Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 940 355
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 10 455
т.е. са имали 5000 легла преди епидемията, което е 10 пъти по-малко от тези в България (50 000). По аналогия с България, Ухан е трябвало да има поне 80 000. Разширили са ги до 23 000, с което са си останали на ниво легла на 1000 души- третия свят.
...
 А СЗО да си ги хвали. Ако бяха имали поне 50 000 болнични легла преди епидемията, въобще е нямало да изпаднат в толкова тежка криза и да се налага така да издевателстват над населението си. Както се вижда 70 милионна Италия въобще не е катастрофирала към момента.

Може да греша, но с гугъл-преводач разбирам, че в края на 2018-та в Ухан е имало 95 300 легла, между които 81 700 в болници, 6 400 в общински здравни институции и 4 500 в здравни центрове. Това е увеличение с 3622 легла или 3.95 % спрямо предходната година. Общо леглата са се качили от 8.39 на 1000 души през 2017-та на 8.60/1000 през 2018-та, а специално болничните легла са се качили от 7.20 на 7.38 на 1000 души. /на 3-та страница/
Ако е така, пропорцията е малко по-висока отколкото при нас.
http://wjw.wuhan.gov.cn/upload/file/20191205/1575536693972018707.pdf
Заетостта на леглата пак е била много висока 94.22 % /6-та страница/, но вероятно и 2019-та са строили.

Да не би в твоя линк да става дума за леглата определени за новия вирус в определените/designated болници?

# 10 456
Не е по темата, но може да помогне. За чувствителни ръце мажете с чист глицерин от аптеката, върши чудеса.

# 10 457
Носи си малък дозатор течен сапун в чантата. Simple Smile
Да... както си го направиш! Wink

# 10 458
И аз никога май не съм ползвала антибактериален. С какво е по-различен?
Мислех, че е някакъв рекламен трик.

Мажете с крем за ръце след миене. Също може нощем да спите с меки ръкавици и да намазвате ръцете дебело с крем.

Мисля, че е добре в темата да се обсъжда кой какви мерки взема, а не само заболелите. Първо, действа успокояващо, че човек прави нещо. Второ, информативно е и може списващите да разкажат и на други (ако някой иска да се вслуша разбира се).

# 10 459
  • Mediterraneo
Първи случай и в Аржентина, Буенос Айрес.

# 10 460
  • Terra incognita
Леле, да се свършва с тоя коронавирус, че както е тръгнало, хората ще се изпотровят с витамини, чесън и белина и ще си протъркат кожата от миене и дезинфекция.

Последна редакция: вт, 03 мар 2020, 21:42 от VickyTaylor

# 10 461
И аз никога май не съм ползвала антибактериален. С какво е по-различен?

Изсушава жестоко. За дезинфектантите, които са сложили в безконтактни диспенсъри навсякъде в Германия или поне около мен, да не говорим. Но това да е проблемът, в случай, че случаите не се увеличават. Само че те не спират да го правят и всички са с погледи все едно е 1945.

# 10 462
  • София
Може да греша, но с гугъл-преводач разбирам, че в края на 2018-та в Ухан е имало 95 300 легла, между които 81 700 в болници, 6 400 в общински здравни институции и 4 500 в здравни центрове.
Не знам защо е това разминаване. Според Ройтерс 5000:
https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-china-toll … ply-idUSKBN20P01K

As of Feb. 28, Wuhan has created 16 temporary hospitals, adding 13,000 beds, with 12,000 people treated so far. Overall, the number of Wuhan hospital beds have risen from 5,000 to 23,000.

да не би в този текст да се има предвид цялата провинция Хубей?
 У нас според CIA има 6.8 легла на 1000 и 4 лекари на 1000, в Китай 4.2 легла на 1000 и 1.8 лекари.

# 10 463
Леле, да се свършва с тоя коронавирус, че както е тръгнало, хората ще се изпотровят с витамини и белина и ще си протъркат кожата от миене и дезинфекция.

А ако не от това, то от самолечение с антибиотици и противовирусни препарати.

# 10 464
Много ми се иска да пуснат сметка да събираме наистина за апаратура за обдишване. Трябва в болниците да имат повече от 3-4 такива апарата. А дали и толкова имат.
Щом само това е възможността да се спаси живот, всеки би дал. Маските не са чак толкова важни.
Това мнение е възмутително. Сега се сетиха някои, че няма апаратура за обдишване. За ваше сведение, ежедневно от такава се нуждаят стотици хора и без коронавирус. Защо досега никой не помисли за тях?
А коментара за хората на домашно лечение в Германия, в Австрия и въобще навсякъде в цивилизования свят не знам как да го окачествя...вие какво предлагате? Да ги убият с камъни на площада ли?
Не разбирам какво възмутително има в мнението ми? Досега болниците не са подавали сигнал, че не им достига точно този тип апаратура. След като се очаква, че нуждата от нея ще е в пъти по-голяма какво смятате, че трябва да предложа?
А за хората в карантина наистина ли това предлагам?!

# 10 465
  • Terra incognita
Леле, да се свършва с тоя коронавирус, че както е тръгнало, хората ще се изпотровят с витамини и белина и ще си протъркат кожата от миене и дезинфекция.

За това трябва да спрат свободния достъп до такива препарати.
Ще се изпотровят и с чесън и домашна ракия.

# 10 466
  • София
Този случай показва, че поне 1 човек в Испания е починал от коронавирус по време, когато в страната (без островите) не е имало официално регистрирани случаи.

This new information shows that at least 1 person in Spain had already died of coronavirus when mainland Spain had no confirmed cases

BNO
ХА!!! Ами то ако е както пишат китайците и минават три седмици от симптоми до смърт средно, тогава тоя се заразил ... средата на януари???

# 10 467
Да не би в този текст да се има предвид цялата провинция Хубей?
 У нас според CIA има 6.8 легла на 1000 и 4 лекари на 1000, в Китай 4.2 легла на 1000 и 1.8 лекари.

В заглавието на доклада пише Ухан.  Твърде е възможно в цял Китай да е такава средната пропорция, но това явно е доклад за този град. Медицинският персонал не съм го търсила, но в статията, от която взех линка, пише че цялостно в Ухан е бил 136 000 души.
https://www.cnbc.com/2020/02/26/coronavirus-china-health-care-sy … ure-in-wuhan.html

Съвсем вероятно ми се струва в материала на Ройтерс да става дума за "designated beds/hospitals" за епидемията и съответно техните легла.

Последна редакция: вт, 03 мар 2020, 21:52 от Vapor

# 10 468
  • Germany
Soft Click е в района с най-много заразени в Германия, ако не се лъжа. Едва ли ползва дезинфектанти, защото и е скимнало и много ги обича.
И не тук няма да свърши скоро. Искрено пожелавам на България да няма никога положителен тест.

# 10 469

Ако Вие, Вики и Таед, правите така, това си е ваша работа, но да обвинявате "хората" е малко нелепо. Най-малкото не ги познавате лично всичките хора, че да говорите от тяхно име.

Общи условия

Активация на акаунт