Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 941 239
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 8 880
А как процедирате като купите непакетирано, охладено месо за готвене. Вчера правих пилешки пържоли. Мих месото с гореща вода, но не знам дали е достатъчно.

# 8 881
А как процедирате като купите непакетирано, охладено месо за готвене. Вчера правих пилешки пържоли. Мих месото с гореща вода, но не знам дали е достатъчно.
Е нали го готвиш - температурата е доста повече от гореща вода. Миенето за какво?

# 8 882
  • на пистата
Ако се замислите, тук и 1 случай да обявят, ще настане такава масова паника (която наблюдаваме и без потвърдени случаи), че даже и аз се чудя удачно ли е да се обявява официално..
И аз това си мисля.Сега е страшно,представям ди ако кажат,че има.
А това за пържолите ме разби.Вие сурови ли ги ядете тези пържоли?

# 8 883
Пътуват си хората по екскурзии, не се спират. Когато си здрав и млад няма и причина да се страхуваш. Не осъзнават, че могат да заразят хора около тях, които са с хронични или здравословни проблеми и няма да имат този късмет. Мога само да си представя да пламне циганския квартал...

Това не го разбирам. Какво значи като си млад и здрав, няма причина да се страхуваш. По-назад бях пуснала статия за 23-годишна иранска спортистка, починала от вируса. Веднага ме апострофираха, че имало и отделни случаи на млади хора, но били малко. Много ги обичам такива изводи. Ако си точно ти този човек, за теб е 100%.
Паника ще има, както навсякъде другаде. И безотговорни ще има, както навсякъде другаде. Хората по света реагират общо взето еднакво на стрес ситуации. Важното е как се управлява държавата в момента. Тук, за съжаление, не особено добре.

Искам да кажа и по другия въпрос, дето се разисква - няма такова нещо да си над нещата, да се подиграваш, а друг да страда. Всеки ще понесе своя дял от общото страдание. Този над нещата има близки, които ще пострадат най-напред, защото са най-близо до него. Бойко не случайно каза: да бъдем отговорни. Е, хората не искат да бъдат отговорни. Заедно ще се научим. По трудния начин.

# 8 884
Няма никакво значение дали има или не потвърден случай. При последните данни, че вирусът е циркулирал в Европа и САЩ седмици наред, за мен е изключено да не се е разпространил във всеки по-голям град. Но след като е останал незабелязан, явно огромната част от хората го карат много леко и дори не забелязват, че са болни. В крайна сметка, ако в България изследват по 20 човека на ден, може и до догодина да чакаме за първи потвърден случай.

# 8 885
Аз ако бях на мястото на управляващите, щях денонощно да тествам, за да мога да обявя поне един случай. Страшна излагация ще е само ние от цяла Европа да не открием нито 1 случай, ще станем за смях на света.Ате не останаха много - ние и още 5-6 .

# 8 886
  • София
Laughing

благородни лъжи казваш.

лъжата не беше ли някакво престъпление или?
Не става дума за никакви благородни лъжи- просто няма тествани положителни случаи. Малко тестване- няма случаи. Ако критерия е само пътувал в Италия, може и скоро да няма.
 Ето на- в САЩ е имало доказан случай и после не и после чак след 6 седмици се открива огнище в същата област.
Трябва някой да пристигне от Италия (примерно) да развие симптоми след седмица (ако въобще развие) да зарази други които ще развият още след седмица и така докато се зарази някой, който ще развие сериозни симптоми (поне седмица- две след развиване на леки) и така до около 6 седмици когато от първият заразен ще има около 600 последващи и някой ще умре (по примера на Вашингтон). А ако този някой като умре не го тестват ... може и още седмица та да станат 7.
 Ако първото инфектиране в България е настъпило преди седмица и не търсят активно вносител, може да има само отрицателни тестове до към началото на април. Добре е, че все пак търсят носители от Италия. Радвайте се като почнат да ги намират- така бързо ще могат да ограничат разпространението.
 Вижте Чехия- за ден в Прага има толкова туристи от цял свят, колкото в България за месец сигурно. И нямат случай???

