Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 940 551
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 10 290
Испания--150 случая. Най-много са в Мадрид - 46. Между тях има и учител. Няколко здравни работника, като поне двама НЕ са се заразили по време на работа. От всичките 150 случая, 7 са в интензивно, там е и 39 годишната жена от Навара, която освен коронавирус има и грип, което е усложнило състоянието й.

# 10 291
Че са ни малко нашенците, скитащи по света на екскурзии, ама не е и като да сме изолирани от прииждащи:
За днес в Националната лаборатория са заложени за изследване 12 проби - осем от Варна и четири от Бургас. Мутафчийски информира, че сред новоприетите болни има много чужденци - трима от Франция, хора от Исландия, по един от Германия, Румъния и Молдова.

https://dnes.dir.bg/svyat/ukrayna-saobshti-za-parvi-sluchay-na-k … avirus-v-stranata

Ще е цяло чудо да се опазим.

# 10 292
  • Пловдив
Ваксините за грип не предпазват на 100%, но поне човек би го карал леко, ааа, това във връзка с изчезването на тези вируси - няма как да изчезнат, но могат много да намалят силата си и пораженията биха били по-малки. Мъж ми се ваксинира всяка година против грип, аз не,защото съм със силен имунитет. Или поне бях. 20 години не се бях разболявала и не беше се налагало да пия АБ, докато преди 3 години (на круиз бяхме) ме тресна вирус, който ми докара Вирусна пневмония. От тогава имунитета ми не е това, което беше и всяка година НякКва хрема ме налазва (за мен е много това), а тази година дори ме повтори. Ако се бях ваксинирала, нямаше тези неприятности да ми се случат. За пенсионерите антигрипните ваксини са дори безплатни и се чудя защо те не се ваксинират. Само да сме живи и здрави, догодина под строй, на 1 място с родителите ни, на ваксини. Човек поне това може да направи. Ако в коктейела има антикорона, ще сме ваксинирани и за нея. Не вярвам да е отделна ваксината, то тогава ще трябва 100 ваксини да се слагат, а не се.

# 10 293
Сутринта казаха по новините, че има първият потвърден случай на коронавирус в Ню Йорк, града, не щата.

# 10 294
Какъв случай с атлетка?

23- годишна футболистка е починала от коронавирус в Иран

https://www.kotasport.com/futbolist-umrya-ot-koronavirus/

# 10 295
В някои случаи се налага и ваксиниране, без да си 100% сигурен, че е напълно безопасно. Нека да разработят ваксината, тогава ще умуваме безопасна ли е или не.
Marianse, имаше и случаи на 25-годишна лекарка, и на 17-годишно момиче. И те ли са били тъпкани с химии? Сега не ми се търсят източници, Google is your friend.

# 10 296
Наградите Дарвин ще са много оспорвани тази година.

1. Клемент, който остана в Китай, защото до две седмици всичко щяло да се оправи
2. Руското семейство, които решили да не се евакуират, т.к в Китай е по-уредено и сега са под димашен арест ... карантина .. за това че се опитали да се изявяват като блогъри
...
...
...

Прибралите за по-безопасно в България вече се връщат за нормална работа в Китай, поне малкото за които аз знам. Не ми се струва да е лош ход.
В някои случаи се налага и ваксиниране, без да си 100% сигурен, че е напълно безопасно. Нека да разработят ваксината, тогава ще умуваме безопасна ли е или не.
Marianse, имаше и случаи на 25-годишна лекарка, и на 17-годишно момиче. И те ли са били тъпкани с химии? Сега не ми се търсят източници, Google is your friend.
Смъртност под 10 години май е 0, а между 10-20 е нищожен процент, което при десетки хиляди хора пак значи че ще има единици починали.

# 10 297
ieatchips, не гледам на починалите като на статистика, а като човешки животи. Ако всеки хипотетично постави себе си на мястото на тези "единици", нещата придобиват съвсем друг привкус.

Последна редакция: вт, 03 мар 2020, 17:31 от Less

# 10 298
Испания--150 случая. Най-много са в Мадрид - 46. Между тях има и учител. Няколко здравни работника, като поне двама НЕ са се заразили по време на работа. От всичките 150 случая, 7 са в интензивно, там е и 39 годишната жена от Навара, която освен коронавирус има и грип, което е усложнило състоянието й.

Е за това говорех аз, като Ви споменах вдигнатите за една седмица болници в Китай и как там е идеална среда за един грип.

# 10 299
  • София
Аз да ви питам нещо прагматично, сега като пазарувате слагате ли нещо на лицето си? Аз се чувствам като идиот, днес висях само една жена с маска и то очевидно, защото всеки момент можеше да роди.

# 10 300
# 10 301
А какво стана с онази теория, че азиатците са по-податливи на вируса? Четох преди време някаква статия, в която се твърдеше, че азиатците мъже имали 5 пъти повече някакви рецептори ACE2, с които се свързват вирусите от групата корона, ако правилно съм разбрала. Потърсих информация, не съм сигурна, че това е статията, но май не е, защото не намирам нищо за "5 пъти повече". Говоря английски, но много ми е неразбираем езика на статията: https://www.nature.com/articles/s41421-020-0147-1
Някъде да сте срещали по-лаишко обяснение? Има ли в крайна сметка различна податливост при различните популации?

# 10 302
Аз да ви питам нещо прагматично, сега като пазарувате слагате ли нещо на лицето си? Аз се чувствам като идиот, днес висях само една жена с маска и то очевидно, защото всеки момент можеше да роди.
Аз не слагам, пазя си ги маските когато ходя на практика в болницата,когато реално виждам заболелите покрай мен. За едно кисело мляко няма да сложа засега. Шал също няма да сложа, в моя град хората вече ходят по тениски,ужасно топло е

# 10 303
Ако маската ще ти даде някакво спокойствие и преценяш, че така се чувстваш добре, ходи си с маска. Мнението на околните няма никакво значение. Те не се притесняват заедно с теб, нито ще ти помогнат ако не дай Боже се разболееш.
Скрит текст:
Майната им на околните. Мисли за себе си.

# 10 304

И аз се смущавам засега, гледам да пазя дистанция над 2 метра от хора. Ако попадна на тълпа ще вдигам обаче шала пред лицето без да се замисля. Дъщеря ми е с тримесечно бебе, кърми, и никакви компромиси не прави - на пазар само с маска и ръкавици. Гледали я странно в магазините, но изобщо не ѝ пука, и така трябва да е! Върлува в момента грип Б в Бургас, така че не само короната е заплаха. За щастие още предишната грипна вълна успя да си закупи маски.

Общи условия

Активация на акаунт