Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 940 410
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 10 440
Аз съм с много чувствителна кожа на ръцете и си мия само с два вида сапуни, които по случайност са антибактериални. Познайте днес дали ги имаше по магазините...
ММ обиколи целият град и никъде не ги намери. Поръчала съм си онлайн, но докато дойдат ръцете ми ще се разранят 😠

Пробвайте дотогава да ги миете с шампоан или душ-гел, те обикновено са щядящи към кожата. Ако и това не е опция, плакнете обилно с топла вода и дезинфекцирайте със 70 %-ен разтвор на етанол.

# 10 441
По повод на уникалното китайско здравеопазване ...
 Ухан има население 11 милиона (градът, за провинцията не съм търсил). Това е 1.57 пъти населението на България или 1.83 ако отчетем, че в страната ни има максимум 6 милиона.
 В Ухан имало преди епидемията "As of Feb. 28, Wuhan has created 16 temporary hospitals, adding 13,000 beds, with 12,000 people treated so far. Overall, the number of Wuhan hospital beds have risen from 5,000 to 23,000."
https://www.nst.com.my/world/world/2020/03/570942/wuhan-closes-m … hina-drop-sharply
т.е. са имали 5000 легла преди епидемията, което е 10 пъти по-малко от тези в България (50 000). По аналогия с България, Ухан е трябвало да има поне 80 000. Разширили са ги до 23 000, с което са си останали на ниво легла на 1000 души- третия свят.
 Иначе казано СЗО да си ги хвали колкото си иска, ясно че смъртността в Ухан, която е 6 пъти по-висока от тази в останалата част на Китай не за друго, ами заради липса на достъпност на здравеопазване. До края на януари даже май са ги карали да си плащат.
 А СЗО да си ги хвали. Ако бяха имали поне 50 000 болнични легла преди епидемията, въобще е нямало да изпаднат в толкова тежка криза и да се налага така да издевателстват над населението си. Както се вижда 70 милионна Италия въобще не е катастрофирала към момента.
Да, представям си не дай Боже болни в София как ще са съгласни да ги пратят в болницата в Горно Нанадолнище, където има един 75 годишен лекар без никаква техника, затова пък 50 легла.

# 10 442
Във Франция
Реквизиция на всички маски (в складовете и продукцията ) и ще бъдат раздадени на медицинския персонал и болните .
https://www.bfmtv.com/economie/coronavirus-emmanuel-macron-annon … tion-1868337.html
Да побързат и у нас, докато онзи от Стара Загора с двата милиона и половина маски на склад не ги е продал Joy

# 10 443
Първи смъртен случай във Валенсия, Испания

BREAKING: Spain reports first death from coronavirus in Valencia

Пациентът е починал на 13 февруари от "неуточнена пневмония" чак сега се разбира, че е ковид-19

The patient died on February 13 but the cause of death was initially described as pneumonia of unknown origin; it has now been determined that the patient had coronavirus
BNO

# 10 444
  • София

Да, представям си не дай Боже болни в София как ще са съгласни да ги пратят в болницата в Горно Нанадолнище, където има един 75 годишен лекар без никаква техника, затова пък 50 легла.
Айде да се спрем с глупостите, а!
 София разполагала с 12000 легла https://clinica.bg/4573-Sofiq-nqma-da-reje-bolnichni-legla
т.е. два пъти и половина повече от Ухан преди епидемията при 7-8 пъти по-малко население- иначе казано 20 пъти повече на глава от населението.
 Лекарите в България на 1000 души са 2.2 пъти повече от Китай.
 Имаме доста добре развито и много достъпно здравеопазване- приемете го.

# 10 445
Аз от дезинфектанти и антибактериални сапуни, които ползвам от няма и седмица, вече съм за дерматолог. Ръцете ми са с кожа като на много стара зарязана в шкафа чанта, но и боли. Днес в супера сложих някакви ръкавици, които са с пудра отвътре, от които съвсем се влоши положението.

Колко време ще продължи това чудо, някой има ли идея?

