Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 941 157
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 9 240
Оооо, единият лекар, който е починал в Ухан е на 29 години. Значи и млади хора си заминават от вируса.....

# 9 241
Египетската здравна министърка е заявила, че са изследвани 1443 случая, за които има съмнения, само една проба е положителна на човек без симптоми, като след 48 часа е станала отрицателна (не знам какво се има предвид, дали са го тествали повторно).

В Египет също е сравнително топло, но на юг от Кайро, на север мисля температурите са под 30 градуса към момента, даже в Александрия максималните са около 20 градуса.

# 9 242
Извинявам се, ако линкът е бил пускан вчера или днес и се повтаря.

В Иран нещата ескалират до степен да подпалват болница, в която се лекуват заразени от новия корона вирус. Възмутени местни са предизвикали пожар, който за щастие е бил овладян и към момента не се съобщава за жертви.

Междувременно българското Външно министерство излезе с препоръки да се ограничат пътуванията до Иран. "В случай на неотложна необходимост и решени пътувания препоръчваме на българските граждани да се регистрират в посолството ни в Техеран, за да имаме контакти с тях.", заяви Бойко Христов, член на Националния оперативен щаб за борба с новия коронавирус и началник на отдел  "Управление на кризи" в Министерството на външните работи.

Възможно е да се стигне до затваряне на граници със съседни държави и нарушаване на транспортните връзки, българите трябва да имат предвид, че може да не успеят да се върнат и затова трябва да се информират своевременно, предупреди той

https://www.manager.bg/svyat/podpaliha-bolnica-v-iran-s-bolni-ot-koronavirusa

# 9 243
Не отричам че може някой да го повтаря и да има ново обостряне т.е. две фази ама да публикуват както си трябва и да престанат да пускат сензации из медиите. ТАСС не е място за правене на научни съобщения.

Не знам дали повтарят и се обострят, но според това изследване на 4-ма пациенти след лечение и изписване при 2 на брой негативни теста, чиста снимка и липса на симптоми, след няколко дни тестът пак е позитивен при липса на симптоми и чиста снимка. /може ТАСС да са цитирали  някъде и това проучване, но това едва ли го прави съмнително - това са установили, това са публикували, независимо кой го препечатва/.

https://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/2762452#240403128

# 9 244
В Италия са се вдигнали случаите с 50% за един ден.
В момента са 1694 потвърдени

https://twitter.com/QuickTake/status/1234168838650028041

Това не включва хилядите, които са си хванали самолетчето за вкъщи

# 9 245

Например , не ми харесва днес да протестират мед. работниците . Безотговорно е това. .  . 

Това за излекуването е относително нещоТам докторите знаят  с какво лекуват. Предполагам че   нашите лекари са инструктирани с какво да лекуват .  .

Това не е истина. Не дай си боже утре да се случи нещо ще отидеш при същите тези лекари и сестри. Те са хора със знания и умения за които са се трудили години наред. Не са слуги, не са роботи. Имат същите права да изказват своето мнение.

# 9 246
Никъде не намирам инфо Катар да си е затворил границата с Египет. Катар първо изобщо няма граница с Египет. Дайте източник моля.

Става въпрос за летищата, не се допускат египтяни на катарска територия. Чета арабски сайтове и предполагам няма смисъл да слагам линкове.

# 9 247
  • Пловдив
В Италия са се вдигнали случаите с 50% за един ден.
В момента са 1694 потвърдени

https://twitter.com/QuickTake/status/1234168838650028041

Това не включва хилядите, които са си хванали самолетчето за вкъщи
А в Белгия са двойно повече. 0т 1 станаха двама.
Иначе нееееее, не всяваме паника.

# 9 248
И аз го четох това и тихичко поблагодарих, че не съм в такава страна. Тука хем ще си ги плюем медиците и правителството, хем ако ни се случи на нас те ще ни лекуват с пацебо ефектът от потупване по рамото и "Нищо ти няма" или "Това е само вирус" и всичко е точно.

