Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 940 551
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 10 200
Аз пък съвсем не мисля, че смъртността е малка. Дори си мисля и че е повече, просто не всеки е хванат от какво е починал. Това са официалните случаи, в болниците, където има изследвания, статистика и т.н. В Китай и др. страни има места с по-малко население, необхванато така и следено. Всеки ли смъртен случай се изследва от какво е починал в този момент, като знаем, че не достигат лекари в Китай.
Мен особено ме притеснява този вирус. Не толкова колко е смъртоносен и заразен, ами и без това в България сме първи по смъртност съм чела (не е официално , но се доверявам) Притеснено ми е какво ще стане с другите хора, които имат нужда от лечение. Примерно да имаш бъбречна криза или друго сериозно нещо с температура, болки и т.н. кой ще те вземе и лекува. Преди години мой близък едвам го спасиха от инфекция направена от излизащо камъче и със сепсис (по епикриза описано, не аз да си съчинявам) Лично ме касае, защото и в момента се грижа за болен тежко и дори сега едвам приет в болница и то за 3 дни (нямало легла и имало много нуждаещи се) На мен ми предстои сериозна интервенция и ако се окаже нещо най-лошото, не виждам къде бих могла да лекувам честно казано и оперирана, ако има епидемия тук. То и сега е отчайващо, а с този вирус ще стане само за него да се грижат , да го ограничават и да лекуват хора, заради някои дето не пожелаха да погледнат сериозно и поне да предпазят себе си и другите (не пиша за маски, но да си слагат ръка при кашлица, кихане, да не пътуват без нужда)
На мен не ми е спокойно за децата, че не боледували тежко, няма смъртни случай и т.н. Ами от 10 до 20 г има . Малките също се заразяват и то лесно, а вирусът казват не изчезва, стои си в организма, кое ви успокоява , ако ви бъде поразено детето. Че не боледува, че само разпространява, че е живо. Ами , някой знае ли този неизвестен вирус какво може да прави и предизвика дори след месеци и години няколко. Това ли е успокоението. За мен спокойствие е да има по-малко заразени независимо от коя възрастова група са. Защото може да е нищо и с това да приключи, а може и да е страшно след известно време, да даде много поражение, да се активира неочаквано, учените не знаят още това.
Не следим темата и заразените, за да се радваме и пируваме. Искам поне аз да има по-малко засегнати, не само болни.
Страх ме е , че болните сега които са , а и други заболели по време на епидемията или както искате го наречете у нас, няма да могат да се лекуват никъде. Просто няма да има къде и от кой. Всичко ще е заето с този вирус , както е в Китай, лекарите ще изнемогват с него, а другите...у дома, да мине вирусът и тогава ще са на ред. Ама този ред понякога... не може да се чака.

# 10 201
Лили не си измислям теории, чета ги. Каква е твоята теория, че в Египет има огнище. Същото е и при мен. Може да си права и в Египет наистина да има огнище. Може и аз да не съм права и останалия свят да пострада много повече от Китай, защото не взима драконовски мерки. Бактериите много хубаво си виреят в Халета, каквато болница си беше новопостроената болница. Не видяхте ли снимките? А кажете честно, дали това прилича на болнично заведение? По скоро приличаше на изолатор за заразно болни от КВ.
А и не говорих за източници като СЗО, даже изобщо не визирах теб в поста. Съжалявам ако е прозвучало, че е лично към теб написано. Тук съм срещала линкове, регистрирани домейни на 15.01, пълни с реклами, ама статиите с източници от всякакви университети? Е на Вас това не Ви ли се струва странно?

# 10 202
  • Варна
Нашата икономика ще се срути ако забранят на всички хора да излизат навън. Да не сравняваме икономиките на Китай и на България. Тук няма как да затворят здрави хора по къщите
Честно казано нямаме никаква икономика. Но е тъпо да си седим без повод в къщи.
П. Едни маски не можем да си произведем, чакаме на милостиня от Турция. Навръх Трети март.

# 10 203
  • Germany
Голям брой от заразените в Корея са 20-30 годишни жени. Предполагаемата причина - Едно от възможните обяснения за по-големия брой инфекции сред жените може да бъде намерено в пациентката № 31 на Корея, 61-годишна жена Shincheonji, която зарази първата идентифицирана инфекция в църквата. Предполага се, че е разпространила вируса на църковни служби, на които присъства в Тегу.
Наблюдателите твърдят, че е вероятно тя да е била в контакт с повече жени от църквата, тъй като мъжете и жените седят отделно на службите на Shincheonji. http://m.koreaherald.com/view.php?ud=20200303000714

Германия по провинции от днес:
Bundesland   Fälle
Baden-Württemberg   26
Bayern   35 /-14/
Berlin   3
Brandenburg   1
Bremen   1
Hamburg   2
Hessen   10
Niedersachsen   1
Nordrhein-Westfalen   101
Rheinland-Pfalz   2
Sachsen   1
Schleswig Holstein   2
Thüringen   1
Repatriierte   2
Gesamt   188

