но без повръщане, което всички във форума имаха.
Вие лично ще отговорите ли на въпроса, който трети път ви задавам: защо казахте, че гръцката граница е "почти затворена" - какво имахте предвид и откъде тази информация?

Може би има предвид проверките за вируса и приближаваща бежанска вълна...

# 7 787
  • София
Да, проверките имах предвид. Съжалявам, ако съм подвела някого. Сутринта чух новините сънена.

# 7 788
  • София
Не знам какво е имала предвид, изплющя го днес, просто ей-така, преди няма и 200 страници. Затова питам Simple Smile

Мерси ейджънт, най-сетне разбрах! Не знаех за тези проверки.

# 7 789
Цоп и аз при вас! Гледам доста сте изписали. Мен ме тресе зверска паника, защото предплатихме почивка за Анталия и за 28 март пазар в Одрин и сега се чудя какво да правя. На пазара в Одрин е пълно с гърци...

# 7 790
Без да ме тресе паника и аз имам резервация за края на май и август, просто ще изчакам развоя на ситуацията и ще решавам непосредствено преди датите дали ще пътувам.

# 7 791
Някой по нагоре писа че е болен от грип и е доказано с тест че е грип. Може ли да ми кажете къде се правят такива тестове в болници или в частните лаборатории?
Ами аз си го направих на частно, мисля, че всички лаборатории правят. Струваше 17 лева и е точно тест за грип - инфлуенца тип А и инфлуенца тип Б. Взимат секрет от носа мисля, не е кръвен. Резултатите излизат много бързо.
При нас, нашата лична го направи да дъщеря ми, беше с температура и болкинв главата и тялото преди 2 седмици, струваше 22 лв и резултата излезе след 15 минути - отрицателен. Взе и секрет от нослето с тампон. Температурата спадна на следващия ден, пи само витамин С и нурофен, но 2 дни след това изглеждаше уморена, нетипично за 4 годишно дете, което през останалото време само говори и не се спира

Последна редакция: пт, 28 фев 2020, 14:44 от Stefisisi

# 7 792
В Германия никой не ги съветва да се запасяват,

Напротив, съветват ни. Вече два линка слагах, мога и още и не са от жълти или конспиративни сайтове.

# 7 793
Ние сме с резервация за Венеция, за 1 седмица в края на Април...Всичко сме платили, така че ще изчакам и ... каквото сабя покаже. Ако нещата не се оправят, ще си останем в къщи😟

# 7 794
Ние имаме билети за лятото за България и Палермо, за второто и платен хотел. Нищо няма да отменяме, ако обстановката не е добре, просто няма да пътуваме.

Дъщеря ми днес е с гнойна ангина. Не посмях да я заведа до клиниката и спазих инструкциите да им звъня по телефона. Два часа заето даваше и накрая се обадих на 112, защото помислих, че те може да се свържат с тях. Нали всички са много подготвени и организирани. Този от 112 ме изслуша и каза да отидем в клиниката. 😂
Сега я лекувам с гаргари със смрадлика и морска сол, да видим какво ще стане.

Последна редакция: пт, 28 фев 2020, 15:40 от Анонимен

# 7 795
Гелове за дезинфекция днес имаше в Кауфланд, при това няколко вида.
Виж маски продължава да няма, уж чакаха голяма доставка от Филипините - https://www.bnr.bg/post/101226534/ochakvame-vnos-na-medicinski-m … ipinite-do-10-dni
Имаме и български производител във Велико Търново - Момина крепост АД, би трябвало да засилят производството тези дни, че да стигне нещо до пазара.

# 7 796
Не, аз мога да я заведа в клиниката и да чакаме три часа, но не съм луда. Без запазен час съм чакала по четири часа, въпреки че по телефона предварително ми казваха до дойда веднага, т.е. в 8. Два пъти вдигах и скандали, но това е положението. При все това, грам не може да се сравнява с българското здравеопазване. В паралелни реалности са. Но с наличен вирус наоколо, в клиники и болници не стъпвам. Ако вдигне температура викам бърза помощ.

# 7 797
  • Маниакалното чистене е признак за неудовлетвореност.
В случай, че някой се интересува : заразените в Италия
 за осем дни са 650 души, починали 17 души.
Снощи в Спешното в град Лоди са диагностицирани нови 51 болни, 17 от тях са в Интензивното.
Поради ограничените болнични легла се променя стратегията и ще се правят тестове за коронавирус само на пациентите със симптоми.

