Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 939 471
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 10 875
Китайската нова година беше отменена и трябваше да е началото на февруари - 8ми.

Миланската седмица на модата беше 18-24 Февруари. И 2 седмици по-късно всички, които са били там са или под карантина или вече болни.

# 10 876
  • MI
Хех, интересно ако не е от Китай откъде? Конспирация голяма. Grinning И таблична слагахте коя страна има вътрешни огнища (повечето), но конспирацията е по-интересна.

# 10 877
  • Terra incognita
Вие още малко ще изкарате, че уханци са се заразили в Италия. Китайската нг може да е била отменена, но това не значи, че милиони китайци не са се прибрали по родните си места и после обратно.

# 10 878
  • София
Прочети чл. 8, ал.8 от Закон за закрила на детето. До 12г възраст родител НЯМА право да оставя детето си само, без надзор. Това е минимум 6ти клас. Хеллоу.
Има обаче една подробност в закона
(Нова - ДВ, бр. 14 от 2009 г.) Родителите, настойниците, попечителите или другите лица, които полагат грижи за дете, са длъжни да не оставят без надзор и грижа децата до 12-годишна възраст, ако с това се създава опасност за тяхното физическо, психическо и нравствено развитие

# 10 879
Така е, това условие в закона реално го обезсмисля.

# 10 880
  • София - Рим и обратно
От университета на дъщеря ми в Болоня за нула време организираха онлайн платформа и там текат вече втора седмица лекции, изпити, че даже и дипломиране. Извинили са се на завършващите, че за момента няма как да им организират обичайната церемония по дипломирането, но при първа възможност ще се реваншират с тържество за тях и близките им. Тука ако беше, пускат кепенците на училището/университета и довиждане на целия процес.

# 10 881
  • София
Близък е на жена, която е диагностицирана като петия случай в страната.
Уау, доста лична инфо се изнася по медиите, щом уведомяват кой на кого е близък!
Внимавайте, bulgarien lovers! Grinning Grinning
По-скоро изнасят информацията, за да се види, че разплитат случаите по веригата.  Случай №5 пък е приятелка на случай №1, която е върналата се от Милано жена с бизнес, свързан с мода.

# 10 882
Нормално, защото най-вероятно тестват всички били в контакт със заразените.

# 10 883
Скрит текст:
Елфичка, ако говориш за България, много пъти е обсъждано тук и не е нарушаване на закона.  Няма такова нещо, че до 12 се забранява да стоят сами вкъщи. Естествено в 1-2ри клас, хайде 3ти най-много, не е препоръчително, но оттам нагоре не виждам чак такъв проблем.

Дъждец, ако ти се върже някой и после ще му изземат детето заради неглижиране пак ли няма да е чак такъв проблем? Май деца нямаш, а?

Прочети чл. 8, ал.8 от Закон за закрила на детето. До 12г възраст родител НЯМА право да оставя детето си само, без надзор. Това е минимум 6ти клас. Хеллоу.
"....,ако с това се създава опасност за тяхното физическо, психическо и нравствено развитие. "
Аз дете имам, но ми се струва, че ти нямаш представа от деца в пети-шести клас.
Болшинството от децата пътуват сами за училище от пети клас. Не знам къде ще ги настаняват толкова много иззети деца.

# 10 884
  • София
Имаме 12-годишни родилки и такива, които имат полов живот на същата възраст (не от малцинствата).
Не знам къде ги четете тия закони, но и да ги има, явно никой не ги спазва.

# 10 885
  • Terra incognita
Като споменахте онези, 12- годишните, та ми хрумна нещо.
Недай си Боже ако пламне корона в някое ромско гето, пишете го епидемия, направо бедствие.

# 10 886
Те не ходят до дуомото и до седмицата на модата.

# 10 887
В 120 минути по бтв в неделя имаше интервю с жена в Китай, която е оздравяла.
И разказваше за карантината и какво прави в момента, за де се пази.
Но тя е имала друго заболяване, а не коронавирус:
"Някои от тях са развили респираторни заболявания без наличие на коронавирус. Именно такъв е случаят с американката Диана Адама."