Последна редакция: нд, 01 мар 2020, 12:22 от raptor

# 8 887
Господи, Ковид-19 не е радиоактивен, бе хора! Що не го люснете това месо в белина направо, тъкмо ще го мариновате и дезинфекцирате стабилно.

При готвене топлинната обработка на висока температура избива всичко. Ако случаят не беше такъв, то в момента щеше да е пламнал не целият Китай, ами целият Азиатски континент.

# 8 888
Ън, естествено че има и млади хора,но ако се заразиш, няма какво друго да правиш,освен да чакаш и да те лекуват. Всеки може да се зарази,оправи,умре. Не мисля,че някой може да го отрече. Ясно е,че ще дойде в България,толкова усилено се коментират “съмнителни” случаи,че ако се докажат не знам... Темата е главно коментиране на размисли и страсти,всеки си изказва теориите и личното мнение, а това на практика няма да излекува никого.

# 8 889
Пак се връщам на Японците......за които съм възхитена колко са стриктни в спазването на правилата. Свързвам го с липсата на маски.
В препоръките на министерството на здравеопазването на Япопия пише, че когато се маха маската, тя трябва да се извади, като се прещипе за връвта и да не се докосва повърхността й, след което ръцете да се измият със сапун или дезинфектант. Пише още, че маските трябва да се сложат в запечатан плик и така да се изхвърлят.

Та по тая логика си мисля, какво би се случило, ако маските не бяха свършили..... Защото си представям как от кошчетата за боклук в големите градове стърчат маски, които не са поставени в запечатан плик, вятъра ги развява по улиците, както става с найлоновите торбички, кучета и котки ги разнасят по градинки......

# 8 890
  • София
Няма никакво значение дали има или не потвърден случай. При последните данни, че вирусът е циркулирал в Европа и САЩ седмици наред, за мен е изключено да не се е разпространил във всеки по-голям град. Но след като е останал незабелязан, явно огромната част от хората го карат много леко и дори не забелязват, че са болни.
Т.е. мислите ли, че имаме добра новина??? В статията дето коментирахме вчера https://www.mdpi.com/2077-0383/9/2/523  става дума за това, че едва 9% от случаите на инфектиране се регистрират след доказване. Ако това наистина е така .... всъщност положението може да не е никак толкова лошо?

# 8 891
Аз ако бях на мястото на управляващите, щях денонощно да тествам, за да мога да обявя поне един случай. Страшна излагация ще е само ние от цяла Европа да не открием нито 1 случай, ще станем за смях на света.Ате не останаха много - ние и още 5-6 .
Хората така или иначе мислят, че вече има случаи, просто се крият. И в момента паниката е на ниво “има заразени”. Но поне така голяма част от хората спазват препоръките с миенето на ръце и избягване на тълпи хора.

# 8 892
  • В тъмната гора.
При вирусна пневмония помагат инхалациите с вентолин, урбазон за разширяване на дихателните пътища. Не прочетох нищо подобно в постовете. Когато са ти свити дихателните пътища и да ти пуснат кислород, каква полза.

Синът ми сега си заминава за Пловдив /там учи/ и направо ми се свива сърцето. Със сигурност вируса е тук в България, но покрай паниката и неадекватното реагиране на медиците не могат да го засекат.

# 8 893
Няма никакво значение дали има или не потвърден случай. При последните данни, че вирусът е циркулирал в Европа и САЩ седмици наред, за мен е изключено да не се е разпространил във всеки по-голям град. Но след като е останал незабелязан, явно огромната част от хората го карат много леко и дори не забелязват, че са болни.
Т.е. мислите ли, че имаме добра новина??? В статията дето коментирахме вчера https://www.mdpi.com/2077-0383/9/2/523  става дума за това, че едва 9% от случаите на инфектиране се регистрират след доказване. Ако това наистина е така .... всъщност положението може да не е никак толкова лошо?
Не мога да кажа, дали това е положителна новина, но по-всичко изглежда, че сме далеч от Апокалипсиса и края на човешкия род.

# 8 894
  • София
Не мога да кажа, дали това е положителна новина, но по-всичко изглежда, че сме далеч от Апокалипсиса и края на човешкия род.
А интересно ми е, ако сте запозната, в България има ли апаратура за секвениране ако намерят случай?

Общи условия

Активация на акаунт