Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 931 503
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 8 175
  • Варна
Има ли някъде нова тема? Тази отдавна не е информативна! Жив кокошкарник!

Испания мина 40 броя  на заразените. Никой не предлага списъци за закупуване на каквото и да е, никой нищо не отменя, няма паника. Но, във форума е на ниво!

Може ли,  по-спокойно с квалификациите ?

Много хора ,дават полезна информация и се пише общо взето в коректен тон. Някои се паникьосват повече ,други си зариват главата в пясъка,  нормално. Повечето, се опитваме да разберем, какво точно става и така.

# 8 176
Един малък ъпдейт как се подготвят в България - вчера в Токуда е имало кратък брийфинг, открит е "изолатор" в Неотложно. Всеки потвърден случай на коронавирус ще бъде затворен в изолатора, чакайки специална линейка, която да го прехвърли във ВМА. В организирането на този изолатор е участвала самата проф. Аргирова . Попитах как ще бъде установен коронавирус и да не би да са си закупили тестове - казаха, че е абс възможно, защото е частна болница и им е позволено да си поръчат и платят тестове. Не е потвърдено, че има обаче де. Маски в момента се дават само в стерилните отделения, където е наложително  - хирургия и реанимация. За всички останали в момента е преустановено, поради запасяване и липса на особено много количества. Медицинските служители са предупредени да не пътуват в зони със случаи, та моята роднина ми звънна да ми каже да си отменя ходенето в Гърция - така и направих. Засега те смятат, че няма потвърден случай в България, защото по протокол са задължени да го съобщат. Паника - няма, но определено има взимане на по- сериозни мерки, включае инструкции за дезинфекция на повърхностите, дръжки на врати и тн.

# 8 177
Нищо не купувам аз. В нашия магазин няма липсващи продукти. Освен антибактериалните гелчета.купила съм само дезинфектанти и бърша всичко в къщи. Вечер пера и всичко в сушилня та.

# 8 178
Антибактериалните сапуни и препарати са за БАКТЕРИИ,не за вируси. Тоя народ е изтрещял тотално.

# 8 179
.

Последна редакция: сб, 29 фев 2020, 13:06 от didka-moni

# 8 180
Интересно ми е, ако тази вълна ни подмине, макар че шанса е малък, хората изкупили маските от аптеките на кой по точно ще ги продадат.
То и да не ни подмине човек трябва да е луд да си купи хирургическа на тези цени.

# 8 181
Това , някой пускал ли го е , препоръчвам да се изчете ! Може да се ползва преводач :

‘To hell and back’: my three weeks suffering from coronavirus:
https://www.theguardian.com/world/2020/feb/29/to-hell-and-back-m … -from-coronavirus

Много благодаря! Най-сетне нещо конкретно от първоизточник!

# 8 182
  • В офиса
Испания мина 40 броя  на заразените. Никой не предлага списъци за закупуване на каквото и да е, никой нищо не отменя, няма паника. Но, във форума е на ниво!
И Испания трябва да ни е еталон и пример за подражание? Разликата между това, което пишеш за Испания е огромна спрямо онова, което прави Германия. Ама те испанците са си такива - manana и why the hurry.

# 8 183
Аз пък се зачудих - казаха ми, че в момента в Дупница са се върнали страшно много хора от Италия. В Дупница изследват ли ги или ако някой прояви симптоми го препращат към София? Или пък го пишат грип и човекът си стои вкъщи?

# 8 184
Жената и нейният съпрг (евентуално плюс децата) са семейство, което е дошло само в болницата със симптоми. Били са на почивка в Ломбардия.
Допълвам. Четвърият случай във Виена е синът на тази двойка, дъщеря им не е заразена. Един нов случай в Щирия на жена, която е била в Италия. Седем случая общо в Австрия до момента.

ПП Интересно ми е и на мен как ще процедират с храната, ако си под карантина вкъщи и нямаш провиант за толкова време. Сигурно ще намерят начин да доставят, другото е нечовешко. Не всеки има място и желание за консерви и буркани.

Последна редакция: сб, 29 фев 2020, 11:22 от Анонимен

# 8 185
Доколкото разбрах, има известен генетичен съвпад в клетката на коронавирус и ХИВ. Това индийски учени са го публикували в доклад, но след това ги погват и трият доклада. Всеки може да намери повече информация за това, ако се интересува.
Факт е, че светът и дори лекарите не знаят много за този вирус, съвсем нов е. Дали е толкова безобиден, колкото се внушава?

# 8 186
  • Маниакалното чистене е признак за неудовлетвореност.
Каквото повикало, такова се обадило.
Милано : браншови организации и по-конкретно Съюзът на счетоводителите и практикуващите свободни професии (адвокати, инженери, архитекти) искат от правителството отлагане на плащанията и декларираните данъци и (други) данъчни декларации до 30.06.2020.
Искат помощ от държавата и вероятно ще я получат. Гладни няма да умрат-боб, леща ги водят “етнически храни”, ориз и зърнени култури са на почит. Всеки народ с модела си.
В България ако искат боб и ориз - вероятно е също да си ги получат.

За Италия: Днес се очакват потвърждения по общини за продължаване на грипната ваканция в засегнатите общини.

# 8 187
Изглежда паника има само онлайн. Сега се връщам от пазар в квартала (не запасяване, главно битова химия). Става въпрос за района между "Попа" и Римската стена. Няма абсолютно никаква паника, всичко си тече съвсем нормално, като всеки друг съботен ден. Кварталните магазини и пазара са пълни със стока. Не видях нито един маскиран човек, буквално нито един. Всичко е точно както всяка събота.

# 8 188
Изглежда паника има само онлайн. Сега се връщам от пазар в квартала (не запасяване, главно битова химия). Става въпрос за района между "Попа" и Римската стена. Няма абсолютно никаква паника, всичко си тече съвсем нормално, като всеки друг съботен ден. Кварталните магазини и пазара са пълни със стока. Не видях нито един маскиран човек, буквално нито един. Всичко е точно както всяка събота.
От един Кауфланд днес:

# 8 189
  • на пистата
Аз пък се зачудих - казаха ми, че в момента в Дупница са се върнали страшно много хора от Италия. В Дупница изследват ли ги или ако някой прояви симптоми го препращат към София? Или пък го пишат грип и човекът си стои вкъщи?
В дупница предимно пътуват за автомобили.Повечето ги взимат от Централна Италия и се прибират с ферибот през Гърция.
Преди малко говорих с един от шофьорите .Каза,че в Италия полицаите вече не ги спирали и за проверка,явно ги е страх Simple Smile преди се скъсваха да проверяват платформите.
Лени,празни са защото са на промоция Simple Smile
Днес в нашия кауфланд беше свършило сиренето което е на промоция 😁
Иначе магазина е зареден до дупка.

Последна редакция: сб, 29 фев 2020, 11:33 от nameika-31

Общи условия

Активация на акаунт