Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 941 137
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 8 985
  • София
Лошото е, че южните народи т.е италианци са трудно контролируеми - там просто не са свикнали да си седят у дома. При китайците имаше някакъв контрол, но в италия е трудно контролируемо. Нашите отлагат признаване на случаите или наистина чакат пробите от чужбина иначе е ясно от миналата седмица, че има положителни - просто е забранено да се казва.
Аз също имам подобна информация от близка, работеща в Министерство на Здравеопазването. Това което тя ми разказа е, че в България имало няколко потвърдени случая на Коронавирус, но са им казали, че щяло да се съобщи след 3-ти март официално.

Верно ли за след 3 март са им казали, че ще съобщят официално?
Аз пък имам още по-близка приятелка от МЗ, която ми подшушна, че ще съобщят официално не след 3-ти, а след 8-ми март. Защо да развалят празниците на хората? Предупреди ме на никого да не казвам, но понеже ви чувствам близки, реших да споделя. Wink

# 8 986
  • Буркина Фасо
Обикновено в България в новините се търсят сензации. Чудя се, защо след като всички проби до сега са отрицателни, не се появи репортаж с някой, който вече е бил тестван и изписан от болница след като резултатът му се е оказал отрицателен. Или не са ги изписали тези хора или медиите нямат интерес към това или.....???
... или някой не иска да го снимат.  това си е негово право. а защо може да не иска да го показват се досети сама Smiley

Лошото е, че южните народи т.е италианци са трудно контролируеми - там просто не са свикнали да си седят у дома. При китайците имаше някакъв контрол, но в италия е трудно контролируемо. Нашите отлагат признаване на случаите или наистина чакат пробите от чужбина иначе е ясно от миналата седмица, че има положителни - просто е забранено да се казва.
Аз също имам подобна информация от близка, работеща в Министерство на Здравеопазването. Това което тя ми разказа е, че в България имало няколко потвърдени случая на Коронавирус, но са им казали, че щяло да се съобщи след 3-ти март официално.

Верно ли за след 3 март са им казали, че ще съобщят официално?
Аз пък имам още по-близка приятелка от МЗ, която ми подшушна, че ще съобщят официално не след 3-ти, а след 8-ми март. Защо да развалят празниците на хората? Предупреди ме на никого да не казвам, но понеже ви чувствам близки, реших да споделя. Wink

а стига бе .... мой познат от МЗ ми каза, че официално съобщение щяло да има след 22 март, а най-вероятно на 1 април.
сега достоверната ли информация ще си мерим ? rotfImbo   

Последна редакция: нд, 01 мар 2020, 15:01 от ]|I{•------» ❼0ʘ❷_𝐎𝓖Ⓝ𝔬в «------•}I|[

# 8 987

Явно доста народ е в заверата с тайните потвърдени случаи, но споделя само с "близки" хора. Искрено се надявам, че когато и да ги съобщят /в случай, че вече ги има/, а дори и да не ги съобщят /пак в случай, че вече ги има/, не се чака 3-ти март и/или потвърждения, а се проследява контактната верига, за да се предотврати разрастване.

Докладът на мисията на СЗО в Китай.
https://www.who.int/docs/default-source/coronaviruse/who-china-j … -final-report.pdf

# 8 988
Аз съм с постоянна температура от 4 дни,без други симптоми освен леко неразположение в гърдите като затруднено дишане. (да уточня,че дори до магазина не съм излизала за тези 4 дни)Утре отивам при личния,интересно ми е дали някой ще ме критикува защо при тези симптоми не съм се обадила първо по телефона и чак тогава да ходя по болници и да заразявам хора.

Последна редакция: нд, 01 мар 2020, 14:57 от elleonore1

# 8 989
Франция: забраняват се всички събирания на хора над 5 хиляди човека.

BNO
Вчера по немските новини казаха същото за Швейцария, но ограничението е до 1000 души на едно място. И това ми се струва много, какво да кажа за 5000.

Не знам какво ограничават във Франция ако изобщо е истина, но явно това решение никой не го спазва.
Снощи си играха мачове пред пълни трибуни. Със сигурност е имало над 5 хил. човека Simple Smile
Цитатът не е пълен.
Става въпрос за над 5000 в затворено пространство.
Стадионите покрити ли са били?

# 8 990
Аз съм с постоянна температура от 4 дни,без други симптоми освен леко неразположение в гърдите като затруднено дишане. Утре отивам при личния,интересно ми е дали някой ще ме критикува защо при тези симптоми не съм се обадила първо по телефона и чак тогава да ходя по болници и да заразявам хора.
Не е критика, но наистина е добре първо да позвъниш на лекаря. Един разговор за минутки не би навредил и не губи време. За обратното не е толкова сигурно.