# 10 204
В момента в България наблюдаваме нагледно теорията и практиката на учението на тема: "Как ДА НЕ открием корона вируса". Отговора е ясен - като правим 5-6 проби на ден, при условие че има хиляди хора всеки ден които показват симптомите на корона вируса - температура, кашлица, респираторни симптоми.
Може и да е грип наистина, но никой не знае какво е точно ако няма проби, а в момента не се изследва всеки човек показал тези симптоми. За да се знае какво е трябва абсолютно всеки човек показал горните симптоми да се изследва първо за грип и ако не е грип, за коронавирус. А не се прави нито едното, нито другото.

# 10 205
Скрит текст:
Освен това на хората в Ухан им беше забранено да излизат от къщи, дори ги заключваха и имаше клипове как полицията бие хора, които са без маски на улицата. Позволявяше им се да излизат по 1 човек от домакинство на 2 дена да си купят храна. През останалото време пръскаха непрекъснато с препарати по улиците, всички сме ги гледали тези неща.  Тоталитарна държава - наистина драконови мерки. Каква е тази странна теория, че в Ухан заради карантината се били заразили с бактерии. То при тези мерки и грипа сигурно е изчезнал.

Нашата икономика ще се срути ако забранят на всички хора да излизат навън. Да не сравняваме икономиките на Китай и на България. Тук няма как да затворят здрави хора по къщите

Нито в Китай, нито в Италия са затворили всички хора вкъщи, карантинирали са само засегнатите участъци. И нормално, ако го оставят да се разпространи, тогава икономиката ще се срути и от милионите болни. Но не си мислете, че карантината на цял град е невъзможна, щом и правителството на Великобритания признава, че не го изключва като мярка, ако се наложи.

# 10 206
[[urlurl][/%80%D0%B8%20%D0%B1%D0%B5%D0%B7%20%D1%84%D0%B8%D0%BB%D1%82%D1%8A%D1%80%20%D1%81%202%20%D0%B3%D0%BD%D0%B5%D0%B7%D0%B4%D0%B0%20Sup%20Air%20New%20Eurmask][/url]
Може ли да ме упътите какви филтри са подходящи за тази маска,  за защита от вируси?

От самото начало следя темата. Благодаря на всички Ви за огромния труд и отделеното време  да  публикувате актуална информация,да анализирате и споделяте.
Изключителто съм Ви благодарна за полезната тема.
ПОКЛОН!

# 10 207
Мерките взети в Китай наподобяваха реакция при радиация.

# 10 208
https://twitter.com/ChinaDaily/status/1234093261872037890

Ето я импровизираната болница на Китай за болни от КВ, една от многото всъщност. Тази я затварят. Това говори, че нещата там се оправят наистина, не само на хартия. Погледнете я и ми кажете, че Ви прилича на операционна, където няма и един микроб или бактериика.

# 10 209

За тази маска питах за подходящи филтри?

# 10 210
  • Другата България
В момента в България наблюдаваме нагледно теорията и практиката на учението на тема: "Как ДА НЕ открием корона вируса". Отговора е ясен - като правим 5-6 проби на ден, при условие че има хиляди хора всеки ден които показват симптомите на корона вируса - температура, кашлица, респираторни симптоми.
Може и да е грип наистина, но никой не знае какво е точно ако няма проби, а в момента не се изследва всеки човек показал тези симптоми. За да се знае какво е трябва абсолютно всеки човек показал горните симптоми да се изследва първо за грип и ако не е грип, за коронавирус. А не се прави нито едното, нито другото.
Joy Ти продължаваш обаче. Имаш ли идея колко хора в момента имат такива симптоми? Наистина ли разбираш това, което предлагаш-всеки проявяващ ги да се изследва за корона? Хиляди хора? Ама ти дори и практиките на Китай и Италия подобряваш, иновативни предложения имаш, патентовай ги!
Отново ще ти кажа - за грип всеки може сам доброволно да се изследва, не е необходимо някой да го заведе за ръчичка, защо не го правиш? За корона ако е истина написаното преди време от дамата във ФВ също срещу заплащане може да се тестваш, защо не го правиш? Не ти лично, риторично питам. А, сетих се. 200 лева. Не ти се дават. Ако може, да е безплатно. А утре ако наистина някой е с коронавирус и няма тестове за него, защото 987654321 човека са тествани, защото кашлят само и единствено, какво правим? Това замислял ли си се?
В потвърждение на горното един разказ от фейса, може да е фейк, но не вярвам, защото подобни случаи зачестяват. Подозирам, че е от новинарски сайт, отново казвам, че може да не е съвсем реален, но имайки предвид продавачката на закуски, която набиха заради хремата и за която писах преди време, аз поне допускам, че има истина в написаното.
Цитат
По линията на Метрото към квартал „Люлин”, в едно от купетата където се возех, едва не прибягнаха до викане на полиция. Мъж над средна възраст се закашля лошо и след като кашлицата му продължи изнервящо време, жена надигна глас, че мъжът трябва да слезе моментално, без възражения. Към нейното  тревожно кресчендо, сиреч усилване на гласа, се присъединиха още няколко пътници и това беше достатъчно да се взриви  нагнетения в последно време страх от неговото величество Коронавируса. Сякаш никога досега не е имало грип. Сякаш чума от Средновековието размята опашка по света.
До спирка „Сливница” хората във вагона стигнаха до обединена нетърпимост към кашлящия човечец, който в залпа на  неудържимата кашлица напразно обясняваше, че има алергична астма, която често го задушава и си извади помпичката, за да си впръсне спасение от задушаване. Публиката не чуваше и не виждаше – няколко мъжаги дружно го изблъскаха от вратата щом влакът спря на спирка „Сливница”. Даже  жена извади от чантата си специализирани дезинфектирани кърпички, които раздаваше на околните. Слязох с човека на спирката и го попитах добре ли е. Той трудно си поемаше дъх и се разплака. "Учител бях, пенсионер съм. Та това  не е било даже когато  имаше хонгконски грип през 1968 година. Бях ученик и майка ми се разболя тежко, не можеше да спи, три нощи изкара седнала в креслото, иначе не можеше да диша. Ние, децата, й помагахме, грижехме се за нея. Още си е жива и здрава, ще стане на 87 години през юни. А тогава нямаше дори антибиотици. Какво е станало с хората? Как може така да се озверее"|

