Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 940 458
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 10 080
Да си купуваш лекарства “превантивно” и да си мислиш, че можеш да се самолекуваш от Корона е безумно.
Лек няма, лекуват симптомите и усложненията, а именно пневмонията, да не се стига го полиорганна недостатъчност и т.н.
Няма как да си назначиш лечение, защото ако състоянието ти е тежко, нищо не помага, трябва да си в болница с апаратура поддържаща. Крепят те докато организмът успее да се пребори. Някои болни пролежават около 4 седмици в болница. Домашно лечение при утежнени вече случаи е немислимо.
Затова спрете с тези лекарства за Спин, Малария и прочие, тва не е аспирин и аналгин- визмаш по 1 сутрин и вечер и айде.
Тукашният лекар, каза че и лекарите “нацелват” точното лечение спрямо общото състояние, възникналите усложнения и прочие, учат се в движение, защото никой не познава вирусът все още и пораженията, които нанася.

Освен хигиена и ограничаване максимално на контакти нищо не е в наши ръце.

Надявам се наистина висчки учени по света да работят по откриване на ваксина.
Дано и се опровергаят някои от сегашните заключения в статията на Паричка, защото не звучат обнадеждаващо.

Последна редакция: вт, 03 мар 2020, 16:45 от JACKLIN*

# 10 081
Аз не мога да разбера едно нещо - уж всички са параноясали, а в момента яко се менка грип. Тоест мерките не работят дори срещу нормалния сезонен вирус. Къде бъркат маниаците с маските и геловете?

# 10 082
  • София
Не знам защо решихте, че хората си купуват тамифлу и други подобни заради корона вируса. По-скоро се купуват разни неща, защото на определени места ( по мое наблюдение само в интернет) се  коментира как хората трябва да се запасят, възможността от карантина и т.н и хората искат да си имат лекарства под ръка.

# 10 083
Не съм се включвала досега в темата. Само ви чета, и благодаря на всички, които събират и анализират фактите, предоставени от чужди източници, щото от лицата от щаба е ясно че адекватно инфо няма да получим...
Притесняват ме изказванията на Мангъров:
"Лекарство за вируси няма. Поддържа се тялото, докато се пребори с вируса.  По- силния оцелява и оздравява."
Това ли е приетата стратегия на лечение в Бг от вируса? Означава ли, че нашите болни ще ги оставят сами да се преборят с вируса? Най-много при падане на сатурацията да им включат кислород? На фона на иформациите от чужбина, че  лекарствата против Спин и малария, както и други работят? Те наш'те изобщо разполагат ли с тези лекарства, а ако ги имат ще ги прилагат ли на всички, или ще си ги пазят за свои хора?

# 10 084
  • Буркина Фасо
Аз не мога да разбера едно нещо - уж всички са параноясали, а в момента яко се менка грип. Тоест мерките не работят дори срещу нормалния сезонен вирус. Къде бъркат маниаците с маските и геловете?
май не си спомням година без грип да е имало. не си спомням и година с корона да е имало.
в това е разликата може би.

този грип е по-опасен - https://new.gospodari.com/%d0%b0%d0%b3%d1%80%d0%b5%d1%81%d0%b8%d … 0%b0%d0%bd%d0%b0/

# 10 085
Какво мислите за Турция? Население 82 000 000/  2019 г./. До момента нито  един болен. Ние като техни съседи също не отчитаме болни. Беше се появила някъде новина, че те са изработили техен тест, който е по-бърз и по-евтин. С него ли тестват? А дали е надежден?
Някак се откроява в общата картинка липсата на заразени при тях. Поне аз не откривам данни.

Последна редакция: вт, 03 мар 2020, 09:38 от jhbd

# 10 086
Турция им е съвсем различен фокусът в момента... Изобщо не им е до броене на вируси..

# 10 087
Не съм се включвала досега в темата. Само ви чета, и благодаря на всички, които събират и анализират фактите, предоставени от чужди източници, щото от лицата от щаба е ясно че адекватно инфо няма да получим...
"Лекарство за вируси няма. Поддържа се тялото, докато се пребори с вируса.  По- силния оцелява и оздравява."
Това ли е приетата стратегия на лечение в Бг от вируса? Означава ли, че нашите болни ще ги оставят сами да се преборят с вируса? Най-много при падане на сатурацията да им включат кислород? На фона на иформациите от чужбина, че  лекарствата против Спин и малария, както и други работят? Те наш'те изобщо разполагат ли с тези лекарства, а ако ги имат ще ги прилагат ли на всички, или ще си ги пазят за свои хора?

