Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 941 226
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 9 345
Интересно, с какъв дезинфектант ги пръскат децата? Училище в Бейрут.

https://www.facebook.com/104813312896707/posts/3008038382574171/

# 9 346
  • При семейството си

Информацията е оттук:

Morocco will postpone sports and cultural events over fears of coronavirus, according to state-run media; there are no confirmed cases in the country - Reuters

https://twitter.com/BNODesk/status/1234200019491794944?s=19

Сега ще се извините ли затова, че ме обвинихте, че съм подвела някого със собствени интерпретации?

Туитър реферира към Ройтерс, чиято статия аз пуснах и продължавам да твърдя, че в нея глаголът е “considering”.  Толкова за обективните, болднати, информативни мнения на някои в темата.

# 9 347
Днес прочетох, че Турция затваря границата и с Ирак. Допускат се да преминават само връщащи се от там турски граждани, като е построен полеви изолатор на границата, където изчакват изследвания.
И за посоката от Саудитска Арабия пишеше, че се връщат много хора сега от там и още на летището се отклоняват за изследвания.

Браво на турците!

# 9 348
Много е голяма активността в темата, не мога да смогна да прочета всички постове, но следя с голям интерес всичко. Да споделя с вас, мои близки, свекър и свекърва ми заминаха просто така на гости на техни роднини в Англия за 10 дни. Даже казаха, че не са си подготвили и маски за летището, не им пука изобщо, като се има предвид, че са хора над 65 години. Не мога да ги разбера тези хора, как не мислят малко и толкова много подценяват проблема? После ще се върнат и ще искат веднага да видят децата ми и да ги гушкат, аз аз отделно имам и хронично заболяване... Вчера ходих на пазар в голям търговски център и бях с маска ffp3, не ми се рискуваше като се има предвид и болните от грип колко много са отново в града ни. Няколко млади девойки ме сочеха и се присмиваха, не че ми пука, но ми прави впечатление колко безотговорни са хората- към себе си, към близките си, към обществото, къде е гражданския ни дълг и отговорност? Но имаше и други 3 жени, които ме питаха откъде съм си я купила маската. Мисля, че беше коментирано назад в страниците, но не мога да се сетя, колко време може да се използва една такава маска с клапа тип ffp3 защита и става ли за многократна употреба?

# 9 349
  • Варна
Друго ми е чудно, защо хора с отрицателни тестове, остават под карантина в болниците и заемат и без това малкото легла и се хаби ресурс и пари от здравеопазването. Защо го правят, ако не е нужно ?

# 9 350
Ами и аз съм безотговорна, защото не успях да си купя маска. А нямам намерение да бъда изнудвана и да давам 3 лева за маска....

# 9 351
Маските се носят най-вече от болните хора. Не предпазват особено попринцип, затова не знам защо всички толкова са се хванали за тях. Иначе може да имаш отрицателен тест, но пак да си преносител на вируса, затова ги държат в изолация.

Последна редакция: нд, 01 мар 2020, 23:40 от Уейв

# 9 352
Направете си маски от плат, едно време лекарите носеха такива - преди да се появят еднократните маски. Или маските против смог за велосипедисти.

# 9 353
Цитат
Друго ми е чудно, защо хора с отрицателни тестове, остават под карантина в болниците и заемат и без това малкото легла и се хаби ресурс и пари от здравеопазването. Защо го правят, ако не е нужно ?
Защото тестовете не са сигурни, и може да дадат фалшив резултат. Маските е хубаво да се носят защото ако го има съзнанието че те не помагат и затова не се носят, наистина няма да помогнат. Трябва да спре да се повтаря в темата това. Маските намаляват шанса да се заразиш, вярно е че не предпазват напълно но без маска шанса да се заразиш е по висок.