# 7 798
Цитат
Поправете ме, ако греша ... 11 милиона по 0,3% =33000 заболели ...  Прекалено нисък ми се вижда процента ....
Не грешиш, но това е заблуждаващо. Всъщност на това се крепи мантрата its just a flu bro. Хората които твърдят че се преувеличава, медийна истерия и т.н., грипа е много по опасен от короната, няма да си отменя почивката заради някаква истерия породена от болест убила много по малко хора от обикновенният грип от който са починали много повече хора, а не се вдига такъв шум. Което наистина е така, неоспорим факт е че от обикновенният грип бройката починали е несъизмерима с тези починали от короната. Само че този факт се дължи на това че короната е на тоя свят от едва 2 месеца, смъртността и към днешна дата е 3,41% в официалната данни (положителното е че за 2-ри пореден ден тя се закова и не мърда и спря да се качва, високият процент смъртност е несравним с този на грипа, 0,1%). Потенциалът да убива на това чудо към днешна дата е 30 пъти по висок от този на грипа). Затова и се взимат такива драконовски мерки навсякъде по света където това чудо се появи. Карантинират се огнища, търсят се 0-леви пациенти, прави се всичко възможно веригата на препредаване да бъде прекъсвана, болните се изолират и до тях достъп имат само лекари които ги лекуват със специални защитни костюми. Всъщност големият проблем е че няма ефективно лечение, когато то бъде разработено тогава смъртността ще спадне и лозунгът its just a flu bro ще стане валиден, въпреки че като гледам статистиката за САЩ започвам да се чудя, дали те нямат експериментално лечение което дава ефект, защото те са една от държавите с най много случаи без нито един починал:
60 случая 0 починали, ако е така защо не го споделят със света и да се приключи с тая драма която тресе света от началото на годината. Разбира се за да се коментира меродавността на една статистика трябва да има поне 100 болни за да се направи извод че там смъртността е по ниска, заради определен фактор а не заради изкривяване на стат. поради непредставителност. Например Сингапур им е по представителна стат.
96 случая 0 починали, но там аз го отдавам на топлото време над 30 градуса, което не само че влияе на рзпространението, там е много бавно за разлика от Европа в която много държави вчера само за един ден си удвоиха болните, но очевидно че влияе и на смъртността която причинява тоя вирус.

По отношение на смъртността в държавите с над 100 болни към днешна дата:
Китай 3,53%
Южна Корея 0,55% (забележително) но защо е така обясних в този пост:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1174414.msg40259525#msg40259525
От него може да прецените и как се е променила смъртността в тези държави.
Там продължава да е много нисък процента преминали през цялото заболяване. 1,58% още по нисък стана този процент заради огромното количество нови болни които откриха само вчера, заради и това им е толкова ниска смъртността, на практика всички в Южна Корея са в началото на болестта, тепърва имат да я карат.
Абсолютно същата е ситуацията и с кораба, аз не го разгледах миналият път, защото не са държава но всъщност там бройката е достатъчно представителна и не трябва да ги изключвам. При тях смъртността е същата като Южна Корея даже е леко по висока 0,56% но и там малка част са приключили заболяването 1,98%. В държавите които голям процент са приключили заболяването процента смъртност е много по висок, като Китай 49,74% са приключили заболяването и резултатът е смъртност 35 пъти по висока от тази причинена от обикновенният грип.
Иран 8,76% смъртност забележете каква огромна корекция надолу в смъртността за 1 ден. Това се дължи на все по високите темпове с които Иран ще разкрива огромното огнище на негова територия. А то е огромно, стигнало е дори до правителството им.

Забележете в Япония колко се е вдигнала смъртността 2,21%, но те са държавата след Китай с най голям процент приключили заболяването 16,37% и въпреки това смъртността им остава значително по ниска, защо е така хипотезата ми е в онзи пост.

Италия 2,59% при тях процента приключили заболяването също е висок 3-тият най висок сред страните със над 100 случая 9,46%, те със закъснение разбраха какво се случва и че имат 3-тото най голямо огнището в света (според официалните данни, въпреки че на практика е 4-тото защото това на Иран е много по голямо, то е 2-рото най голямо в света след Китай убеден съм в това). В Италия обаче разбраха със закъснение какво става, след като са започнали да умират хора и тогава са почнали да разплитат огнището. А и там огнището е започнало в среда с доста възрастно население градчета и села което допълнително повишава процента.

Това е положението по света с тая болест, нека всеки прецени дали е просто грип, преувеличена медийна истерия и т.н. заради която не си заслужава да си провалиш почивката.

# 7 799
Не, аз мога да я заведа в клиниката и да чакаме три часа, но не съм луда. Без запазен час съм чакала по четири часа, въпреки че по телефона предварително ми казваха до дойда веднага, т.е. в 8. Два пъти вдигах и скандали, но това е положението. При все това, грам не може да се сравнява с българското здравеопазване. В паралелни реалности са.

И на мен това ми се е случвало и без да има Коронавирус, а сега съвсем изтрещяли, щом майките в Англия казват, че ДжиПи ги праща на спешен телефон, той ги праща в първия спешен център, а там са само с ръкавички, ясна ми е работата, че нямат капка организация. Онзи ден в България влезнах при личната, имаше 10 деца сигурно отвън, жената не се е спряла да преглежда, защото може да е хване вирус, не че знаеше какво да направи де.

Общи условия

Активация на акаунт