# 8 991
  • София
Аз съм с постоянна температура от 4 дни,без други симптоми освен леко неразположение в гърдите като затруднено дишане. Утре отивам при личния,интересно ми е дали някой ще ме критикува защо при тези симптоми не съм се обадила първо по телефона и чак тогава да ходя по болници и да заразявам хора.

Симптомите си приличат с тези при ковид19. Режещи болки в гърдите и болки в мускулите имаш ли? Но спокойно може да са поне още 10 вируса сигурно. То по това време през сезона щъкат най-много бацили. Иначе по телефона е по-добре, просто защото ще ти обяснят къде и кога да отидеш за преглед и тест за конкретния вирус. А така могат да се заразят още хора. Но пак казвам вероятността е минимална. Не се притеснявай, но и не отлагай преглед. Организма може и сам да се справи, но е хубаво да се взимат мерки в началото, като при всяка болест. Без значение дали е обикновена настинка, грип или този вирус за който всички говорим.

# 8 992
А бе хора, разберете едно нещо, лекарствата за малария се използват в случаите, когато човека е в хипер реактивната фаза, за да се предотврати цитоконовата буря, която води до многоорганна недостатъчност.
Разбирам, че много хора тук не са медици, но в гугъл има достатъчно информация. Четете първо.

# 8 993
Не е критика, но наистина е добре първо да позвъниш на лекаря. Един разговор за минутки не би навредил и не губи време. За обратното не е толкова сигурно.
Симптомите ми са неспицифични. Няма да ми прати вкъщи някой с тест за короната,това е сигурно. 4 дни стоя именно за да не заразявам хора, но и хората с грип трябва да се лекуват,не само тези с коронавирус Simple Smile отделно имам 4 маски,едната ще отиде за ходенето до там.

# 8 994
  • Пловдив
Ефект от тях... За малария. За профилактика на малария се пият по схема от по-рано, ако ще ходиш в райони, които са опасни за малария. За корона... Бг мамите ще Измислят коктейл от препрати против малария, спин, тамифлу с екстракт от крилце от Прилеп и ще преборят вируса. Как с лека ръка всеки казва, препоръчва, купува всякакви медикаменти, ума ми не го побира. Обаче, едно хубаво има от цялата работа. Естествен подбор се нарича.

# 8 995

Симптомите си приличат с тези при ковид19. Режещи болки в гърдите и болки в мускулите имаш ли? Но спокойно може да са поне още 10 вируса сигурно. То по това време през сезона щъкат най-много бацили. Иначе по телефона е по-добре, просто защото ще ти обяснят къде и кога да отидеш за преглед и тест за конкретния вирус. А така могат да се заразят още хора. Но пак казвам вероятността е минимална. Не се притеснявай, но и не отлагай преглед. Организма може и сам да се справи, но е хубаво да се взимат мерки в началото, като при всяка болест. Без значение дали е обикновена настинка, грип или този вирус за който всички говорим.
като не са ме прегледали,как ще знаят кой вирус е,кой тип грип е Simple Smile по телефона не могат да ме насочат към нещо,без лекар да ме е преслушал и прегледал

# 8 996
Няма да поствам данните за Германия, защото не всички ги интересува, но ако някой иска да следи давам линк https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Fallzahlen.html

Обновява ли се периодично?

# 8 997
Въпросът ми се струва абсолютно провокативен, поставен по този начин. Защо иначе ще е точно интересно дали някой ще критикува? За да се влезе във фаза на преливане от пусто в празно?

# 8 998
Хора, това вещество Chloroquin/ Resochin предизвиква проблеми с очите, може да не могат да се различават и цветовете, стомашни смущения и загуба на апетит. Ако някой ви го предложи, не го купувайте. По-голяма беля ще стане. Само под лекарско наблюдение се взимат тези лекарства. Всякакви новини от този род са за експерименти, а не като сигурно средство.

# 8 999
Въпросът ми се струва абсолютно провокативен, поставен по този начин. Защо иначе ще е точно интересно дали някой ще критикува? За да се влезе във фаза на преливане от пусто в празно?
защото ми бяха казали,не тук,а лично “ стой си вкъщи,не ходи на лекар, защото ще заразиш хората” ако това се казва на всеки един болен... естествено слага се маска, но не може човека да се самолекува, с другите да му казват да не търси помощ

Общи условия

Активация на акаунт