И каква е файдата от силни и токсични лекарства, ако преди това се удавиш в собствената си слуз в белите дробове? Ми точно това е лечението - тялото не е кола, като се повреди, да смениш частта и да работи. То е динамична система и от един момент нататък не се знае кое ще сработи. Вече писах, че при справяне със слузта оцеляват 50% повече.

# 10 088
Турците е въпрос на време да гръмнат, изобщо не го вярвам това, че нямат. Най-голямото огнище извън Китай е в Иран. И тъй като на иранските официални данни не може да се вярва, раптор беше пуснал изследване, което оценява огнището в Иран на 18 хиляди човека.

# 10 089
Ти видя ли по улицата някой да е взел мерки? Всички кашлят, но колко от хората са с маски? Аз вчера видях само двама. Да не говорим, че в магазина масово се бутат един в друг, кашлят в лицето ти, без дори ръка да сложат. Резултатът в момента е, че "яко се менка грип". След месец, поради същите причини яко ще менкаме коронавируса... Не са параноясали всички. Масово са тези, дето разсъждават, че това е обикновен грип, и  не можем да се предпазим, щото маските не предпазвали - нали така казват от щаба. Ще го минем, ще си изградим имунитет и готово.

# 10 090
Еднократните маски не могат ли да се използват многократно чрез гладене?
Мисля, че са от полимерни нишки и температура, която би убила вирусите най-вероятно ще ги повреди.

# 10 091
  • София
Еднократните маски не могат ли да се използват многократно чрез гладене?
Мисля, че са от полимерни нишки и температура, която би убила вирусите най-вероятно ще ги повреди.
Според мен би могло да се пръскат със спирт.

# 10 092
  • град-държава
Как да вземат мерки? Маски вече има по аптеките - 4лв за бр., ако искаш. За кутия над 150лв са казали на мъжа ми, в една от аптеките, които е обиколил. Става въпрос за хирургични маски.
Отвратена съм.
П.п
Повреждат се след гладене, дори и на средна температура и под памучна кърпа.

# 10 093
  • Countryside
За да има случай/и на коронавирус при нас - трябва много повече хора да се изследват.
За да се изследват, трябва да отговарят на минимум 3 неща:
1.Да имат симптоми.
2.Да са били в страна с разпространена зараза.
3.Да съобщят доброволно за горните 2 точки.

Колко хора сами са дали такава информация за себе си? Правителство и официални лица в случая с какво са виновни? Не могат лекари и министри да търчат по улиците и да взимат проби от гражданите само и само да влезем в статистически таблици (и да са доволни потребители в бг мамма). Wink

А не могат, гледай в Ю.Корея как изринаха сектата. Полицията влезе с взлом и взе данните на сектатните и ги подпукаха с тестове. Много неща могат да се направят, но от Бойко толкоз.

# 10 094

И каква е файдата от силни и токсични лекарства, ако преди това се удавиш в собствената си слуз в белите дробове? Ми точно това е лечението - тялото не е кола, като се повреди, да смениш частта и да работи. То е динамична система и от един момент нататък не се знае кое ще сработи. Вече писах, че при справяне със слузта оцеляват 50% повече.
Защо реши, че лекарствата се прилагат едва след като почнеш да се давиш в собствената си слуз?
Каква е файдата?
Виж статистиките за смъртността във Франция и Германия например. Виж също и смъртността в Ухан и в останалите провинции на Китай.  В Ухан докато се усетят какво да правят се е вдигнала много смъртността. В последвалите ги провинции, където са започали лечение, което според Мангъров не съществува, смъртността е вече доста по-ниска.
https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html# … 99423467b48e9ecf6
,

Общи условия

Активация на акаунт