Изборът на Америка за координатор:
"За да изпълни трудната задача, която му е възложена, тази „армия“ трябва да бъде добре оборудвана и обучена. Пенс започна доста добре, назовавайки името на лекаря, който ще бъде координатор за Белия дом - Д-р Дебора Бъркс е много успешна в ръководството на усилията на правителството на САЩ за борба с ХИВ / СПИН в целия свят в продължение на много години."

# 10 888
Италия пламна преди седмица, но всъщност много преди това не беше препоръчително да се пътува по екскурзии и тук си го говерехме.
Във фирмата, където работи мъжът ми, се завръщат в момента от такива пътувания от различни държави. Всички излизат в карантина и тези, които не могат да работят от вкъщи, в 14-дневен платен отпуск.
Сега знам, че много от тук пишещите ще ми кажат, че не съм права. Пиша това, което мисля.
Правилно са постъпили от фирмата. Аз съм против болнични за карантина, когато е пътувано по собствено желание. Когато е служебно, тогава е правилно. Няма значение кой плаща. Проблемът е, че този служител няма да ходи на работа 14 дена. Отпускът му се пази. Но може други да се разболеят и ще е необходима карантина. Кой ще работи тогава? Пише се тук за проблеми в икономиката. Човешкият фактор и най-важен. След като е за лично удоволствие е правилно да си поемеш отговорността сам. Не следва да страда работният ритъм.
Повярвайте, нека да липсват хора екскурзианти от работата/В карантина с болничен/, вие да се трепите от работа и да няма как да излезнете в отпуск, тогава ще ме разберете. Разбира се, че всеки е здравно осигурен. И какво ще ви помогне това при липса на хора? Все пак в такива моменти е необходимо и наличие на малко повече отговорност.

# 10 889
Ето че се сбъдва моята теория която изразих в самото начало на темата:
Скрит текст:
Цитат
Дали е възможно от агресивен тип да се превърне в не толкова, за да се размножава.
Според мен това е неизбежно. Затова предсказвам че това ще се случи. Аз не знам дали мога да се изразя правилно и да опиша добре това което си го мисля, с правилната терминология, понеже нямам научно образование, но това ще се сбъдне с нещо като естествен подбор. Вирусът няма интерес да убива защото когато убие, дадената верига на препредаване се прекъсва. Човекът вече е мъртъв и следващо поколение заразен в тази верига няма да има. Тя изчезва. С времето и с напредването на епидемията, смъртността ще спадне много драстично под тези ужасяващи около 60% към днешна дата защото в бъдеще ще останат да се развиват веригите на препредаване които препредават видоизменена форма на вирусът която не е толкова смъртоносна. За да оцелява вирусът той трябва да развива дълги вериги от поколения заразени. Как например ще достигне до 25-то поколение заразени ако е твърде смъртоносен. Той трябва да премине през верига от 25 човека в която никой не трябва да умре а в нея ще попаднат слаби организми, възрастни хора, хора със слаба имунна с-ма и т.н. За да стигне до 25-то поколение заразени, той трябва да не е толкова смъртоносен и тежък за да си гарантира разпространението. Естественият подбор ще гарантира че в бъдеще ще се разпространява по лека форма на вирусът, по тежката ще си замине заедно със смъртните случаи.

Сбъдва се точно това което казах още докато нещата бяха само в Китай, вече имаме мутации на вируса които се грипират в 2 групи и новата група мутации е по малко агресивна и по малко смъртоносна форма и забележете в началото делът на тези мутации е бил малък

Цитат
Сред 27-те вируса, изолирани от Ухан, 26 (96,3%) са тип L и само 1
 (3,7%) е тип S.  Въпреки това, сред останалите 73 вируса, изолирани извън Ухан, 45 (61,6%)
 са тип L и 28 (38.4%) са тип S.  Това сравнение предполага, че L типът е
 значително по-разпространен в Ухан, отколкото на други места.

