Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 941 651
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 9 420
  • София
На всеки българин, свикнал при най-малкото неразположение да припка на лекар и да вика линейка, чуждите доктори му изглеждат некадърни. Това е защото викането на линейка е безплатно и могат да разиграват бп както си поискат. Ако им друснат такса от 1000 лв за неналожително викане на бп, бързо ще оздравеят.

# 9 421
Викала съм линейка за дете на 2год и половина с 40 градуса в 3 през нощта..В чужбина, с абсолютно всички здравни права и осигуровки. Два месеца преди това получи фебрилен гърч. В компютърът им излиза цялата история на детето, но ми отказаха и ми казаха да си взема такси или личен автомобил. Не мислете, че в чужбина скачат на най- малкото оплакване. За специалист чакам поне половин година, в България на другият ден си там. За ПКК ми се полага веднъж годишно, в България когато ви скимне пускате.

# 9 422
  • Варна
Това е навик на неосигурените. Възползват се от т.н.Бърза, безплатна помощ.
Преди години също  е имало грипни епидемии. Приключили са и са забравени .

# 9 423
Цитат
Според мен имат някаква основателна причина да не искат да ги пускат от кораба. Уж голям % кара леко (така пише в репорта- основно леко а не ги изписват. Младите (екипажа) карали леко но явно не пускат никой от тях да слиза и съответно ги водят неизлекувани. Румъния за три дни обяви някакъв за излекуван, тия едва 10 ... има нещо куцо.
Зависи кога са го хванали, те и в Италия имат много излекувани, ама защото както казах официалните данни показват че те разбраха какво се случва чак когато къщата им гори, и почнаха да ловят първо тежките случаи затова имат много починали и много излекувани за отрицателно време, нещо което не е така например в Южна Корея където не знам как но ги ловят отрано и затова имат малко починали/излекувани, същото работа и на кораба (ясно че те на практика не са на кораба а вече са по държави). Всички ги хванаха в зародиш.

Цитат
Несериозно е да се твърди, че някой си е разбрал преди учени, експерти, които цял живот работят върху изучаването на вируси дали ще бъде пандемичен или не
Айде стига вече сте се заяждали с Лили. Смешно е потребители дето се вкл. в темата от няколко дни, да се заяждат с потребител който е от самото начало в темата за нещо което е казал в самото начало на темата и забележте то се оказа вярно. Аз опонирах по назад в темата на Лили че греши тоя вирус няма да обиколи целият свят, официалните данни показват че Китай овладяват нещата, въпрос на време е всичко да приключи. Днес вирусът е по целият свят. Тя беше права в началото на темата а аз грешах. Вие я обвинявате за нещо дето е казала в началото на темата, което вероятно не сте го чели, защото мнозина от вас които се заяждате с нея сте новодишли в темата, и което се е оказало вярно в полседствие. Днес вирусът е по целият свят. Какъв ви е проблемът с Лили, че изпуснала една сричка че Мароко ще затварят граници. Аууууу колко лошо.

# 9 424
Тези, които се съмняват, че наскоро са изкарали коронавирус или някой техен близък, колко хора в обкръжението се заразиха от болния?

# 9 425
Ъпдейт от приятел в САЩ, Чикаго - паника няма, но няма и маски от 1 месец насам. Тръмп си говори тъпотии, но в реалността са отпуснали 2.5 милиарда долара за справяне с вируса. Опитват се да не сеят паника. Никой не се презапасява в Чикаго.
Ъпдейт от познат, работещ в болница в Шанхай - драконовите мерки вече са свалени, повечето се връщат на работа, но навсякъде по улицата ги пръскат с дезифектант и на влизане/излизане от работа задължителното им мерят температурата. Много е щастлив, че вече може да излиза от тях. Каза, че било тотален ад по време на карантина и са ги следяли безумно изкъсно с тяхната skynet система за наблюдение. Ако някой се опита да наруши карантината, е заплашван със съд или директно арестуван, та не е имало много желаещи да го правят. На входове и изходи на болници все още има 2 степенно влизане и излизане, като първо те изкъпват обилно с дезифектант. Проблем имат все още със страха. Уви, след позитивния тест на куче в Китай, много от тях са почнали да си изхвърлят животните на улицата 😭

# 9 426
Информацията не е без ясен произход, когато се водеха тези дискусии имаше и линкове и коментари. Да сте били тук и да сте чели. Попитахте как към разбрала, казах ви, повече не смятам да ви се обяснявам. Темата все пак не е за мен, макар че вие го обърнахте на това.

