Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 931 666
  • 21 677
  •   2
Отговори
# 8 100
Чудя се дали от нашата държава пращат проби в някаква международна лаборатория - пак за контрола и проверка...
не, но някои ги тестват и в двете ни лаборатории

# 8 101
Аз не вярвам, че всички тестове са отрицателни. Според мен ни лъжат.Или умишлено тестват хора, за които са преценили, че симптомите са други и вероятността е малка. Цял свят гръмна, само при нас не, айде стига, да не сме на друга планета.

# 8 102
Чудя се дали от нашата държава пращат проби в някаква международна лаборатория - пак за контрола и проверка...
не, но някои ги тестват и в двете ни лаборатории

Това го чух, ама ако подхода в един е същ , тестовия кит също - не знам каква проверка е това 🤷♀

# 8 103
Според мен не лъжат. Просто са тествали 20 - 30 човека, което и нищо на фона на човекопотока не само от Италия,но и от Иран, Франция, Германия там също има огнища и къде ли не вече.

# 8 104
Аз не вярвам, че всички тестове са отрицателни. Според мен ни лъжат.
И по-добре. Че като гледам какво се случва тук, жална ни майка.
Подсъдно трябва да стане всяването на паника.

Последна редакция: сб, 29 фев 2020, 08:56 от Merelenda

# 8 105
Не знам кой е казал, че в периода или случаи без симптоми не може да се предаде заразата, но не е вярно.

https://www.google.com/amp/s/www.sciencealert.com/researchers-co … -showing-symptoms

Китайски учени потвърдиха, че вирусът може да се предаде на други хора, без предаващият го да има симптоми. 20 годишна жена от Ухан го е предала на 5 човека от семейството си. Тя също е била изолирана в болница, но никога не е проявила симптоми, докато другите от семейството й вече имали температура, а двама и тежка пневмония. Това е първото конкретно доказателство, че вирусът се предава не само от хора с кашлица. На Diamond Princess 322 от 621 с положителни тестове са нямали симптоми.

Робърт Кох институт има стандарт, при който трябва да се направи тест, защото някоя здравна каса все пак трябва да плати теста. Стандартът е или да си бил наскоро в някоя от рисковите зони, или да имаш симптоми на белодробна болест. Знам че в България стандартът е "Абе и това ще мине", но във връзка с футболистите само казвам кои са рисковите зони според РКИ. Те се обновяват постоянно.

In China: Provinz Hubei (inkl. Stadt Wuhan) und die Städte Wenzhou, Hangzhou, Ningbo, Taizhou in der Provinz Zhejiang.
Im Iran: Provinz Ghom
In Italien: Region Lombardei und die Stadt Vo in der Provinz Padua in der Region Venetien.
In Südkorea: Provinz Gyeongsangbuk-do (Nord-Gyeongsang)

https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Risikogebiete.html

# 8 106
Скрит текст:
"Няма скрито-покрито, създава се истерия", ядоса се Борисов. И даде думата на шефа на кризисния щаб ген. Мутафчийски, който е начело на ВМА, със заръката: "Истината и само истината!".

"Ще мине и ще отмине, това ми го казват всички доктори“, смята Борисов.

Laughing

Каза Борисов и на следващия ден свали от самолета кашлица журналистка.

А италианците яко са се подигравали на футболистите от Лудогорец. Слезли са с маски и са избягали от журналистите. Все едно е Втората световна война и около тях падат бомби.
Италианците вместо да се подиграват, да кажат защо не преместиха мача на неутрален терен, а задължиха нашите да отидат точно в Милано. Или когато парите са над всичко.
Абсолютно!
Смешници са те!

Напоследък виждам, че Мангъров дава доста по-адекватни интервюта от Кантарджиев, който явно си мисли, че още сме зад желязната завеса и не петем чужди медии. А може и така да са му наредили, но авторитетът му олеква.

# 8 107
И по-добре. Че като гледам какво се случва тук, жална на майка.

А разиграването на Чернобилски сценарии кога ще стане подсъдно? Скриването на информация за опасност от населението досега е покозало, че не води до нищо друго, освен до загубени животи.

# 8 108
  • Варна
Аз не вярвам, че всички тестове са отрицателни. Според мен ни лъжат.Или умишлено тестват хора, за които са преценили, че симптомите са други и вероятността е малка. Цял свят гръмна, само при нас не, айде стига, да не сме на друга планета.
Иванеееее, не така

# 8 109
Скрит текст:
И по-добре. Че като гледам какво се случва тук, жална на майка.

А разиграването на Чернобилски сценарии кога ще стане подсъдно? Скриването на информация за опасност от населението досега е покозало, че не води до нищо друго, освен до загубени животи.
Ама разбира се. Нека казват, нека паниката вземе връх и при без това паникьосаното ни население, нека скочат цените тройно, да се изпразнят магазините, хората да се затворят вкъщи месеци, никой няма да работи и тогава стой та гледай края на света.

# 8 110
  • Пловдив
Иванеееее, не така
Иванчо, какво ти стана бе, човек? Такъв готин оптимист беше, сега си направо Черна предвестница. Не бива.
Не вярвам да крият инфо, няма как в днешно време, но ако могат, да го правят. Убедена съм, че паниката покрай този вирус ще навреди в милион пъти повече от самия него. Нека всеки си върши работата и нещата ще са наред, колкото може. Но тези призиви и тези черно сценарии отекват в главите на тълпите и те не действат рационално. Лили, не, хората няма да почнат да се предпазват по-добре. Просто, който ложе, ще мародерства. И докато лекарите са ни все пак на добро ниво, то полицията. Няма я. А където я има, са мутра до мутра. Чакай да ни предпазят от подивели тълпи, отишли да грабят маски/храна/лекарства. Така че, нека малко апокалиптичния тон в темата се намали до разумни нива.

# 8 111
И какво, има болен и тайно го лекуват ли?
В едно малко село каквато е България, и няма да се разчуе?

Не ми се вярва. Просто сме малък брой като население, за това все още не сме в статистиката.

# 8 112
Аз не мисля, че ни лъжат. Все пак не сме единствените незасегнати в Европа, така че не е невероятно.

# 8 113
И в Италия не изследват всички. Колега на мъжа ми в момента е болен с температура. Момчето е от Бреша или региона. Чул се е с ЛЛ и той му е назначил антибиотик по телефона. В момента там ЛЛ не посещават пациенти. Момчето не е изследвано за корона.вирус, защото ЛЛ така е преценил.

# 8 114
  • В офиса
Гледам да не чета и слушам български нюзфийд, но съм преглеждала по диагонал на Кантарджиев няколко изказвания. Направи ми впечатление, че в началото на изказването му си говори както са си нещата, но за финал лисва една кофа розова боя. Та оттам идва усещането за неадекватност. Явно има директива “Без паника”. Което е ОК, де, защото се вижда че обществото като цяло трудно понася фактите. Не искаме още липсващо тамифлу за болните от грип Б. Нито маски по 50лв. Не мисля, че масата от хукналите да пътуват, са решили точно заради Кантарджиев. Не, признак на “интелигентност” е да си над нещата, да сравняваш вируса с глада, или грипа, както и да говориш за конспирации на фармацевтичните индустрии, дето ей сега ще извадят ваксинката и ще направят пачката.

Естествено, че не ни лъжат. Но е възможно да са направили отрицателни тестове поради неправилно взети проби. Много в български стил. Но съм сигурна че човек с положителен тест за сега няма.

Общи условия

Активация на акаунт