Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 940 251
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 10 515
Какво се случва и с бриганското семейство от круиза.Мъжа който правеше клипове.Жена му беше в тежко състояние мисля.

Добре са и се оправят. Той беше позитивен при няколко поредни теста, а тя е вече излекувана, но все още са заедно в една стая.
Пускат дневни влогове, но са толкова обстоятелствени относно храненето (менюто), миенето (обтриване с мокри хавлии), разговорите с персонала и т.н., че аз спрях да ги следя.
Ето линк от канала им:
https://www.youtube.com/channel/UCKydRcHz9jhu_t247j7JLUQ

# 10 516
В Бавария отменят повечето големи събития. Вече говорят, че губят милиони евра.

И тук ги отменят. От вчера насам се говори за нужда от неотложни инжекции в икономиката от страна на правителството. Аз като гледам колко са неадекватни, последната грижа ми е икономиката.

# 10 517
Имаше една американка с гривна на крака, някой я следеше. Какво се случва с нея?
Американката се оказа, че нещо никак не е в час (психически).
Първо ми каза, че са я тествали за covid и резултатът й е положителен, а преди това била в Китай и се заразила на някакво "чаено парти".
После почна да дрънка, че Covid бил fake, всичко било конспирация и голяма измислица. Пак я попитах "Нали тебе те тестваха и резултатите ти бяха положителни?"
И тя отговори - "Ааа, не са ме тествали, кой вярва на лекарите?"
.....No comment.

# 10 518
А,можеше с няколко изречения да обясни!

Лично за мен статията е пълна с противоречия.

Линк към статията.
https://bnr.bg/horizont/post/101234699/prof-radka-argirova-strah … m1B0kHqZnW9KlBWwo

# 10 519
  • тук и там
Във Белгия +5 от днес,общо 13 стават.Всички са привнесени,като всички последни случаи са на хора върнали се от Италия. Има двама ученици,завърнали се от ски ваканция в Италия.Учителката разпознала симптомите и се обадила да ги тестват-и двамата положителни. Под домашно наблюдение са.В училището няма паника,не смятат за нужно да го затварят примерно. Та както и очаквах-при нас започват да се увечават постепенно.

# 10 520
Аз съм потресена - изглежда, че тепърва хората в БГ се учат на хигиенни навици.

Лично аз не виждам какво повече мога да направя от това, което правя по принцип. Често измиване и дезинфекция на ръцете(кожата си ми е ок), не посещавам молове и обществени тоалетни, хващам врати на публични места с къпичка или високо, не ползвам градски транспорт. Единствено маски нямам.

Голямото добрутро се изказа... че и лайкнали има даже.
Ми просто не всеки има лична кола и като гледам градският транспорт навсякъде си върви, защото и безплатно да даваха на всекиго кола, щеше да е невъзможно ползването им, а катастрофите и замърсяването до небесата.
Обществените тоалетни вероятно ги има, защото са необходими, а някои са и "пикливи". Има и такива съвети, че ако не ходите на около 3 часа до вецето, има вероятност да сте обезводнени.
Моловете не са критерий, като говорехме с личната при предходната грипна ваканция, че  ходя само за продукти до магазина , тя вика ми те там са най-масовите зарази.
И точно покрай короната за първи път си купих гел, преди Иран даже, че съм гледала, как някои се трият бавно и продължително. С две изтривания ми изгоряха ръцете. Ще си карам без хигиенни навици, т.е. на прост сапун,

# 10 521
Във Белгия +5 от днес,общо 13 стават.Всички са привнесени,като всички последни случаи са на хора върнали се от Италия. Има двама ученици,завърнали се от ски ваканция в Италия.Учителката разпознала симптомите и се обадила да ги тестват-и двамата положителни. Под домашно наблюдение са.В училището няма паника,не смятат за нужно да го затварят примерно. Та както и очаквах-при нас започват да се увечават постепенно.
Т.е., няма карантини за класа поне, няма проследени контактни? Ужас.