# 10 211
Не знам дали е вярно, затова ще го сложа в скрит текст и няма да давам линк към сайта (Блиц) за да не правя трафик. Който иска лесно може да го намери:

Паникьосани столичани изхвърлиха от метрото закашлял се пенсионер!

Скрит текст:
По линията на Метрото към квартал „Люлин”, в едно от купетата където се возех, едва не прибягнаха до викане на полиция. Мъж над средна възраст се закашля лошо и след като кашлицата му продължи изнервящо време, жена надигна глас, че мъжът трябва да слезе моментално, без възражения.

Към нейното тревожно крешчендо, сиреч усилване на гласа, се присъединиха още няколко пътници и това беше достатъчно да се взриви  нагнетения в последно време страх от неговото величество Коронавируса. Сякаш никога досега не е имало грип. Сякаш чума от Средновековието размята опашка по света.

До спирка „Сливница” хората във вагона стигнаха до обединена нетърпимост към кашлящия човечец, който в залпа на  неудържимата кашлица напразно обясняваше, че има алергична астма, която често го задушава и си извади помпичката, за да си впръсне спасение от задушаване.  

Публиката не чуваше и не виждаше – няколко мъжаги дружно го изблъскаха от вратата щом влакът спря на спирка „Сливница”. Даже  жена извади от чантата си специализирани дезинфектирани кърпички, които раздаваше на околните.

Слязох с човека на спирката и го попитах добре ли е. Той трудно си поемаше дъх и се разплака.

"Учител бях, пенсионер съм. Та това  не е било даже когато имаше хонгконски грип през 1968 година. Бях ученик и майка ми се разболя тежко, не можеше да спи, три нощи изкара седнала в креслото, иначе не можеше да диша. Ние, децата, й помагахме, грижехме се за нея. Още си е жива и здрава, ще стане на 87 години през юни. А тогава нямаше дори антибиотици. Какво е станало с хората? Как може така да се озверее"

Силвия РАДЕВА, БЛИЦ

Пак казвам - не знам дали случката е истина, но точно това очаквам да се случва при първите доказани случаи у нас...

РЕДАКТИРАМ: Сега видях, че вече е постнато. Извинявам се.

# 10 212
  • София
ора тук, а и на специалисти също разбира се), че топлото време ще ограничи/убие разпространението е вярна или не е вярна.
Въпросът е, че до края на годината трябва да се открие ефикасно лечение, защото след лятото ще дойде нова зима... А това чудо плъзна в страни от които трудно ще излезе. Може и да мутира и т.н. Така че на ход са учените.
The winter is coming...., както казваме с теб в една съседна тема Wink

# 10 213
  • Варна
Пак казвам - не знам дали случката е истина, но точно това очаквам да се случва при първите доказани случаи у нас...
Няма да се учудя. Случка от работата ми вчера - клиентка се закашля продължително с което си спечели множество неодобрителни погледи, та чак почувства нужда да се оправдае, че се била задавила.

# 10 214
А мен все повече ме притеснява, че се стига до военно положение и контрол, дори без реално голямо засягане от самия вирус. Все повече съм убедена, че е тренировка това да стане обичайно.

Общи условия

Активация на акаунт