Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 941 257
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 8 820
The Third, имаме и от двата вида ограничени бройки, а родителите ми са в рисковата група. Затова разпитвам толкова.
С изсушаване и дезинфекция със спирт можеш да я ползваш няколко пъти, но в един момент ще се замърси и ще ти е трудно да дишаш през нея. Помисли за вариант да си шиеш маски. В олх има един дето продава нетъкан текстил.

# 8 821
  • София
А отказвате да ядете салати, защото...?
Страх ги е, че не могат да се измият добре и по тях може да има вирус.

# 8 822

Вероятно защото ранните салати са често с повишено съдържание на нитрати. Аз за друга логична причина не мога да се сетя.

# 8 823
  • Варна
Казаха си го назад - щото нямали миене. Със сапун. Лист по лист.

# 8 824
В Монако и в Ница също имало регистрирани случаи.Хората и там се презапасяват с храна.Децата от Каварна не спазват карантината.
Кой ти спазва изобщо. Днес се прибират мои познати. Даже едната утре си е на работа в училище. Другите пък са по офиси обслужващи половин град. Въобще не им е до тези "глупости".

# 8 825

Вероятно защото ранните салати са често с повишено съдържание на нитрати. Аз за друга логична причина не мога да се сетя.

И аз по тази причина. Благодаря, помислих, че може да е нещо друго 😂

# 8 826
  • София
Имаше проблеми в края на лятото, но после заредиха и месеци наред имаше навсякъде, от месец няма пак.
На ММ му е изписано от година ежедневно да пие вигантол, сега ще трябва да търсим заместител. Много хора са си купили, за да им стои, дори не го ползват, а няма за хора, на които им трябва.
Може да питате в аптеката на Промахон .Ако има изпращат с куриер.

# 8 827
Ще кажа аз какво правя. Зелени неща като марули и зеле не взимам. Това няма измиване.
По време на Чернобил бях ученик и месеци не ядяхме у нас салати и пресни неща- преживява се и без тях.
А ние не, защото не знаехме, че не трябва да се ядат. Що салати изядохме-всеки ден салата, брахме липа за чай и сгушихме билки.

Информираността спасява живот.

# 8 828
Казаха си го назад - щото нямали миене. Със сапун. Лист по лист.

Ако целта е отмиване на остатъци от препарати за растителна защита, не се налага миене със сапун.

# 8 829
The Third, имаме и от двата вида ограничени бройки, а родителите ми са в рисковата група. Затова разпитвам толкова.
С изсушаване и дезинфекция със спирт можеш да я ползваш няколко пъти, но в един момент ще се замърси и ще ти е трудно да дишаш през нея. Помисли за вариант да си шиеш маски. В олх има един дето продава нетъкан текстил.

Продава го, но още не го е внесъл Wink За сега сме на поръчки за сряда. Което пак не е зле ако искаш да се запасиш с по-голямо количество плат за маски.

Последна редакция: нд, 01 мар 2020, 10:23 от Елфичка

# 8 830
  • на пистата
Ето ви една идея какда си направите маска,това би могло и с плат да стане...така си мисля
https://giphy.com/gifs/coronavirus-dWHlF0xirrRAPoxo2q

# 8 831
Ето ви една идея какда си направите маска,това би могло и с плат да стане...така си мисля
https://giphy.com/gifs/coronavirus-dWHlF0xirrRAPoxo2q

Много добро. Казаха някъде назад, че този вирус лесно преминавал през влакната на тъкани и платове, затова трябва неръкан плат.

А вече за очите не се знае какво ще се прави. Там само военни очила за защита ставали или онова, което го постнаха по-рано, което прилича на проъивогас.

И важното при маската е да няма пролуки - около носа или около краищата

# 8 832
Хубаво измийте зеленчуците с топла вода. Не вярвам тоя вирус да оцелява на гореща течност, много имба ще излезе. Ръцете също с топла вода и сапун поне 20 секунди, както каза Лили няколко пъти вече. Антибактериялните гелове не вършат работа, търсете продукти на алкохолна основа за навън, макар че може да се реши проблема, като просто използвате ръкавици за еднократна употреба, които да изхвърлите преди да се приберете. Спирта се използва за дезинфекция на повърхности, чистете редовно с белина. Дрехите които носите навън след прибиране ги оставяйте на слънце. Това са инструкциите на човек живеещ в Китай.

# 8 833
Що да не вършат работа антибактериалните гелове ? Моя вкъщи е с активно вещество етилов алкохол 70г/100г.

# 8 834
  • на пистата
Аз и без този вирус, всички връхни дрехи ги слагам на една закачалка след като се прибера и ги оставям вън да се проветряват

Общи условия

Активация на акаунт