# 9 354
  • София
Много е голяма активността в темата, не мога да смогна да прочета всички постове, но следя с голям интерес всичко. Да споделя с вас, мои близки, свекър и свекърва ми заминаха просто така на гости на техни роднини в Англия за 10 дни. Даже казаха, че не са си подготвили и маски за летището, не им пука изобщо, като се има предвид, че са хора над 65 години. Не мога да ги разбера тези хора, как не мислят малко и толкова много подценяват проблема? После ще се върнат и ще искат веднага да видят децата ми и да ги гушкат, аз аз отделно имам и хронично заболяване... Вчера ходих на пазар в голям търговски център и бях с маска ffp3, не ми се рискуваше като се има предвид и болните от грип колко много са отново в града ни. Няколко млади девойки ме сочеха и се присмиваха, не че ми пука, но ми прави впечатление колко безотговорни са хората- към себе си, към близките си, към обществото, къде е гражданския ни дълг и отговорност? Но имаше и други 3 жени, които ме питаха откъде съм си я купила маската. Мисля, че беше коментирано назад в страниците, но не мога да се сетя, колко време може да се използва една такава маска с клапа тип ffp3 защита и става ли за многократна употреба?

По принцип ако са тези белите обикновени с клапа, те са за еднократна употреба. Но повечето производители като 3M например посочват в сайта си, че в условия на епидемия и недостиг могат да се ползват неколкократно. Най-добре е да проверите конкретно инфо на производителя на маската ви, защото имат различни стандарти, но трайността се залага от производителя.
Маските от плат не филтрират вирусните частици и освен за успокоение за друго няма смисъл да се носят.

# 9 355
Маските се носят най-вече от болните хора. Не предпазват особено попринцип, затова не знам защо всички толкова са се хванали за тях. Иначе може да имаш отрицателен тест, но рак да си преносител на вируса, затова ги държат в изолация.
Да, така е, медицинските маски, които се купуват от аптеките по 50 бр  в кутия не пазят здравите хора. Има смисъл само да се носят от болните, за да не заразяват с пръските си от кашляне и кихане останалите. Но за другите не съм съгласна, пазят си и още как, но не трябва да се разчита само на маската, а на хигиена, лични навици и мн други неща.

# 9 356
Скрит текст:

Информацията е оттук:

Morocco will postpone sports and cultural events over fears of coronavirus, according to state-run media; there are no confirmed cases in the country - Reuters

https://twitter.com/BNODesk/status/1234200019491794944?s=19

Сега ще се извините ли затова, че ме обвинихте, че съм подвела някого със собствени интерпретации?

Туитър реферира към Ройтерс, чиято статия аз пуснах и продължавам да твърдя, че в нея глаголът е “considering”.  Толкова за обективните, болднати, информативни мнения на някои в темата.
[/spoiler]

Туитър не реферира към нищо, BNO News реферират. Пак повтарям, ако имате друг източник, дайте го, ще допринесете с информация в темата. Но да ме обвинявате в "собствени интерпретации" айде нема нужда. Цитирам BNO News защото са най-бързи с новините около коронавируса. Като не ви харесват моите мнения, просто не ги четете и спрете с тези детински нападки.

# 9 357
Да, аз визирах тези еднократните, тъй като за тях се говореше по-горе.

# 9 358
  • Другата България
Естествено, че няма да се извините за нападките ви. Ами наистина смешна буквалистика е това. Ако бях казала "Мароко ще забрани всички..." това по какъв начин променя смисъла? Вие ако смятате, че сте намерила по-точна интерпретация и друг изночник защо не го кажете спокойно, а първата ви работа е да обвинявате другите в подвеждане къс собствени интерпретации. Излиза че в тази тема ви е по-важно да нападате другите, отколкото да информирате.
Ще помоля без лични квалификации. Аз не го правя, надявам се на реципрочност. Коментирам само написани неистини, което правят и други потребители за някои от твоите постове, относно инфото по темата. Не за това кой кого и за какво напада. Не всяко изразено несъгласие с написана дезинформация е нападка, съжалявам, че не понасяш критика или несъгласие с мнението ти.
А и както се вижда понятието "информирам" точно в тази тема е относително понятие, то в повечето случаи е "мисля, предполагам, смятам, интерпретирам текст и т.н."

# 9 359
  • При семейството си
Аз си мисля, че ние нямаме и капацитета като болници да хоспитализираме хиляди души в такива сериозни изолационни условия. Гледам в Италия половината са хоспитализирани - повече от 700 души за по-малко от седмица.  Нашите болници и без това са пълни и в момента.

Ако в Италия, с население 60 милиона, са хоспитализирани 700 човека, не е много невъзможно да се сметне евентуалната бройка за България, с население 6-7 милиона.

Общи условия

Активация на акаунт