Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 940 079
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 10 470
  • Варна
Леле, да се свършва с тоя коронавирус, че както е тръгнало, хората ще се изпотровят с витамини и белина и ще си протъркат кожата от миене и дезинфекция.

А ако не от това, то от самолечение с антибиотици и противовирусни препарати.
В Германия, където е потребителката не могат да си купят тези лекарства без рецепта.
Съчувствам й, че е принудена да използва толкова много дезинфекционни препарати. Има ли санкции ако ги пропуснеш?

# 10 471
  • град-държава
Аз съм потресена - изглежда, че тепърва хората в БГ се учат на хигиенни навици.
Всичко изброено е нещо нормално и без епидемии. Нищо чудно, че нон стоп върлуват вируси и лятно време.
Аз нося маска всеки зимен сезон на публични места, особено след като карах свински грип бременна в края на осми месец и беше нещо кошмарно.
Лично аз не виждам какво повече мога да направя от това, което правя по принцип. Често измиване и дезинфекция на ръцете(кожата си ми е ок), не посещавам молове и обществени тоалетни, хващам врати на публични места с къпичка или високо, не ползвам градски транспорт. Единствено маски нямам.

# 10 472

Да, представям си не дай Боже болни в София как ще са съгласни да ги пратят в болницата в Горно Нанадолнище, където има един 75 годишен лекар без никаква техника, затова пък 50 легла.
Айде да се спрем с глупостите, а!
 София разполагала с 12000 легла https://clinica.bg/4573-Sofiq-nqma-da-reje-bolnichni-legla
т.е. два пъти и половина повече от Ухан преди епидемията при 7-8 пъти по-малко население- иначе казано 20 пъти повече на глава от населението.
 Лекарите в България на 1000 души са 2.2 пъти повече от Китай.
 Имаме доста добре развито и много достъпно здравеопазване- приемете го.

Инфекцията във ВМА има два използваеми етажа с по 15-на специализирани стаи за по 2-ма.. всичко друго е конфекция..

# 10 473
Още един стар смъртен случай в САЩ. Общо 9 смъртни случая.

За днес:
Жена на 80 г. от 26 февруари
Мъж на 50 г. от 26 февруари

Today's new deaths in Washington state:
- A female in her 80s, resident of LifeCare, never hospitalized, died at her family home on Feb. 26
- A male in his 50s, resident of LifeCare, hospitalized at Harborview Medical Center and died on Feb. 26

От колко време това чудо циркулира незабелязано в САЩ,  Европа и по света?

# 10 474
Papi6, много благородно от твоя страна, за събиране на средства за апаратура.Ако до там се стигне и това ще се направи.

# 10 475
И аз си мисля, че ВМА са единственото място, където са подготвени за такова слагане под карантина.

# 10 476
  • София

Шарп, Японска марка, спират да произвеждат телевизори и ще използват фабриките си да правят маски. Глобален е проблемът.
За втори път чета как еди кой си завод спира еди какво си и ще прави маски.
Вие как си представятетези производства. На поточната линия за платки слагат маски и с поялника закрепят ластичетата.

# 10 477
  • град-държава
Аз вече казах, но ми отговориха  с друг път.
Предвид ситуацията това обикаля поне от декември.

# 10 478
Аз съм в NRW Германия, никъде не съм видяла новопоставени дезинфектанти досега, и в училището на сина ми също няма. Освен това, са казали на децата, че няма да обсъждат положението с вируса там. Децата да си говорят може, но учителите не коментират.
Докторите от района казват, че и за тях няма дезинфектанти вече, както и маски нямали. Днес са писали официално оплакване до министерството, чувстват се оставени сами пред Короната.

# 10 479
пълен потрес.Накратко полицията в Тайланд е арестувала група събиращи използвани маски,които перат и гладят и продават отново.
https://www.facebook.com/officialknowledgeispower/videos/2687114 … OTAyMTYyMjUwMjcy/

# 10 480
Леле, да се свършва с тоя коронавирус, че както е тръгнало, хората ще се изпотровят с витамини, чесън и белина и ще си протъркат кожата от миене и дезинфекция.
Що за малоумен коментар!
Вие не си мийте ръцете и не берете грижа за кожата на останалите.

# 10 481
пълен потрес.Накратко полицията в Тайланд е арестувала група събиращи използвани маски,които перат и гладят и продават отново.
https://www.facebook.com/officialknowledgeispower/videos/2687114 … OTAyMTYyMjUwMjcy/

В Китай е имало същият проблем с продажба на използвани маски. Даже имаше статия, че от тази практика заразата е плъзнала като огън из Ухан.

# 10 482
  • Terra incognita
Скрит текст:
Леле, да се свършва с тоя коронавирус, че както е тръгнало, хората ще се изпотровят с витамини, чесън и белина и ще си протъркат кожата от миене и дезинфекция.
Що за малоумен коментар!
Вие не си мийте ръцете и не берете грижа за кожата на останалите.
[/quote]
По- полека.
Аз по прицип си мия често ръцете и ползвам белина от години. Не виждам какво повече да направя по въпроса, освен да си докарам някой дерматит и алергия, може би?
Някои хора прекаляват с паниката.

# 10 483
  • София
В заглавието на доклада пише Ухан.  Твърде е възможно в цял Китай да е такава средната пропорция, но това явно е доклад за този град. Медицинският персонал не съм го търсила, но в статията, от която взех линка, пише че цялостно в Ухан е бил 136 000 души.
https://www.cnbc.com/2020/02/26/coronavirus-china-health-care-sy … ure-in-wuhan.html

Съвсем вероятно ми се струва да става дума за "designated hospitals" за епидемията и съответно техните легла.
Възможно е да става дума наистина за това. Ако София наистина има 12000 то при 8 пъти повече население нормално да имат поне 80 000 по аналогия. Сигурно са били отделените за целта.

# 10 484
Аз вече казах, но ми отговориха  с друг път.
Предвид ситуацията това обикаля поне от декември.
В началото на темата се говореше за смъртоносна пневмония(грип) в Щатите, тази година.Стигна се до извода, че става въпрос за сезонния грип.

Общи условия

Активация на акаунт