Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 940 458
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 10 380
Скрит текст:
Ето това е белината без хлор https://m.dostavituk.com/ideal/product/view/3025/preparat-bingo- … va-bez-hlor-750ml
Нямам представа дали е толкова ефективна. Аз буквално от два-три дена чистя с нея.
Не е ефективна.
Никъде не намирам съдържание на продукта. Белината по принцип е с хлор, такава е формулата й. Ако е без, значи просто не е белина, а нещо съвсем различно.
Тесла, може ли да слагаш точки и запетайки? Много ми е трудно да вникна в това, което пишеш, заради безкрайните изречения. Особено вечер, когато съм по-уморена.... А постовете ти са наистина интересни и съдържателни!
Hydrogen peroxide.Пише го отпред, но може би в линка не се вижда.

# 10 381
Аз не казвам, че е лошо да си оптимист. Човек по природа е оптимист. Ти ме упрекна, че съм черногледа. Но мисля че трябва да сме подготвени и за по-лоши сценарии, пък дано не станат.
Не,че сте черногледа, а че подминавате друга важна информация. Но се надявам,че и това което цитирах се взима предвид, аз също четох и останалото и го възприемам.

# 10 382
  • София
Не говорели да не настне паника, че тя темата си е паникьосана, ако не го виждате, прочетете си я пак след 2-3 месеца. Народа и той паникьосан изкупува лекарства,  за да се запаси. Призивите тук носете маски, помогнаха да се свършат скорострелно същите и сега грипозните, и да имат желание да не пръскат зараза, ще я пръскат. На хора, които им трябва витамин Д изкупен, защото други ще се спасяват с него от короната( колко бебета трябва да го пият, ама няма щото нали спокойни уж граждани ще се лекуват с него от заразата, която е тук, но се крие,  за да няма паника) .
Жалко, че няма как да се погледнете от страни колко много паника се пръска тук, а после се обсъжда същото с всеки познат. Много от засегнатите държави не са в стреса и паниката, която успя да хване българина.

Последна редакция: вт, 03 мар 2020, 20:05 от trikitil

# 10 383
Каква е тая мания с тоя витамин Д? Ако чакате да ви подобри имунната система, особено пък синтетичния такъв, много го надценявате..

# 10 384
Аз нито имам гол оптимизъм,нито съм от its just the flu bro. Просто вярвам,че няма да се затрие вселената,ако се спазват мерки.Също така гледам и позитивните статистики,тук в темата много се избягват. Защо се пише колко човека на ден се разболяват, а изписаните не се съобщават? Щом темата трябва да е за полезност и информираност. Някаква американка споделя в туитър как е решила да тества,защото имала всички симптоми. Накратко-разкарвали я от една институция на друга и й казали,че не е пътувала извън страната последните 14 дни, и не влиза в графата за тестване. Ето линк https://mobile.twitter.com/into_the_brush/status/1234685467682979840

Последна редакция: вт, 03 мар 2020, 20:08 от elleonore1

# 10 385
  • София
ieatchips, не гледам на починалите като на статистика, а като човешки животи. Ако всеки хипотетично постави себе си на мястото на тези "единици", нещата придобиват съвсем друг привкус.
По принцип е нормално че така се гледа, тези които искат да анализират данните нямат никакво право на емоции. Анализа на данни трябва да се прави без всякакви емоции. Ако от 1000000 заболели от нещо деца умират 100 това е смъртност 0.01. На някой влагащ емоции това може да му се види много да се стресира да се самозаблуди и да обяви 5-10 и така да заблуди лекарите ползващи анализите за реалните рискове.
Не че не са важни маските, по-важно е да натрупаме техника за спасяване.

Т.е. дайте да не носим маски, понеже не са важни, да се заразяваме и да се разпространява болестта, пък нали ще е купена техника да ни спасява.
 Повечето включени на командно дишане в Китай са умрели. Може да звучи цинично, но фокуса трябва да е в спасяването на тези, които могат да не стигат до такава апаратура.
 Всеки който взима мерки прекъсва едно разпространение и потенциално спасява десетки.  Превенцията на разпространението е много по-важна от апаратурата за критични, които така или иначе няма да оцелеят дори на най-страхотната апаратура. Освен това малко разпространение- малко критични.
 Имаше потребителка дето пусна новина, че в Китай са на път да се откажат от вентилаторите заради лоши резултати и да заменят с други мерки.

- Казвате, че топлото спира вируса. Но дали го спира с убиване?

Tyк има много интересна графика: https://nucleuswealth.com/articles/updated-coronavirus-statistic … s-mortality-rate/

По повод на интервюто с човека от СЗО- типични чиновнически хвалебствия към Китай, понеже СЗО си държи на някакви отношения с Китай.

