Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 939 701
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 10 560
  • София
Според лекарите в Мюнхен на 10 ден спира да е заразен вирусоносителят.

Хм, при 14 дневен инкубационен период - може би не точно през цялото време, но поне половината, навярно, човек е заразен - и още, да предположим, 7 дена (ако се кара леко, като обикновен грип)... При всяко положение са повече от 10.

# 10 561
  • на пистата
Кога станаха 7 в Гърция 🙄🤔
То май само ние,Турция,Сърбия и Албания останахме с отрицателни проби.

# 10 562
  • Пловдив
Елфичка, стига с тия бактерии и щампове.
Темата е за вирус и щам на вируса.

Няма да пускам линк към статия на френски, но и там 30% от мъжете не си миели ръцете след хигиена.

И да питам колко от вас са ползвали машините за дезинфекция на ръцете в Кауфланд? До сега никога не съм виждала някой да ги ползва. За Пловдив говоря.
Днес коментар на служител в Метро - стоки се изкупуват периодично, та не вижда нещо ново. В магазина не видях празни стелажи.

Унгария, Полша, Словакия и Словения май не са се разписа ли още в статистиката. Малта и Кипър също.

Последна редакция: вт, 03 мар 2020, 23:41 от dundi73

# 10 563
  • София
не мога да не задам въпроса - на вас пневмониите бяха ли установени от какво са причинени?
За съжаление никой лекар в България не лекува правилно пневмония от самото начало. Ако се открие пневмонията от личния лекар, обикновено се предписват стандартни антибиотици и те праща вкъщи да ги пиеш и да се обадиш след 2 седмици ако не ти мине.
Никой не си играе да работи по правилата а те са: първо се взема секрет да се установи каква е пневмонията вирусна или бактериална. Ако е вирусна и няма бактерии се лекува с някои антивирусни препарати и чакаш да ти мине. Ако е бактериална пневмония се правят допълнителни тестове да се установят точно кои бактерии са. След като се установи кои са бактериите, се прави антибиограма за да се установи кои антибиотици ще действат най-добре на конкретните бактерии и ЧАК СЛЕД ТОВА се изписват антибиотиците.
А нашите доктори какво правят - няма тестове, няма антибиограми - дават ти широкоспектърен антибиотик и се надяват да успее да избие бактериите евентуално. Ако не се оправиш до няколко седмици чак тогава могат да те приемат в болница, там да ти направят антибиограма и да ги дадат вече правилните антибиотици. Дотогава се лекува на сляпо.

Ако оставите пневмония без лечение 4-5 дена... изходът не е толкова еднозначен.
Нямам представа откъде сте изобретили този протокол, но със сигурност не е препоръчан от лекар.
По принцип се дават широкоспектърни АБ - веднага! - и ПАРАЛЕЛНО се прави антибиограма - една, абсолютно безсмислено е да се вземат няколко последователни секрета (освен, може би, за да се направи оборот на някоя лаборатория).

Забележете, че в момента това, което наблюдаваме не е скоростта, с която вирусът се разпространява в реално време, а скоростта, с която тестват и разкриват случаите.
От Италия вече ги хващат много бързо, защото вече тестват по много. Колко тихи бомби има още от Ухан, които тепърва ще се разкриват, предстои да видим. Вижте Испания - смъртен случай още от средата на февруари, какъв е размера на огнището там, не ми се мисли.
В момента огнища има в цяла Западна Европа, а списъкът с опасни държави вече стана супер дълъг. Добре че най-накрая и ние ще започнем да тестваме съмнителните случаи по болници.

Интересно видео за живота не точно в Ухан, но възможно близо, както и по-далеч от "епицентъра".

Версия на български няма, има на английски.

Последна редакция: вт, 03 мар 2020, 23:44 от katiABV

# 10 564
Бъркам ги тия думички, бре дунди.

# 10 565
Дори и хора, които ползват дезинфектанти, колко трябва да имат вкъщи при нормални обстоятелства? Един в чантата и толкова. Като свърши, отиваш и купуваш друг. Това, че сега масово свършиха по магазините не е свързано със сезонния грип, а именно с обсъждания вирус. Как да го предвидиш?
Геловете и кърпичките ми оставят много неприятно усещане, та обикновено ползвам по летища и автогари.
Мерки като да не се придвижваш с градски транспорт и да не ползваш обществени тоалетни може да са много ефективни, но и също толкова неприложими в момента. Работа никой не спира без основателна, а до там пътувам с автобус, а на място няма как да не ходя до тоалетна цял ден.
Аз се мъча да спра да си пипа лицето, че по принцип е вредно, но ми е трудно.

