Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 940 366
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 10 095
Еднократните маски не могат ли да се използват многократно чрез гладене?
Мисля, че са от полимерни нишки и температура, която би убила вирусите най-вероятно ще ги повреди.
Мина ми през ума.

Тъй като нямаме вкъщи маски, купила съм плътно прилепващи шалове (приличат на отрязан крачол, който се нахлузва на главата) и смятам от вътрешна страна да слагаме плътни, хартиени носни кърпички, които да се подменят. А шалът да се глади, ако няма време да се изпере. Знам, че не е гаранция, но е по-добре от нищо.

# 10 096
Как да вземат мерки? Маски вече има по аптеките - 4лв за бр., ако искаш. За кутия над 150лв са казали на мъжа ми, в една от аптеките, които е обиколил. Става въпрос за хирургични маски.
Отвратена съм.

Как може такова нещо?!?!??

Това се нарича спекулация....

# 10 097
  • Countryside
Еднократните маски не могат ли да се използват многократно чрез гладене?
Мисля, че са от полимерни нишки и температура, която би убила вирусите най-вероятно ще ги повреди.
Според мен би могло да се пръскат със спирт.
По-добре си купете УВ лампа и ги стерилизирайте с нея.

Последна редакция: вт, 03 мар 2020, 16:07 от Сыр

# 10 098
Според мен би могло да се пръскат със спирт.
Да, спирт би било по-добре, но не обеззаразяването е проблема на маските. Вирусите така или иначе ще умрат върху маската, но тя се задръства от всевъзможните неща, които летят във въздуха и лека-полека става все по-трудно да се диша през нея.

# 10 099
  • град-държава
Soul Free, явно може.
Чета сега Кантарджиев, да сме носели маски. Еми, направете нещо с изродите, които ги продават на безумни цени.

# 10 100
Ето, ББ се е погрижил Simple Smile

До няколко дни от Нидерландия ще ни бъдат доставени 2 млн. маски.

https://www.pariteni.bg/novini/zdrave/dogovorihme-s-niderlandiia … mln.-maski-234271

# 10 101
  • В тъмната гора.
Все още ли нямаме нито един случай на коронавирус?
Ако е коментирано, извинявайте, не съм чела назад.

# 10 102
  • София
Все още ли нямаме нито един случай на коронавирус?
Ако е коментирано, извинявайте, не съм чела назад.

Чакаме го с нетърпение.
Ако се появи, цялата държава ще гръмне, т. че няма нужда да влизаш в темата, за да разбереш.

# 10 103
Не съм се включвала досега в темата. Само ви чета, и благодаря на всички, които събират и анализират фактите, предоставени от чужди източници, щото от лицата от щаба е ясно че адекватно инфо няма да получим...
Притесняват ме изказванията на Мангъров:
"Лекарство за вируси няма. Поддържа се тялото, докато се пребори с вируса.  По- силния оцелява и оздравява."
Това ли е приетата стратегия на лечение в Бг от вируса? Означава ли, че нашите болни ще ги оставят сами да се преборят с вируса? Най-много при падане на сатурацията да им включат кислород? На фона на иформациите от чужбина, че  лекарствата против Спин и малария, както и други работят? Те наш'те изобщо разполагат ли с тези лекарства, а ако ги имат ще ги прилагат ли на всички, или ще си ги пазят за свои хора?

И каква е файдата от силни и токсични лекарства, ако преди това се удавиш в собствената си слуз в белите дробове? Ми точно това е лечението - тялото не е кола, като се повреди, да смениш частта и да работи. То е динамична система и от един момент нататък не се знае кое ще сработи. Вече писах, че при справяне със слузта оцеляват 50% повече.
Защо реши, че лекарствата се прилагат едва след като почнеш да се давиш в собствената си слуз?
Каква е файдата?
Виж статистиките за смъртността във Франция и Германия например. Виж също и смъртността в Ухан и в останалите провинции на Китай.  В Ухан докато се усетят какво да правят се е вдигнала много смъртността. В последвалите ги провинции, където са започали лечение, което според Мангъров не съществува, смъртността е вече доста по-ниска.
https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html# … 99423467b48e9ecf6
,
за каква смъртност говорим? Има хиляди по-малко хора,заразени в Германия и Франция. Знае се че има зараени от седмица, не се знае след 2 дена дори дали няма смъртни случаи. Сравняваме 100 и нещо болни с 80000 болни. Нека ако има по минимум 60000 болни в тези държави, тогава да ги сравняваме с Китай

# 10 104
Да уточним - високата смъртност в миналото по време на епидемии, се е дължала точно на липсата на ваксини. Морбили. Вариола. Тетанус.
Наличието на чиста вода и добри условия на живот не спират вирусите, а ограничават разпространението им.
Никак не подкрепям непоставянето на ваксини.
Тоест, ако предположим, че има ваксина за КВ, ще се ваксинираш?

Последна редакция: вт, 03 мар 2020, 10:44 от Christina_1

# 10 105
  • Варна
Добре де , до какво ще доведе обявяване на случай ? Всичко ще си продължи по -старому. Нито, съм видяла някой извън темата да се притеснява, нито съм разбрала, някой да си е отменил пътуване, хората не се спират. Следя темата от началото на февруари , информирана съм , чета и чуждата преса, но какво повече да се направи извън колективното поведение? Няма как да се затворим семейно под карантина за неопределено време.
Надявам се , че сме държава с малко население , може и много от нас да са го преболедували вече, без да са разбрали и тепърва да не се образуват големи огнища. Чакаме топлото време и това е .

# 10 106
И диариа са включили като симптом(+кашляне/температура и треска).Инфото от е от документ от училище и официалната страница на Мюнхен .

# 10 107
  • София
За пръв път чувам за епидемия от тетанус.
Съмнявам се, че биха се ваксинирали с/у короната ако ваксината е готова за новия грипен сезон.
Може би само най-лудите биха го направили.

# 10 108

За мен този източник е ужасно несериозен. Това е единственото място в мрежата, където се твърди подобно нещо. Вторият линк просто цитира първия. Как се доказва увредена имунна система чрез аутопсия? Глупости на търкалета.

И диариа са включили като симптом(+кашляне/температура и треска).Инфото от е от документ от училище и официалната страница на Мюнхен .

Да, на много места пише, че може да има и диария.

# 10 109
374 нови случая в Южна Корея, общо 5186

BREAKING: South Korea confirms 374 new cases of coronavirus; total of 5,186 cases https://t.co/eUoE2b20hL

Дори пред лицето на световна пандемия, антиваксърите не се спряха с глупостите. Харесва ли ви или не, на този етап ваксината е единственото нещо, което може да победи този вирус.

Между другото морбили е около шест пъти по-заразен от този вирус, така че и него ваксината е единственото, което го държи под контрол.

Общи условия

Активация на акаунт