# 9 249
  • София
Затова се гледат официалните данни, те затова са официални,
По тази логика за западнонилската треска откриват у нас малко случаи с тестове и част от тях умират (с оглед че тестват развилите сериозни симптоми малко случаи стават ясни след тест в останалите случаи няма никаква причина да тестват). Смъртността при разкритите с тест случаи на това заболяване е доста висока. По логиката ти в България се разпространява заболяване с висока смъртност. Да ама не- 80% нямат никакви симптоми, други примерно 18 най-много да имат нещо като грип. Останалите 1-2% развиват тежко заболяване. Смъртността по официални данни може да е 10% от потвърдените случаи, може по-малко. ОБАЧЕ преди да почне паника- тя всъщност е нещо като 0.1% или по-малко от инфектираните .... Разбра ли сега защо не се гледат по наивен начин официални данни- защото могат да заблудят на порядъци. И не защото са неверни, а защото са непълни и не са представителна извадка. Смъртността се знае точно, знаменателя се знае с грешка в пъти ... е не става така.
Цитат
В този процент влизат абсолютно всички симптоми, безсимптомни, защото за кораба всичко е ясно. Там няма неоткрити болни.
  Доколкото разбирам, ако някой  е имал положителен тест само за няколко дни, и до тогава не е тестван, е възможно да не е бил открит въобще.

# 9 250
Американската туристка, която беше потвърдена като позитивна в Прага е била отседнала в Arbnb заедно с приятелка от Еквадор. Приятелката й за сега се чувства добре и не е изолирана в карантина.

# 9 251
В Египет все пак тестват персонала на хотела /?/, където са били отседнали заразените французи.
http://english.alarabiya.net/en/News/middle-east/2020/03/01/Egyp … ronavirus-PM.html

# 9 252
В Германия и Франция са направили няколко хиляди изследвания на неуточнени пневмонии, така са открили своите случаи, дори и при хора, непосетили други страни.
Преди два дни четох, че Германия и Франция тестват при симптоми плюс контакт или пътуване в рисков район. Пропуснала съм съобщенията, че правят изследвания при наличие само на неуточнени пневмонии. Може ли линк към тях?

За Германия и Франция не знам, но преди дни потребителка от Испания/мисля, че беше Тарталета/ писа за Испания, че е взето решение да се тестват всички неуточнени пневмонии.

Сега намерих и мнението, но не успявам да го вмъкна като цитат, затова го копирам:

"От Министерството на здравеопазването на Испания съобщиха, че ще се правят коронавирусни тестове на всички пациенти с пневмония, приети в болници, които са били отрицателни за други вируси като грип. "дефиницията на клиничния случай е променена,и ще се разшири и към хора със симптоми, които са били, освен в Китай, в Япония, Южна Корея, Сингапур и северната част на Италия"

# 9 253
Сега намерих и мнението, но не успявам да го вмъкна като цитат, затова го копирам:
...

Благодаря, това го помня и коментирахме, че е много разумна стъпка. Просто ми стана интересно дали наистина се прилага и в Германия и Франция. Изобщо има ли последователи този подход, защото вероятно той е най-ефикасен за ограничаване на заразата.

ПП Въпреки че сега като препрочитам "дефиницията на клиничния случай" май и в Испания все пак включва пребиваване в рискови зони, макар да е разширен ареалът. Дано да е вярно първото /че изследват наред при пневмонии у пациенти, отрицателни за други вируси/, а не второто.

Последна редакция: нд, 01 мар 2020, 20:59 от Vapor

# 9 254
  • София
Мен пък друго ми е чудно, тези, които са им установени с проби коронавируса и се чувстват добре, защо са отишли в болница. Уж са добре, кое ги усъмнява, че могат да са пипнали точно този вирус, а не друг. По нашите ширини сега е пълно с болни, едва ли само при нас. Чудя си се.

Общи условия

Активация на акаунт