# 10 522
Една част от леглата, които са заети в различните отделения в болниците, са само фиктивни. Постоянно чувам от близки и познати, че за да им направят дадено изследване, изискват от тях да лежат поне за 3 дни в болница. Такава е пътеката и се прави с цел да се точи здравната каса. На една колежка преди три седмици гинеколога й заяви, че трябва да я приемат за 5 дена, за да й направят изследвания и да разберат какъв е проблема. Разбира се тя поиска второ, по-адекватно мнение. Надявам се, че ако се стигне до епидемия, тази порочна практика ще се ограничи.

# 10 523
Американката, която беше диагностицирана като позитивна в Чехия е пътувала с приятелката си Еквадорка (също позитивна от днес) през Милано - Виена - Будапеща - Прага - Бърно. Отседнали са в Airbnb в Бърно и сега Търговската камара обмисля да приеме правила за този тип настаняване. Хазяйката им твърди, че ключа е предаден чрез пощенската кутия, а двете жени, почистили след тях са в карантина. Заедно с тях от днес в карантина са шофьорът на такси, 19 пътници от автобус и сервитьор от ресторант. За другите, били в случаен контакт с въпросните туристки не се знае нищо.

# 10 524
Миналото лято изхвърлих едно кашонче малки дезинфекциращи гелове (може би около 20+ броя), които бяха на бившия ми съпруг. Той имаше манията постоянно да си слага на ръцете от тях и ме вбесяваше. 😁.
А и ми заемаха много място в шкафа.
Сега си мисля : "Защо ги изхвърлих?" 😂

Последна редакция: вт, 03 мар 2020, 23:05 от Less

# 10 525
  • тук и там
Ами те тук гледат да не създават паника,изявленията и те не са много ясни.Умишлено не се дава подробна информация. Не става ясно на училище ли са били учениците,или са се обадили да кажат че са болни и учителката е пратила екип да им направят тест.Не са  били под карантина така или иначе преди да установят че са със корона,но били на домашно лечение.Ще стане ясно тези дни дали са били на училище .. В добро състояние са иначе,не са във болница.

# 10 526
Скрит текст:
Аз съм потресена - изглежда, че тепърва хората в БГ се учат на хигиенни навици.

Лично аз не виждам какво повече мога да направя от това, което правя по принцип. Често измиване и дезинфекция на ръцете(кожата си ми е ок), не посещавам молове и обществени тоалетни, хващам врати на публични места с къпичка или високо, не ползвам градски транспорт. Единствено маски нямам.
Голямото добрутро се изказа... че и лайкнали има даже.
Ми просто не всеки има лична кола и като гледам градският транспорт навсякъде си върви, защото и безплатно да даваха на всекиго кола, щеше да е невъзможно ползването им, а катастрофите и замърсяването до небесата.
Обществените тоалетни вероятно ги има, защото са необходими, а някои са и "пикливи". Има и такива съвети, че ако не ходите на около 3 часа до вецето, има вероятност да сте обезводнени.
Моловете не са критерий, като говорехме с личната при предходната грипна ваканция, че  ходя само за продукти до магазина , тя вика ми те там са най-масовите зарази.
И точно покрай короната за първи път си купих гел, преди Иран даже, че съм гледала, как някои се трият бавно и продължително. С две изтривания ми изгоряха ръцете. Ще си карам без хигиенни навици, т.е. на прост сапун,

Като ви чета начина на мислене и учтивите думи и ми идва да ви питам, вие бяхте ли в Италия на разходка през Февруари.

# 10 527
Като чета темата си мисля, че масово хората са с много ниска хигиена. Едва сега взехте да търсите дизенфектанти за ръце. А какво правехте преди това. Все пак е грипен сезон.

# 10 528
Миналото лято изхвърлих едно кашонче малки дезинфекциращи гелове (може около 20+ броя), които бяха на бившия ми съпруг. Той имаше манията постоянно да си слага на ръцете от тях и ме вбесяваше. 😁.
А и ми заемаха много място в шкафа.
Сега си мисля : "Защо ги изхвърлих?" 😂
Ти остави геловете, ами мъжа защо изхвърли Simple Smile

# 10 529
Имам чувството, че целият свят пламна не от Китай, ами от Италия. Все от там върнали се, разходили се, пътували.
Сега да мисля и Николета Лозанова, че и тя там се чекна.

Общи условия

Активация на акаунт