Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 939 632
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 10 695
Пишат си го както им дойде.
От изречението на Нова не става ясно нашите ли са предупредени или те са предупредили. А ето тук
https://www.dnes.bg/koronavirusat/2020/03/04/semeistvo-pod-karan … -italianci.440947

Пише това :
"Семейството е имало контакт с италианци, които са ги предупредили, че са диагностицирани с коронавирус. Очаква се до края на деня пробите им да станат готови."

Ходи и разбери кой, какво и кого е предупредил.

# 10 696
mauigirl, много реалистично интервю!

Цитат
Липсата на доказан случай по-скоро е аргумент, че здравните власти не си вършат работата, а не че няма инфекция, категоричен е Кацаров.

Цитат
„Аз мисля, че може да сме сигурни, че у нас има вече хора, заразени с коронавирус. Начинът на разпространение на инфекцията в целия свят, в Европа, включително на Балканите, десетките хиляди, пристигнали от Северна Италия само в последните няколко седмици, гарантира на 100%, че у нас вече има такава инфекция. Не е доказан случай, но по начина, по който се търси инфекцията, той може да не бъде доказан и до април месец“, коментира Кацаров.

„До онзи ден само 20 души бяха изследвани. Шансът да попаднеш на болен с коронавирус е много малък. Аз не знам защо си пазят тестовете. Не знам защо централизираха нещата и само в 2 лаборатории могат да се правят изследвания“, каза още той.

По думите му очевидно няма организация за изследване на хората. „Няма инструкции към общопрактикуващите лекари, към центровете за спешна помощ – как да се вземат проби за изследвания, как да се съхранят, как да се изпратят тези проби за изследване“, каза Кацаров.

# 10 697
Според изявлението на директора на ВМА излиза, че италианците са предупредили, че са болни /без да имат доказан все още  коронавирус/ и въпреки това хората са ги приели в дома си (и града си, държавата си)?
Така излиза от изявлението, да. Може би са си казали: "Няма страшно бе, рагаци, я ялате да пием по една ракия и ще го оправим тоя вирус". Че как, то още преди да стане ясно на масовата аудитория що е то коронавирус, целият Фейсбук знаеше, че няма почва у нас. Ракия, чесън и готово. Извинете, не се стърпях, ама на смях ме избива все още. Дано скоро не почне да избива на рев.

# 10 698
Ън, това си е мой страх на база трохите, дето се пускат тук там. Тепърва, след много години ще се види какво и що. Знаеш че и аз съм във филма, у дома всички сме с автоимунни заболявания.
Реално няма какво да направим.

Само се чудех дали става въпрос за евентуално отключване на автоимунни след прекаран ковид в някакъв момент по-нататък. Защото аз не успявам да чета голяма част от писаното на разни места и пропускам. Ако има такива опасения, подкрепени и с някакви реални предположения, а не само страхове, ще е много, много лошо.

# 10 699
  • град-държава
Не знам какво се чудите. В Бг е нормално да се разхождаш и общуваш със сополи и кашлица, да си водиш детето със сополи на градина и площадка, да не се миеш и т.н.
Тези които се пазят, се обявяват за "не добре", Монк и пр.определения.
Да не мислиш, че на други места е нещо различно? Напротив. Навсякъде се веят деца съд сополи, кашлици и температури, просто в България се обръща по- голямо внимание на тези неща.
Страшен аргумент. И не, грам не се обръща внимание и не знам къде е това навсякъде. Мъжът ми е работил навън години наред и никога не е ходил болен на работа. Мисленето ни е каквито са и хигиенните ни навици. Никакви.

# 10 700
Да ходиш на гости в страна с огнище на нелечим вирус (засега), не знам как да го нарека това. Всъщност знам, ама ще си спестя коментара.
Контрагент в работата ми беше споделила преди да пламне Италия, че планира пътуване при дъщеря си там. Вчера разбрах, че не го е отложила, тия дни заминава. А точно след завръщането ѝ имаме среща. Не знам какво да кажа...

Ами то не е за коментар. Не се спряха тия хора, вкл. маса чужденци да се влачат тук. Също толкова безотговорни като нас са. Как може от Италия да се довлечеш тук на гости по време на такава зараза? Идиоти, идиоти!
В другите държави не се обръща особено внимание на хреми и т.н., даже децата си ходят така на детска градина и училище. За една хрема никой не го връщат.

# 10 701
  • Terra incognita
Не знам какво се чудите. В Бг е нормално да се разхождаш и общуваш със сополи и кашлица, да си водиш детето със сополи на градина и площадка, да не се миеш и т.н.
Да не мислиш, че на други места е нещо различно? Напротив. Навсякъде се веят деца съд сополи, кашлици и температури, просто в България се обръща по- голямо внимание на тези неща.
Страшен аргумент. И не, грам не се обръща внимание и не знам къде е това навсякъде. Мъжът ми е работил навън години наред и никога не е ходил болен на работа. Мисленето ни е каквито са и хигиенните ни навици. Никакви.
Мъжът ти може и да не е ходил, но повечето хора го правят. Факт.
Иначе нямаше да има огнища из цяла Европа.
В градината на сина ми редовно има болни деца и никой не може да ги спре. И недей да си мислиш, че смятам това за правилно. Говоря от личен опит.

# 10 702
  • град-държава
Да и аз това казвам - няма място за чуденки.😉

# 10 703
Като гледам настървена тълпа тука, май следващите няма толкова охотно да си признаят Close

# 10 704
  • град-държава
Какво значи настървена, навиците на едно цяло общество не се променят за 1-2 месеца. В момента съседите ни са на почивка в Азия... споко, няма да ги бием.

# 10 705
Пишат си го както им дойде.
От изречението на Нова не става ясно нашите ли са предупредени или те са предупредили. А ето тук
https://www.dnes.bg/koronavirusat/2020/03/04/semeistvo-pod-karan … -italianci.440947

Пише това :
"Семейството е имало контакт с италианци, които са ги предупредили, че са диагностицирани с коронавирус. Очаква се до края на деня пробите им да станат готови."

Ходи и разбери кой, какво и кого е предупредил.

Абе аз като го гледах на живо останах с впечатление, че нашите хора са гостували на италианци, които чак по-късно са били диагностицирани..

# 10 706
Освен ОВИ и Грип други диагнози не слагат лекарите.
А най-интересното е, че слагат тези диагнози БЕЗ НИКАКВИ ТЕСТОВЕ, само с поглед. Нашите лекари са истински врачки - само като те погледнат и знаят вече че е ОВИ или грип, без да те пращат да се тестваш. Големи факири са.

# 10 707
От сайта на ВМА след брифинга днес:

“В България все още няма доказан случай на COVID-19.

За последното денонощие във Военномедицинска академия (ВМА) са приети 9 души. Двама от тях са курсанти от Националния военен университет във Велико Търново. Те са били около 1 месец на обмен в Торино, Италия. Нямат оплаквания, ще бъдат карантинирани за 14 дни. Прието е и семейство от София, което е имало близък контант преди 10 дни с италианско семейство, което сега е диагностицирано с новия коронавирус COVID-19. Приет е и един японски гражданин.

Това стана ясно от думите на генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски по време на редновния брифинг на Националния оперативен щаб в 08.00 часа.

Междулабораторният контрол между ВМА и Националната референтна лаборатория ще се извършва ежедневно.

Много държави обявиха своите първи случаи. Вече са 77 в света, но прави впечатление, че редица от тях – поне 20, задържат с един случай. Например, в съседна на нас държава има един случай – жена, която е пътувала с цял микробус, но нито един от другите пътници не е установен до този момент за заразен с COVID-19, поясни още генерал-майор Мутафчийски.”

# 10 708
  • София
Именно. Тук сме в пъти по-загрижени и отговорни към болни деца. Практика в други страни е децата откровено болни да са на градина и на училище, лекарствата се оставят при сестрата и тя им ги дава, дори антибиотици, карантина не се прави за почти нищо и за опасни и заразни заболявания имат много малко видове, тип скарлатина, и пак не правят карантина, да не говорим да идват здравни служби и да вземат проби от всички, както е при нас. Болен за тях е човек на легло, най-вероятно и в болница. Децата на отговорни според тях родители с години нямат по нито едно отсъствие от училище. Зелени и всякакви сополи се точат навсякъде и никой не се трогва.

Новината със семейството щеше да е смешна, ако не беше тъжна. Точно като лошите примери в час по български. "Да се обеси, не да се помилва. Или Да се обеси не, да се помилва". Предполагам, че семейството италианци са били тук два дни с хрема, а като са се върнали в Италия са дали положителни проби за коронавирус и са се обадили на домакините да им кажат. Къде са бродили междувременно, откъде и с какво са се прибрали, вече е интересен въпрос, който властите трябва да изследват.
Ето, за болния в Гибралтар казаха, че е кацнал на летището в Малага, Испания, и вероятно и там е посял вируса. Но Андалусия не случайно е най-засегната след огнището в Мадрид – особено в крайбрежната част населението е над 50% чужденци.

# 10 709
Според изявлението на директора на ВМА излиза, че италианците са предупредили, че са болни /без да имат доказан все още  коронавирус/ и въпреки това хората са ги приели в дома си (и града си, държавата си)?
Този Мутафчийски трябва да го съдят за всяване на паника в обществото. Всяка сутрин " тука кихнал един, там пръднали двама - айде карантина". Вече сутрешните му изявления са все едно събрани от клюкарника.

Общи условия

Активация на акаунт