Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 934 500
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 7 770
Цитат
Това, че първоначалните случаи в Германия не успяха да заразят други и останаха ограничена бройка (та дори и семействата им не са заразени) дали не може да означава, че вируса е мутирал в по-заразна форма? Иначе е много странно.
Не мисля, те просто успяха да овладеят първата вълна на вируса, защото беше малка. Успяха да открият 0-левият пациент китайката заразила немец, той пък заразил хора в някаква фирма, забравих вече как беше историята, но понеже беше малка, успяха да проследят цялата верига на препредаване и да я прекъснат, сега обаче 2-рата вълна е много по голяма, и вече са изпуснали нещата от контрол.

# 7 771
Някой по нагоре писа че е болен от грип и е доказано с тест че е грип. Може ли да ми кажете къде се правят такива тестове в болници или в частните лаборатории?
Ами аз си го направих на частно, мисля, че всички лаборатории правят. Струваше 17 лева и е точно тест за грип - инфлуенца тип А и инфлуенца тип Б. Взимат секрет от носа мисля, не е кръвен. Резултатите излизат много бързо.

# 7 772
  • Germany
Не знам хора. Аз също мислех че няма хрема, досега не беше споменавана. Проверих дали не е грешка в превода, но във вестника си пише Schnupfen. Не ми е ясно тогава как се различава от обикновен грип...
Така е да, тези случаи бяха изолирани. Сега вече не е така. Прекалено много са, на различни места изникват. Досега повечето са свързани с Италия или италианец, но мисля че и това скоро ще се промени.

# 7 773
И на мен ми се струва че вероятността да се объркат диагнози те е много голяма. А тестовете за корона са много недостатъчни

# 7 774
  • София
..................

Общо заболели в гр. Ухан: 30179
Починали в Ухан: 2132
Излекувани в Ухан: 15826
Население: 11,08 млн

Поправете ме, ако греша ... 11 милиона по 0,3% =33000 заболели ...  Прекалено нисък ми се вижда процента ....

# 7 775
Не знам хора. Аз също мислех че няма хрема, досега не беше споменавана. Проверих дали не е грешка в превода, но във вестника си пише Schnupfen. Не ми е ясно тогава как се различава от обикновен грип...
Така е да, тези случаи бяха изолирани. Сега вече не е така. Прекалено много са, на различни места изникват. Досега повечето са свързани с Италия или италианец, но мисля че и това скоро ще се промени.

В интервю с тайландка пък била казала, че има болки в гърлото.
Дали нарочно не го казват за да не тръгне всеки с хрема и болки в гърлото да иска да се тества?
След като няма да лекуват леките случаи, явно не мислят и да ги откриват, затова наблягат на симптомите на вече развита пневмония като задух и болка в гърдите?

# 7 776
Някой по нагоре писа че е болен от грип и е доказано с тест че е грип. Може ли да ми кажете къде се правят такива тестове в болници или в частните лаборатории?
Ами аз си го направих на частно, мисля, че всички лаборатории правят. Струваше 17 лева и е точно тест за грип - инфлуенца тип А и инфлуенца тип Б. Взимат секрет от носа мисля, не е кръвен. Резултатите излизат много бързо.
Точно така. Носен секрет. Резултатът излиза същия ден. 17 или 18 лв помня и аз, за двата типа. В частните лаборатории можеш да правиш по всяко време. Предполагам и в болници може, ако си изпратен след преглед от специалист.
Детето ми беше с грип през януари. Мина изключително леко.
Моят резултат беше отрицателен, но пък по-късно бях с пневмония. Grin

# 7 777
Познавам поне десетина човека, които цяла зима са с хрема, не непрекъсната, но имат проблеми с рините, алергии, синуси...
Може и от 100 с корона някой да го боли корем.

# 7 778
Аз си задавам 1 въпрос, може и да е доста глупав. Може ли едновременно да си болен от грип, примерно В и от корона вирус?

# 7 779
  • град-държава
Затова ми бяха въпросите относно симптоматиката назад. Навсякъде пишат различни неща. Най-притеснителното е, че 80% нямат симптоми.

# 7 780
  • София
Затова ми бяха въпросите относно симптоматиката назад. Навсякъде пишат различни неща. Най-притеснителното е, че 80% нямат симптоми.

80% го изкарват по-леко, а не са безсимптомни.

# 7 781
Ами нека някой с медицински познания да каже може ли във всеки организъм един вирус да прави еднаква картина от симптоми. Както някои ги удря в белите дробове, други не, така при едни се проявява висока темп., задух, при други сополи без задух и т.н. Като се разболее цялото семейство от грип, не сте ли обръщали внимание, че при всеки различно протича...и един се оправя за три дни, друг за десет. Може би си има характерна картина вируса, но си има и индивидуална проява

# 7 782
  • на пистата

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Това видео трябва Всички да го видят.И да чуят шефът на СЗО как казва-Този вирус не е Грип(инфлуенца).

Последна редакция: пт, 28 фев 2020, 14:07 от nameika-31

# 7 783
  • София
Аз лично не се тествах за грипа. Изкарах го за 3 дни, с температура и болки по тялото, но без повръщане, което всички във форума имаха.

# 7 784
Е, то зависи кой тип е бил грипа. И аз не съм повръщала, пък имам грип. Различните щамове протичат различно. То и аз 2 дни имах температура, но сега много кашлям. И се притеснявам какво ще стане, ако се разболея от коронавирус примерно, преди да съм оздравяла напълно.

Общи условия

Активация на акаунт