Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 939 471
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 10 890
  • MI
Този щамП за който говорехте може и от седмицата на модата да е тръгнал, знам ли. Joy Иначе КОВИД 19 със сигурност не е.

# 10 891
jhbd, подкрепям. Който си иска да се поразходи из Европата, да си вземе още 14 дни от отпуската, та да му дойде акъла в главата.

# 10 892
В самото Милано има къде къде по-малко случаи, отколкото в други градове в Ломбардия. Пак някой да пусне статистиката с градовете. Дали е почнало от Миланската седмица на модата никой не може да каже, ама досега да бяха се изпозаразили всички Ел Ейски моделки от рода на Бела Хадид и прочее. Може малцинството според вас да не ходи на седмица на модата на Милано, но хигиената е много ниска. Нали това толкова се обсъждаше в темата,елементарната хигиена и предпазните мерки.

# 10 893
Nikola Tesla, още преди време казах, че ми харесва мисленето ти.
Новината за мутирането на вируса е всъщност хубава новина и светлинка в тунела. Оптимист съм.

# 10 894
Скрит текст:
Цитат

Не пускайте така голи линкове, които не сте прочели. За да изясня, статията в бг медията, пише неща, които изобщо не се докосват до горното изследване.

Л Ков по всяка вероятност е мутация. Този тип е по заразен и по агресивен от С ков. Интересно е друго. Цитирам от пдф файла.

Сред 27-те вируса, изолирани от Ухан, 26 (96,3%) са тип L и само 1
 (3,7%) е тип S.  Въпреки това, сред останалите 73 вируса, изолирани извън Ухан, 45 (61,6%)
 са тип L и 28 (38.4%) са тип S.  Това сравнение предполага, че L типът е
 значително по-разпространен в Ухан, отколкото на други места.

В резюмето пише, L типът се е разпространявал в ранните етапи на огнището в Ухан, в началото на януари.2020 честотата му силно е намаляла.
Ако  това е така , то това би обяснило високата смъртност в Хубей и Ухан. Ако и СЗО е знаело това, обяснява  безхаберното им отношение към разпространението на вируса в Европа. Спокойни са ,че вируса не е чак толкова агресивен на местна почва.

В началото на темата потребителя Н. Тесла,  също имаше теория ,че с разпространението и отдалечаването от огнището,  вируса  може да стане по-малко смъртоносен, защото не е в негов интерес да си убива гостоприемниците. Дано, поне тази теория излезе вярна.
[/spoiler]

Не е точно така, изследването казва, че вирусът е мутиръл в 2 форми - тип L и тип S. Като по разпространения е тип L, защото е по заразен и по агресивен. Точно това е ударило Ухан и затова там такива поражения, а извън Ухан, няма толкова заразни и има по малък % на смъртност. Аз вярвам на това. Има логика.
Спрете да четете бг медии взели новина от някой си, в сайта на Global Times не намерих такава статия. Има туит, но няма линк към него.

https://twitter.com/globaltimesnews/status/1235094882915471365
[/quote]

Вярно, че така пише, но в същото време, освен по-тежък, L - 70% бил по-силно заразен от S - 30%. и се чудя как така се разпространи по-малко заразния щам или каквото е там?!
От друга страна, картата на мутациите показва различни в Америка и Европа. Не зная дали отчита тези L и S.

В един от сериозните научни доклади, пуснати тук, прочетох вчера, че вирусът мутирал "умно" и няма малко смъртоносни и безопасни за хората мутации.

Последна редакция: ср, 04 мар 2020, 15:04 от Diorela

# 10 895
  • София
Diavolo, ти да не си телепат аз тъкмо седнах да пиша пост и гледам че се обръщаш към мен докато го пиша. Simple Smile Сякаш знаеш че в момента го пиша. Simple Smile

хаха, съвпадението е голяма магия ша знаиш Wink
ама отговори ми моля те по-подробно в твой стил, защото сме фенове и не го виждам този живот без спорт Wink

# 10 896
  • Terra incognita
Хора, каква миланска седмица? От 2 семдици има затворени градове на 60- 70км от Милано под карантина, които нямат нищо общо с модни дефилета.
Истината е, че най- вероятно този вирус е циркулирал от доста време в Италия.