Тесла, а ако знаеш само как ми се искаше ти да си прав. Всъщност и аз се надявах нещо да стане.

Последна редакция: пн, 02 мар 2020, 01:04 от LillyM

# 9 427
  • При семейството си
В тази тема монопол на пишещите от първия ден ли има?

# 9 428
Александра Вие на раждане 36 часа след изтичане на водите и падащи тонове на бебето до под 50, защото цитирам "операционната е заета" адекватно ли е според Вас?
Друг случай - звъниш в 3 сутринта на 111, казваш че бебето ти е с 40 градуса темпетатура и е цялото в обриви. Линейката ти идва сутринта в 8, отивате в спешното, седите там цял ден в чакалнята, отвреме навреме, някой се сеща да Ви види какво правите. Цял ден се чудеха, каква диагноза да ни сложат. Няма кръвни изследвания, няма нищо. Казаха, че "уж" коксаки било, а обрива прилича на морбили. И това е адекватно според Вас?

Имам поне 50 сблъсъка с доктори, че да ми казвате колко кадърни били.

# 9 429
Кои са пък тия, които припкат при най-проста настинка по болници? Аз познавам явно все от другия вид, дето си се лекуват сами с всякакви безумни отвари, ходят си на работа, разболяват си колегите, но на лекар на стъпват. Отиват вече като опре яйцето до...

# 9 430
  • Варна
Мисля, че информация за превенция е много по-добре полезна от пророчества и броене на трупове. Очевадно във форума ваксина и лек срещу корона вируса няма да се открие. Моята хипотеза е - много шум за нищо. В конкретния случай, всяка нова болест следва естествения си ход.
Lovely,  аз чаках часове, със срязано сухожилие. Дежурният, бесен от събуждането, му настояваше да ми шие крак, при срязана ръка. Така му докладвали. Упойка нямали. Хигиена- под санитарния минимум. Неслучайно ги ругаят и се саморазправят с хората. Не оправдавам агресията. Но това не е здравна, адекватна, бърза помощ.
Таксито е бърз и ефикасен метод. Майка ми беше получила бъбречна криза. Първо изнудваха баща ми за пари, после недоволстваха, че им развалила гледането на ф-ми "Такси". В коя нормална държава лекарски персонал  зяпа тв, в работна, отговорна обстановка? Добрите лекари- хуманисти са единици. Те също критикуват статуквото.

Последна редакция: пн, 02 мар 2020, 01:12 от Viviana91

# 9 431
  • В.Търново
Не бях влизала в сайта от сутринта.Уаууу, вече заразените в Италия са 1,694 души,а само за днес неделя новите случаи са +566.Стремглаво се разпространява.
https://www.worldometers.info/coronavirus/?fbclid=IwAR0bfT8TeCIW … Sf2UXdYvBZjehZ-TE

# 9 432
  • София
Разбира се, че в темата няма монопол на пишещите в нея от началото й. Но пък в последните дни тя се напълни с хора, които желаят да получат уверение, че за този вирус се вдига твърде много шум и че всичко ще е наред.
Ами не, не можем да го гарантираме, уви.

# 9 433
  • София
Александра Вие на раждане 36 часа след изтичане на водите и падащи тонове на бебето до под 50, защото цитирам "операционната е заета" адекватно ли е според Вас?
Друг случай - звъниш в 3 сутринта на 111, казваш че бебето ти е с 40 градуса темпетатура и е цялото в обриви. Линейката ти идва сутринта в 8, отивате в спешното, седите там цял ден в чакалнята, отвреме навреме, някой се сеща да Ви види какво правите. Цял ден се чудеха, каква диагноза да ни сложат. Няма кръвни изследвания, няма нищо. Казаха, че "уж" коксаки било, а обрива прилича на морбили. И това е адекватно според Вас?

Имам поне 50 сблъсъка с доктори, че да ми казвате колко кадърни били.

Щом детската им смъртност е доста по-ниска от българската, значи лечението им е адекватно.
За температура никъде, освен в България, не пращат линейка. Пък била тя и 40 С на бебе.

# 9 434
Кои са пък тия, които припкат при най-проста настинка по болници? Аз познавам явно все от другия вид, дето си се лекуват сами с всякакви безумни отвари, ходят си на работа, разболяват си колегите, но на лекар на стъпват. Отиват вече като опре яйцето до...

Аз вече припкам, защото ,неглижирайки състоянието си, три пъти се докарвам до бронхит. А в повечето от случаите, нещата се случват много бързо...

Общи условия

Активация на акаунт