# 10 386
Не говорели да не настне паника, че тя темата си е паникьосана, ако не го виждате, прочетете си я пак след 2-3 месеца. Народа и той паникьосан изкупува лекарства,  за да се запаси.
абсолютно
Малко официално инфо нямаше да е излишно, ама айде да си заровим главите в пясъка.

# 10 387
  • гр. София

Никъде не намирам съдържание на продукта. Белината по принцип е с хлор, такава е формулата й. Ако е без, значи просто не е белина, а нещо съвсем различно.

Нещо важно, което трябва да запомните:
НИКОГА НЕ СМЕСВАЙТЕ ТАКИВА ПРЕПАРАТИ С ОБИКНОВЕНА БЕЛИНА, ТОЕСТ С РАЗТВОР НА НАТРИЕВ ХИПОХЛОРИТ!
Това може да разруши белите ви дробове хиляди пъти по-бързо и ефикасно от коронавирус и работи в 100 % от случаите.
Не разбирам защо ми цитирате поста с този назидателен тон!

# 10 388
  • Terra incognita
Абе вие ще вземете да предрусате с витамини и имуностимулатори. Я по- спокойно. Ще вземете да си отворите някоя беля и накрая ще се окаже, че короната ще подмине България.
Страхът и паниката са много лоши съветници.

# 10 389
  • Буркина Фасо
Не говорели да не настне паника, че тя темата си е паникьосана, ако не го виждате, прочетете си я пак след 2-3 месеца. Народа и той паникьосан изкупува лекарства,  за да се запаси.
абсолютно
Малко официално инфо нямаше да е излишно, ама айде да си заровим главите в пясъка.
ами до този момент няма повод да се паникьосваме. болни, умрели ... 0
какво повече от това инфо да дадат ?
утре може да има повод, но до този момент - не.

# 10 390
Не говорели да не настне паника, че тя темата си е паникьосана, ако не го виждате, прочетете си я пак след 2-3 месеца. Народа и той паникьосан изкупува лекарства,  за да се запаси. Призивите тук носете маски, помогнаха да се свършат скорестрелно същите и сега грипозните и да имат желание да не пръскат зараза, ще я пръскат.
Аз само в нета чета, че болни носели маски. В реалния живот ходят на работа, тикат се из хората, кашлят и кихат в лицата им, даже напират да ги прегръщат и целуват. Ако случайно няма някакво обществено събиране, поне на едно кино или театър ще отидат.
Затова е съвсем резонно, здрави да носят маски.

Последна редакция: вт, 03 мар 2020, 20:21 от Нина*

# 10 391
Стига сте говорили глупости! Вигантол нямаше още миналата година по едно време. После го пуснаха за малко и пак го спряха. Няма нищо общо с вируса.

# 10 392
Не разбирам защо ми цитирате поста с този назидателен тон!

Постът е цитиран само с цел да се разбере за какво става дума, далеч съм от мисълта да назидавам вас или когото и да е.

# 10 393
Свърши емисията по Нова и нищо. Предвид, че в Италия имат проблем, а ние имаме не малка диаспора там. Мълчим.
Добре.

Съобщиха, че Лудогорец и частен дарител даряват за закупуване на тестове
 (доколкото разбрах тестове от Турция- дано са добри), а от Турция ще ни изпратят консумативи за болниците ( маски, калцуни...).
Това съобщиха днес.
Честит 3-ти март.

# 10 394
Цитат
А за безсимптомните, че не били толкова опасни, се чудя възможно ли е да има такива сред наскоро върналите се от чужбина, които къде спазват, къде не карантина и си щъкат из народа, неподозирайки за състоянието си.
O, със сигурност. Аз затова се радвам че разширяват обхвата, защото могат да открият някой който впоследствие да се окаже че веригата стигнала до него е започнала от някой безсимптомен върнал се от не знам си къде. Което ще помогне за откриването на още хора с които е бил в контакт 0-левият пациент, който като нищо може да се окаже и безсимптомен. Над половината са такива, а от симптомните 80% са с леки симптоми, 20% имат влошаване на състоянието.

Иначе аз смятам че шанса да ни подмине е илюзорен, то вече не само в Италия се разпространява стабилно вируса. Просто там е започнало от по отдавна а те разбраха че е там когато започнаха смъртните случаи. Това ние не бива да допускаме. Откриването от рано на вируса ще помогне за неговото ограничаване. Аз съм убеден че той вече е тук, защото шанса да подмине с оглед глобалната ситуация е 1 на милиарди. Трябва ни луд късмет и Божествена намеса за да ни подмине.

Общи условия

Активация на акаунт