Но с времето този дял се увеличава точно както в моята теория, защото с предаването през поколенията заразени започва да надделява мутация на вируса в по не-агресивна и несмъртоносна форма а сега предстои и в Китай този дял да се увеличи защото там започва внос на вируса от Европа, (където са по късни пололения заразени и делът на неагресивната мутация ще става с времето по голям и в Китай).

https://nova.bg/news/view/2020/03/03/279943/нови-случаи-на-зараза-в-китай-при-хора-завърнали-се-от-италия
Вече има внос на вируса в Китай от Италия. Grinning

Така че след време смъртността от този вирус ще спадне и няма да е толкова страшен колкото сега дори и да продължава да няма лечение.

Забележете и друго този вирус нямаше да е толкова опасен ако повече пазехме околното среда:
https://bnr.bg/post/101235630/mrasniat-vazduh-e-po-opasen-ot-tutunopusheneto
Забележете че най тежко е положението откъм замърсен въздух в целият свят точно в Китай, а вътре в самият Китай точно в провинция Хубей. Децата минават леко през вируса защото белите им дробове са били по малко излагани на мръсният въздух в сравнение с тези на възрастните затова смъртността се повишава с покачване на възраста.

И въпреки всички тия добри новини които ги съобщавам вирусът си остава заплаха, докато не се доближи до обикновенният грип по смъртност а за това трябва още доста време и доста мутации. Не знам защо от СЗО сега казват че смъртността от него е 3.4%
https://bnr.bg/post/101236020/kitaiski-ucheni-saobshtavat-za-dve … opasna-ot-drugata
Цитат
Другият вариант на коронавируса, наречен от тях S-cov, е по-малко опасен.

Новината идва в момент, когато броят на заразените с коронавирус в световен мащаб надвиши 93 000 души, а Световната здравна организация заяви, че нивото на смъртност е 3,4%.
Аз не съгласен вече да се гледат официалните данни в които смъртността е 3.4% и е стряскаща.

В тях ако не се открие лечение ще достигне над 5% когато всички преминат заболяването (в момента са малко над половината) което е още по стряскащо, но защо те не взимат предвид данните от кораба които категорично показват че половината от заразените с вируса не развиват симптими и го изкарват леко. А дори и над половината, защото там средната възраст е висока, а сред младите, с техните незасегнати дробове от околната среда този дял е по висок и затова е правилно да се разделят тези 5% на повече от 2 и да се направи една обективна оценка че смъртността е в рамките на 1,5-2% както беше тяхното становище.

Нещо любопитно заразата стигна и до футболисти.
https://gong.bg/football-sviat/italia/italianski-klub-potvyrdi-z … oronavirus-579719
Отменен е един от най големите дербита в Италия Ювентус-Милан а правителтвото обмисля спирането на абсолютно всички спортни събития (не само футболни за 1 месец)
https://nova.bg/news/view/2020/03/04/280091/отложиха-ювентус-милан-в-италия-обмислят-спиране-на-всички-спортни-прояви/

И нещо любопитно кралица Елизабет с предпазни мерки срещу вируса.
https://nova.bg/news/view/2020/03/04/280118/кралица-елизабет-с-предпазни-мерки-срещу-коронавируса/
За първи път от 1954 г. насам кралицата е с ръкавици по време на церемония на закрито, (заради здрависването, въпреки че от двореца отричат причината да е заради вируса за да не всяват паника.) А немският вътрешен министър Зеехофер отказва да се ръкува с канцлера Меркел в куриозна ситуация в която тя му подава ръка но той отказва да се ръкува. Grinning
https://www.dw.com/bg/заради-коронавирус-министър-отказа-да-се-ръкува-с-меркел-видео/a-52623683

Diavolo, ти да не си телепат аз тъкмо седнах да пиша пост и гледам че се обръщаш към мен докато го пиша. Simple Smile Сякаш знаеш че в момента го пиша. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт