Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 933 743
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 7 995
  • Варна
Тръмп може и да знае , ако вируса не е с естествен произход  и американците  имат готова ваксина или лекарство. / може те да са го пуснали /

"Действащият шеф на Белия дом Мик Мълвани обвини медиите, че разпалват страх от коронавируса като заговор за сваляне на Доналд Тръмп, съобщава Politico. " Сега и заговори излезнаха.

# 7 996
Хора нали уж аз всявах паника. Айде сега четете внимателно и ще разберете защо вирусът ще се самоограничи след средата на Април.

„Например, като други вируси, които причиняват респираторни заболявания като грип, 2019-nCoV изглежда предпочита хладен и сух климат.
За щастие, тропическото време в Сингапур естествено не е благоприятно за тях, поради което учените препоръчват на хората да се мотаят в помещения без климатик.
Проф. Ванг казва, че шиповете по повърхността на вируса по същество са направени от протеини, които са податливи на унищожаване или денатуриране от ТОПЛИНА или ултравиолетови лъчи на слънцето.
Когато тези шипове са унищожени, вирусите губят способността си да се придържат към човешка клетка-домакин.
 "
Така че време е отново да вдигнем наздравица за още един златен ден, защото тия дни в които България продължава да я няма в стат. са златни, защото намаляват цифрите които България ще има в края на стат.

Единствено очевдино греша за влажността, ама щом и немските учени грешат за нея, ми е позволено тая грешка. Все пак не съм учен.

# 7 997
  • Street of Dreams
Цял ден не съм следила случая, но хванах новините по БНТ. Верно ли днешното изявление  на високо ниво беше "без паника, имаме тонове СПИРТ в държавния резерв и ПРОКУРАТУРАТА ще се грижи всичко да е наред?

Вирусът е в моя град, а на мен ми е претръпнало. Може би ум и душа са готови.

# 7 998
  • София
Елфичка дори в Иран, където огнището е най-голямо, ето оценяват го на 18 хил. човека, дори там където лъжат и мажат и според мен не взимат никакви мерки, все пак по едно време разбраха, че къщата им гори и обявиха случаи. Не вярвам България да бие Иран, но дори 18 хил. човека за България са сравнително малко.
И на фона на тази оценка за 18000 (които растат всеки час) държавата към която иранците пътуват най-много (са пътували преди затварянето на границата) е Турция ... и 0 в Турция ... Турция е бомба със закъснител. Българите би трябвало да се притесняват основно от внос от Турция- от Италия може и да се е разминало, от Китай почти сигурно се е разминал вноса.

# 7 999
Достатъчен е един Ухан, да забави икономиката на Китай. Така че всичко е възможно, ама няма ни едно сведение, къде да свързва САЩ с вирусът в Китай. Вижте Русия по ми изглежда да е направила нещо, само 2ма заразени, твърде странно за да е истина. Путин изобщо не се притеснява, затова се драпа с Турция.

# 8 000
Френският здравен министър: идентифицирани са няколко огнища. 19 нови случая във Франция.

# 8 001
Цял ден не съм следила случая, но хванах новините по БНТ. Верно ли днешното изявление  на високо ниво беше "без паника, имаме тонове СПИРТ в държавния резерв и ПРОКУРАТУРАТА ще се грижи всичко да е наред?

Вирусът е в моя град, а на мен ми е претръпнало. Може би ум и душа са готови.

Ондийн, съжалявам да го чуя. Дръж се, здравите организми ще го прескочат.

# 8 002
И на фона на тази оценка за 18000 (които растат всеки час) държавата към която иранците пътуват най-много (са пътували преди затварянето на границата) е Турция ... и 0 в Турция ... Турция е бомба със закъснител. Българите би трябвало да се притесняват основно от внос от Турция- от Италия може и да се е разминало, от Китай почти сигурно се е разминал вноса.

Абсолютно съм съгласна, че и турците скоро могат да гръмнат. А ние докато гледаме към Италия, вирусът може вече да е влезнал от Иран. Имаше една участничка във форума спомена че работи на границата и всеки ден минават безбройни тирове от Иран, беше много притеснена. Нормално ние сме на кръстопътя между Европа и Азия.

Хора, никой не е пуснал вируса нарочно, стегнете се. Това е пандемичен вирус, който ще подпали целия свят, а не само една-две държави.

# 8 003
Случаите във Франция стават общо 57 за момента. Нарастват стремително.

А като знам, че едни колеги от няколко дена си развяват байряка в Истанбул и понеделник ще ми цъфнат.. Четох, че заразения италианец, диагностициран в Нигерия, е минал през турско летище на отиване.

# 8 004
Хора, никой не е пуснал вируса нарочно, стегнете се. Това е пандемичен вирус, който ще подпали целия свят, а не само една-две държави.
Не е толкова интересно ако произхода е естествен. Пък и не можеш да държиш сметка на природата. Друго си е да има виновник, който да посочиш с пръст и да изгориш на кладата.

# 8 005
Първи случай в Англия. Първи случай на предаване от човек на човек.

BNO

Не е толкова интересно ако произхода е естествен. Пък и не можеш да държиш сметка на природата. Друго си е да има виновник, който да посочиш с пръст и да изгориш на кладата.

Не е само до сметка и сочене с пръст, а по-скоро контрол над ситуацията. Този, който е пуснал вируса може и да го контролира - има ваксини, лекарства и т.н. Другото е случайна прищявка на природата без цел и смисъл.

Последна редакция: пт, 28 фев 2020, 21:31 от LillyM

# 8 006
  • София
По новините на btv казаха, че са заразни само кихащи и кашлящи хора, вече проявяващи клиничната картина на вируса. Съответно да носят те маски, а здравите да си слагат шал. Чудя се дали е вярно това.

# 8 007
Първи случай в Англия. Първи случай на предаване от човек на човек.

BNO

Това не им е първият случай, отдавна там имаше заразен персонал на МЦ в Брайтън.

# 8 008
По новините на btv казаха, че са заразни само кихащи и кашлящи хора, вече проявяващи клиничната картина на вируса. Съответно да носят те маски, а здравите да си слагат шал. Чудя се дали е вярно това.
Лъжи, лъжи и пак лъжи за тези, които са лапали мухите досега. Може да си заразен 15 дни до месец без да знаеш. Може да нямаш симптоми или да са толкова незначителни, че да не им обърнеш внимание и да сееш зараза.

# 8 009
Това, което четох днес от шефа на институт Роберт Кох, беше, че вирусът е заразен още преди да се проявят симптомите и затова се разпространява по-бързо от инфлуенцата

Слушах изказването на Кантарджиев преди малко. Много несериозно ми се стори. Подигра се на запасяването, имало си грип и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт