Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 941 398
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 9 390
Ама вие как си представяте работите? Ще излезе баце ви Боко и ще обяви, че има вече болни в БГ по телевизора така... Официално. Забравете. Нали ще му сринат Министерския съвет. Напрежението е сериозно сред хората и в момента. Ако чуят, че има болни, масово ще излязат в отпуски и болнични. Ще бъде грозна картина. Изобщо не вярвам в следващия месец да признаят ако има болни. Тука сме си свикнали всичко с метлата да се замита под килима. И сега така. А това да обявят официално ще доведе до сериозен проблем, защото не е да речеш засегната само една група хора и на никой друг да не му дреме. Пусни му тая новина на българина сега по новините и стой та гледай. Той баце ви не е толкоз тъп. Аз съм убедена, че има болни вече. Те до Австралия стигнаха... Ние да не сме на Марс.

# 9 391
Задължително ли се развива пневмония при този вирус?

Не, развива се такава при тежките случаи.

Вече се замислям. Като четох коментара на Раптор, че 50% са без симптоми, но на скенер показват типичните белодробни изменения, започвам да се чудя дали наистина не развиват някаква странна , безсимптомна пневмония. Макар, че не мога да си представя такава.  Освен това не е случайно, че китайците доказваха със скенер, а не с обикновена рентгенова снимка, на която се виждат пневмониите. И в това има някаква причина.

Мисля и за многото, отново даващи положителен резултат, след излекуване и изписване и прокрадващите се мнения на специалисти, че може да е двуфазен вирус. Нищо чудно, както е варицелата , например. Караш я като малък, вирусът остава и си дреме в тялото , а на стари години отново се събужда и те удря, но този път като херпес зостер.

Вече 2 месеца и се оказва , че все повече въпроси изникват около този вирус.

# 9 392
630 страници, за да стигнем до "Ама ние сме го изкарали бе"?
ПРЕСТАНЕТЕ! Grinning

Защо пък да не са го изкарали, като знаем колко Китайци се прибраха след тяхната Нова Година и като знаем, че България е магистралата за Европа, въобще няма да ме учуди ако си имаме коронавирус от 1 месец.

# 9 393
ПРЕСТАНЕТЕ! Grinning
То не става само с брояч на смъртните случаи и крясъци "Грабвайте ориза и пастата!" Wink

# 9 394
Ами то за тази жена от Димитровград стана ясно, че крият!

И как толкова бързо се е стигнало до летален изход?

Ами никой нищо не казва. Пълно затъмнение!

# 9 395
ПРЕСТАНЕТЕ! Grinning
То не става само с брояч на смъртните случаи и крясъци "Грабвайте ориза и пастата!" Wink

Да не забравяме ,че ориза е китайски ...а пастата - италианска..😂
Ба..”си ако не ме тръшне корона ..ще пукна от стрес!

# 9 396
  • София
Имайте предвид, че от световното богатство се “трият” милиони долари на минута. Борсите са пред затваряне. Богатите хора по света ще впрегнат целият научен, технически и финансов потенциал, за да върнат богатството си.
Слушах едно интервю, че американската компания “Модерна”, ще тества ваксината април, защото до тогава няма да са приключили тестовете с животни. Преди два дни видях, че вече са я дали на доброволец от круизния кораб.

Имайте пари в брой. Никога не се знае какво ще стане. Може и да ни се размине “ухан”, може и да не ни се размине.

# 9 397
Не съм го проверявала този случай в Димитровград по другите медии дали е отразен, но това не трябва да остава така! На тези, които прикриват инфото, трябва да им се потърси отговорност!

# 9 398
  • Варна
Скрит текст:
Добре де, ако приемем кораба като пример за инкубатор , то от 3600 човека, са заразени под 20 % / 705  / , от тях до момента са починали 7 / 0.1%/ . От карантината минаха доста дни , да речем, за последните случаи трябва още време за окончателни резултати . Но, сякаш не изглеждат чак толкова апокалиптично нещата .Че, и доста възрастни хора е имало на борда.
raptor,  мнение , ти си силен в статистиката  ?
Aми кораба е случай на месец. На него някакви карантинни мерки все пак е имало, но  е тясно и е развъдник какъвто в реалния живот може да няма. Без мерките е можело сигурно и 30 да станат. Умрелите не са 0.1% а 7 от 770 (като добавя разкритите инфектирани сред репатрираните)  и стават 0.9%. Има 36 в интензивни отделения и може да стане така че още 7 да умрат и % да стане на 1.8% (дано да не стане!!!). В реалният живот това ще отговаря на нещо като 1% или по-малко НО само ако може да се осигури лечение в интензивно отделение на 5% от инфектираните. Иначе ще умрат доста над 1%- примерно 5% в някоя задъхала се без места в интензивни  отделения държава. Иначе казано може да стане в пъти по-зле от лошо планиране а не от вируса.
Добре де, ако приемем кораба като пример за инкубатор , то от 3600 човека, са заразени под 20 % / 705  / , от тях до момента са починали 7 / 0.1%/ . От карантината минаха доста дни , да речем, за последните случаи трябва още време за окончателни резултати . Но, сякаш не изглеждат чак толкова апокалиптично нещата .Че, и доста възрастни хора е имало на борда.
Aми кораба е случай на месец. На него някакви карантинни мерки все пак е имало, но  е тясно и е развъдник какъвто в реалния живот може да няма. Без мерките е можело сигурно и 30 да станат. Умрелите не са 0.1% а 7 от 770 (като добавя разкритите инфектирани сред репатрираните)  и стават 0.9%. Има 36 в интензивни отделения и може да стане така че още 7 да умрат и % да стане на 1.8% (дано да не стане!!!). В реалният живот това ще отговаря на нещо като 1% или по-малко НО само ако може да се осигури лечение в интензивно отделение на 5% от инфектираните. Иначе ще умрат доста над 1%- примерно 5% в някоя задъхала се без места в интензивни  отделения държава. Иначе казано може да стане в пъти по-зле от лошо планиране а не от вируса.

Вярно ,че е около 1 %, а не 0.1 % , не съм догледала.

# 9 399
Като не пазят хирургическите маски, за какво са им на лекарите тогава?
За какво ги носят и при обикновените грипни епидемии?
Не пазят така, както ппф3, но колкото пазят болните да не разпръскват вируси, толкова и пропускат същите тези вируси при здравите. Така че стига сте повтаряли, че нямало смисъл от маски.
Най-малкото не се пипа лицето.

Да, всички лекари, хирурзи, зъболекари ги носят превантивно. Естествено е, че пазят, макар и не на 100%.
Проблемът е, че се овлажняват бързо от дишането и се налага да се сменят начесто.
"Тези маски са нужни обикновено за други цели, например да се защити лицето на хирурга от замърсяване при операция. Освен това такива маски носят вече разболелите се хора, за да защитят другите от капчици слюнка. При това е необходимо маската да се сменя на всеки няколко часа, защото рискът да се разпространи инфекцията нараства заради това, че за това време върху маската се натрупва по-голямо количество вируси, отколкото при обикновено издишане."
https://nauka.offnews.bg/news/Meditcina_21/Maskite-ne-ni-predpaz … t-grip_65868.html
С две думи може да помогне, но може и да не. Не е доказано.

# 9 400
Специално ще коментирам само това:

че "знаеш от месец, че ще има пандемия", без никакъв линк или клип, или каквото и да е друго. Това какво е-хвърляне на смилянски боб ли, кристална топка?

Вече казах, че нито съм пророчица, нито пиша неща, които никой друг не ги е видял, освен мен, това е смешно. Един куп експерти изказаха мнение, че вирусът е с много висок пандемичен потенциал, включително и директорът на CDC  това и втората най-сериозна организация в света след СЗО. Човекът направо си каза, че ще се разпространи като грипа и че още дълго време ще бъде с нас. Други експерти епидемиолози си казваха, че да спреш вирус, който се разпространява като грип е все едно да се опиташ да спреш вятъра и т.н. Така че аз знаех, защото четях експертите плюс наблюдавах характеристиките на вируса, които сочеха точно това. Тогава в темата пишехме няколко човека и беше по-спокойно. Предполагам вие сте научили че става нещо по-необичайно след Италия.

# 9 401
Скрит текст:

Мен друго ме притеснява, това че кораба показва че инкубационният период на вируса е по дълъг за голям брой заразени а не за изкл. както смятат някои учени. Защото в тия разсъждения пропускаш един прост факт, а именно имаме 0,99% при 2,4% приключили заболяването. Според мен грешиш (въпреки че ми се иска да си прав), че смъртността ще достигне макс 1,8%. Поради простият факт че тя вече е наполовина на твоето предположение при едва 2,4% приключили заболяването. А какво ще стане като го преминат над 50% подобно на Китай. Това го проускаш в твоите разсъждения.

# 9 402
Абе ясно, ама все пак вижж че Германия имат друга стратегия. Това че сега им растат болните с голяма скорост е защото правилно управляват ситуацията.

Може ли някой да ми обясни каква е другата стратегия на Германия, благодарение на която започнаха да установяват повече болни? Всички пневмонии, които са отрицателни за други вируси, тестват или искат и контакт и/или пребиваване в рискова зона /като при нас/?

# 9 403
ПРЕСТАНЕТЕ! Grinning

Не става и с мнения без мнение. ТИ какво предлагаш? С какво става?

# 9 404
  • София
630 страници, за да стигнем до "Ама ние сме го изкарали бе"? Днес кумата ми и тя, "О, ама ние вече го минахме!"
ПРЕСТАНЕТЕ! Grinning
  Защо- това е валидна хипотеза. Според някои версии в Ухан цялата работа може и през октомври още да е почнала. Два- три месеца преди да им стане ясно какво се случва.
 Хайде сега да допуснем че някъде в началото на януари България случайно е посетена от един инфектиран. После  някой някъде умира и го регистрират като умрял от онкологичното му заболяване, друг от грип, трети го регистрират от друго, някой в някое село ей така у дома ... нали това не е невъзможно?
 Малко вероятно да е така, и все пак ако е??? То може всичките тия странни боледувания да са и друг коронавирус- те нали си циркулирали покрай грипа.

Общи условия

Активация на акаунт