# 10 566
Скрит текст:
не мога да не задам въпроса - на вас пневмониите бяха ли установени от какво са причинени?
За съжаление никой лекар в България не лекува правилно пневмония от самото начало. Ако се открие пневмонията от личния лекар, обикновено се предписват стандартни антибиотици и те праща вкъщи да ги пиеш и да се обадиш след 2 седмици ако не ти мине.
Никой не си играе да работи по правилата а те са: първо се взема секрет да се установи каква е пневмонията вирусна или бактериална. Ако е вирусна и няма бактерии се лекува с някои антивирусни препарати и чакаш да ти мине. Ако е бактериална пневмония се правят допълнителни тестове да се установят точно кои бактерии са. След като се установи кои са бактериите, се прави антибиограма за да се установи кои антибиотици ще действат най-добре на конкретните бактерии и ЧАК СЛЕД ТОВА се изписват антибиотиците.
А нашите доктори какво правят - няма тестове, няма антибиограми - дават ти широкоспектърен антибиотик и се надяват да успее да избие бактериите евентуално. Ако не се оправиш до няколко седмици чак тогава могат да те приемат в болница, там да ти направят антибиограма и да ги дадат вече правилните антибиотици. Дотогава се лекува на сляпо.
[/spoiler]
Май не е само в България некомпетентното лечение на пневмонията.Frowning
Преди 6 години направих пневмония с усложнения, стигнах до белодробна болница, като терапиите ми бяха сменяни поради грешки. Никой не ми направи антибиограма, нито ми тестваха реакция на АБ.
В резултат направих и алергична реакция...Заради този ми опит, а и още поне три други, съм изключително скептична към адекватността на здравеопазването в Германия.

# 10 567
Кога станаха 7 в Гърция 🙄🤔
То май само ние,Турция,Сърбия и Албания останахме с отрицателни проби.
Не е вярно и не еактуално за Австрия. Отдавна сме на местно предаване.

# 10 568
В Испания са 165 заразените вече. Един починал, току що го обявиха, но на 13 февруари. Сега са направили изследване на пробите му. Бил е в Непал и след това пневмония... В сравнение с миналата седмица започнаха по сериозно да обръщат внимание.  Има 13лекари болни като са се заразили един от друг. Един учител на 60 години дано няма сред учениците му 8 ,9 години. И добре, че спират запалянковците на мачовете.  Преди седмица около 2000 ходиха на мач в Италия. И сега има заразени.. Но според мен ще се удвоят бързо за съжаление.

# 10 569
  • Варна
Някъде има ли данни за възрастта на починалите?
В Италия рязко скочиха смъртните случаи и се чудя дали заради бързото разрастване не могат да овладеят положението или са засегнати повече възрастни хора със съпътстващи заболявания.

# 10 570
Писна ми да чета за човешки права и пазарна икономика и как нищо не можело да се направи тук за ограничаване спекулата и въвеждане на адекватна карантина.
Има едно нещо, наречено обществена опасност и тогава се ограничават и човешките права, и пазарната икономика се регулира със забрани.
Винаги интересите на обществото като цяло, стоят над интересите на отделния индивид.
Да сте видели някога при природно бедствие да се вихрят такива теми?!  Подобна пандемия е не по-малко опасна за обществото от природно бедствие.

# 10 571
И Меркел не я уважиха.
https://youtu.be/vvy-3x_oi84

# 10 572
  • Germany
Според лекарите в Мюнхен на 10 ден спира да е заразен вирусоносителят.

Хм, при 14 дневен инкубационен период - може би не точно през цялото време, но поне половината, навярно, човек е заразен - и още, да предположим, 7 дена (ако се кара леко, като обикновен грип)... При всяко положение са повече от 10.

Предполагам лекарят брои десет дена от хоспитализацията. Това е за излекуван в болницата пациент. Стоял е там 14 дена, на десетият вече се наблюдават антитела. Колко дни преди това се е заразил не е ясно.

# 10 573
  • на пистата
Не е вярно и не еактуално за Австрия. Отдавна сме на местно предаване.
От вчера е,но така или иначе СЗО вървят назад.Просто го постнах заради многото страни и Гърция.И те почнаха.... Sad а като се сетя шу народ ходи там.Мисля си и за Турция,ако обявят че имат що народ ще се откаже от почивките си там,пазарите им в Одрин и Чорлу ще замрат.При грипната епидемия в начялото на февруари се оплакваха,че няма посетители по пазарите им и спад в обората.Представям си ако обявят случай.

# 10 574
  • София
Днес кръводарявах. Нито една от дамите, обработваща кандидатите не беше с маска, ръкавици...
За какво говорим изобщо?!

Общи условия

Активация на акаунт