# 10 446
Скрит текст:
Скрит текст:
Да уточним - високата смъртност в миналото по време на епидемии, се е дължала точно на липсата на ваксини. Морбили. Вариола. Тетанус.
Наличието на чиста вода и добри условия на живот не спират вирусите, а ограничават разпространението им.
Никак не подкрепям непоставянето на ваксини.
Тоест, ако предположим, че има ваксина за КВ, ще се ваксинираш?

Разбира се, че ще се ваксинирам. Що за въпрос? Вие няма ли?

Ако човек е много млад, няма диабет, няма сърдечно заболяване, няма респираторно заболяване, няма онкологично заболяване, няма заболяване, поради което да няма имунитет, не е ли по-нормално да се разболее и придобие имунитета естествено? Надявам се повечето млади хора да са здрави, иначе много тъжно Sad
Не съм антиваксър, само се чудя.
Разбира се, че е по-добре!

“Ако човек е много млад, няма диабет, няма сърдечно заболяване, няма респираторно заболяване, няма онкологично заболяване, няма заболяване, поради което да няма имунитет, не е ли по-нормално да се разболее и придобие имунитета естествено? Надявам се повечето млади хора да са здрави, иначе много тъжно Sad
Не съм антиваксър, само се чудя.“

Това, последното не мога да го разбера. Не разбрах кой го е писал, защото нямам възможност да изчета всичко вече, НО първо, повечето хора имат “някакви” такива заболявания, второ, кое му е “нормалното” да се разболее, трето кой каза, че се изгражда имунитет? Четвърто- има смъртни случаи на “прави” и “здрави” хора. Пето- ако, ако, кой знае, и какво общо има “ не съм антиваксър”?

Последна редакция: вт, 03 мар 2020, 23:27 от Не се сърди, човече

# 10 447
  • София - Рим и обратно
Благодаря за отговорите. На мен ми е необходим, защото съм с дефицит на вит. Д. От доста време си го купувам, а сега не мога да го намеря. Помислих, че има нещо общо с вируса.
Яж повече яйца.

# 10 448
В Испания май ревизират и стари случаи на починали от пневмония. Явно са амбицирани да открият всички болни, вериги и огнища на вируса.
А и излиза, че са имали починал от вируса, когато си мислеха, че даже нямат заразен.

# 10 449
Аз от дезинфектанти и антибактериални сапуни, които ползвам от няма и седмица, вече съм за дерматолог. Ръцете ми са с кожа като на много стара зарязана в шкафа чанта, но и боли. Днес в супера сложих някакви ръкавици, които са с пудра отвътре, от които съвсем се влоши положението.

Колко време ще продължи това чудо, някой има ли идея?

Колкото сама си го правиш. Simple Smile
Мий си ръцете с обикновен "мек" сапун и готово! Simple Smile

Хора, ще си докарате един куп проблеми с дезинфектанти, спиртове, витамини, отвари и прочие...  Ще посрещнете короната с една камара здравословни проблеми...

# 10 450
  • София

Разбира се, че е по-добре!
Aма естествено, че е прекрасно да създаде проблеми на себе си, на лекарите, да зарази тоя оня преди симптомите .... НЕВЕРОЯТНА ЛОГИКА.
 Проф. Христов май май е прав само е пообъркал процента.

# 10 451
Този случай показва, че поне 1 човек в Испания е починал от коронавирус по време, когато в страната (без островите) не е имало официално регистрирани случаи.

This new information shows that at least 1 person in Spain had already died of coronavirus when mainland Spain had no confirmed cases

BNO

# 10 452
  • София
Дори само с вода да си миеш ръцете, без никакъв сапун, пак има ефект.
Никога не съм си мила ръцете с антибактериален, защото е агресивен и съсипва кожата.

# 10 453
За чувствителните кожи на ръцете, който иска може да види едно видео днес пуснах в азиатската тема, едва ли ще поръчате от Корея, но има рецепта как да си направите добър със спирт, който поне малко да неутрализира последиците от спирт.

# 10 454
Аз не ги мия по желание с каквото искам. Навсякъде където отидеш, преди входа има дезинфектанти, а сапуните са каквито ги сложат и на работа включително, и не са глицеринови. Иначе лесна работа да кажеш "както си го направиш", когато нямаш идея за какво говориш, освен от форуми и български новини.

Общи условия

Активация на акаунт