# 10 897
Не пише ли, че всъщност по-леката форма е по-ранната? Дано съм го разбрала грешно.

# 10 898
Скрит текст:
Ето че се сбъдва моята теория която изразих в самото начало на темата:
Скрит текст:
Цитат
Дали е възможно от агресивен тип да се превърне в не толкова, за да се размножава.
Според мен това е неизбежно. Затова предсказвам че това ще се случи. Аз не знам дали мога да се изразя правилно и да опиша добре това което си го мисля, с правилната терминология, понеже нямам научно образование, но това ще се сбъдне с нещо като естествен подбор. Вирусът няма интерес да убива защото когато убие, дадената верига на препредаване се прекъсва. Човекът вече е мъртъв и следващо поколение заразен в тази верига няма да има. Тя изчезва. С времето и с напредването на епидемията, смъртността ще спадне много драстично под тези ужасяващи около 60% към днешна дата защото в бъдеще ще останат да се развиват веригите на препредаване които препредават видоизменена форма на вирусът която не е толкова смъртоносна. За да оцелява вирусът той трябва да развива дълги вериги от поколения заразени. Как например ще достигне до 25-то поколение заразени ако е твърде смъртоносен. Той трябва да премине през верига от 25 човека в която никой не трябва да умре а в нея ще попаднат слаби организми, възрастни хора, хора със слаба имунна с-ма и т.н. За да стигне до 25-то поколение заразени, той трябва да не е толкова смъртоносен и тежък за да си гарантира разпространението. Естественият подбор ще гарантира че в бъдеще ще се разпространява по лека форма на вирусът, по тежката ще си замине заедно със смъртните случаи.

Сбъдва се точно това което казах още докато нещата бяха само в Китай, вече имаме мутации на вируса които се грипират в 2 групи и новата група мутации е по малко агресивна и по малко смъртоносна форма и забележете в началото делът на тези мутации е бил малък

Цитат
Сред 27-те вируса, изолирани от Ухан, 26 (96,3%) са тип L и само 1
 (3,7%) е тип S.  Въпреки това, сред останалите 73 вируса, изолирани извън Ухан, 45 (61,6%)
 са тип L и 28 (38.4%) са тип S.  Това сравнение предполага, че L типът е
 значително по-разпространен в Ухан, отколкото на други места.

Но с времето този дял се увеличава точно както в моята теория, защото с предаването през поколенията заразени започва да надделява мутация на вируса в по не-агресивна и несмъртоносна форма а сега предстои и в Китай този дял да се увеличи защото там започва внос на вируса от Европа, (където са по късни пололения заразени и делът на неагресивната мутация ще става с времето по голям и в Китай).

https://nova.bg/news/view/2020/03/03/279943/нови-случаи-на-зараза-в-китай-при-хора-завърнали-се-от-италия
Вече има внос на вируса в Китай от Италия. Grinning

Така че след време смъртността от този вирус ще спадне и няма да е толкова страшен колкото сега дори и да продължава да няма лечение.

Забележете и друго този вирус нямаше да е толкова опасен ако повече пазехме околното среда:
https://bnr.bg/post/101235630/mrasniat-vazduh-e-po-opasen-ot-tutunopusheneto
Забележете че най тежко е положението откъм замърсен въздух в целият свят точно в Китай, а вътре в самият Китай точно в провинция Хубей. Децата минават леко през вируса защото белите им дробове са били по малко излагани на мръсният въздух в сравнение с тези на възрастните затова смъртността се повишава с покачване на възраста.

И въпреки всички тия добри новини които ги съобщавам вирусът си остава заплаха, докато не се доближи до обикновенният грип по смъртност а за това трябва още доста време и доста мутации. Не знам защо от СЗО сега казват че смъртността от него е 3.4%
https://bnr.bg/post/101236020/kitaiski-ucheni-saobshtavat-za-dve … opasna-ot-drugata
Цитат
Другият вариант на коронавируса, наречен от тях S-cov, е по-малко опасен.

Новината идва в момент, когато броят на заразените с коронавирус в световен мащаб надвиши 93 000 души, а Световната здравна организация заяви, че нивото на смъртност е 3,4%.
Аз не съгласен вече да се гледат официалните данни в които смъртността е 3.4% и е стряскаща.

В тях ако не се открие лечение ще достигне над 5% когато всички преминат заболяването (в момента са малко над половината) което е още по стряскащо, но защо те не взимат предвид данните от кораба които категорично показват че половината от заразените с вируса не развиват симптими и го изкарват леко. А дори и над половината, защото там средната възраст е висока, а сред младите, с техните незасегнати дробове от околната среда този дял е по висок и затова е правилно да се разделят тези 5% на повече от 2 и да се направи една обективна оценка че смъртността е в рамките на 1,5-2% както беше тяхното становище.

Нещо любопитно заразата стигна и до футболисти.
https://gong.bg/football-sviat/italia/italianski-klub-potvyrdi-z … oronavirus-579719
Отменен е един от най големите дербита в Италия Ювентус-Милан а правителтвото обмисля спирането на абсолютно всички спортни събития (не само футболни за 1 месец)
https://nova.bg/news/view/2020/03/04/280091/отложиха-ювентус-милан-в-италия-обмислят-спиране-на-всички-спортни-прояви/

И нещо любопитно кралица Елизабет с предпазни мерки срещу вируса.
https://nova.bg/news/view/2020/03/04/280118/кралица-елизабет-с-предпазни-мерки-срещу-коронавируса/
За първи път от 1954 г. насам кралицата е с ръкавици по време на церемония на закрито, (заради здрависването, въпреки че от двореца отричат причината да е заради вируса за да не всяват паника.) А немският вътрешен министър Зеехофер отказва да се ръкува с канцлера Меркел в куриозна ситуация в която тя му подава ръка но той отказва да се ръкува. Grinning
https://www.dw.com/bg/заради-коронавирус-министър-отказа-да-се-ръкува-с-меркел-видео/a-52623683

Diavolo, ти да не си телепат аз тъкмо седнах да пиша пост и гледам че се обръщаш към мен докато го пиша. Simple Smile Сякаш знаеш че в момента го пиша. Simple Smile

Tesla, аз не ти бях чела теорията за двата типа вируса, но още тогава си е било така и ти си си бил прав.
Това обеснява много неща, дори за повторенията на КВ в Китай. Те просто повтарят с друг тип коронавирус, това забравих да го спомена на предния пост. Сега да се надяваме,че по слабият тип S е в Европа, иначе не ми се мисли, Италия ще се превърне в Ухан.

Кралицата и друг път е носила ръкавици, не е заради коронавирусът. Ако имаше шанс да се зарази с коронавирус, нямаше да я видите навън. Аз от няколко дена го казвам това, в Англия първо кралското семейство, ще се покрие.

# 10 899
  • Terra incognita
Никакъв китаец не е пил кафе с италианец. Поредното доказателство как тръгват клюките.

# 10 900
  • Маниакалното чистене е признак за неудовлетвореност.
Повечето барчета са собственост на китайци. Не само в Кодоньо.

# 10 901
Елфичка, мисля че се започна с това, какво ще стане ако вируса попадне в малцинствата тук в България. Не говорим за Италия. Нали хигиената много се обсъждаше, или мислите,че те са с по-висока такава?

# 10 902
  • Terra incognita
Имаше съмнение за нулев пациент в Италия. Той не е китаец, а италианец, пътувал в Китай. После се оказа че пробите му са отрицателни и никога не проявявал симптоми. За сега нулевият пациент в Ломбардия е все още неизвестен и най- вероятно няма да го намерят.

# 10 903
Световното по фигурно пързаляне засега не е отменено в Канада, където положението е спокойно. В момента си тече джуниър шампионата в Естония. Видях, че ги проверяват за температура. Като фен се радвам. но не знам дали е разумно... Много възрастни азиатци пътуват за тези първенства, а и толкова хора на едно място...

# 10 904
  • София
Елфичка, мисля че се започна с това, какво ще стане ако вируса попадне в малцинствата тук в България. Не говорим за Италия.

Ами ще изгърмим всички, ето това ще стане.
Да чукаме на дърво и това е, аз адекватни мерки не очаквам...

Общи условия

Активация на акаунт