Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 938 938
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 11 115
Не ме интересува кой какво е обсъждал. АЗ не съм обсъждала, нито съм препоръчвала лечение. Наистина очаквам извинение. Честните хора постъпват така.
LillyM аз също помня как повтаряхте през пост, че в Тайланд лекували с противовирусни /активната съставка на тамифлу/ и препарати против СПИН.
Всъщност най-много за купуването допринесоха хората, които постоянно повтаряха, че това или онова е свършило.

# 11 116
  • Варна
Не ме интересува кой какво е обсъждал. АЗ не съм обсъждала, нито съм препоръчвала лечение. Наистина очаквам извинение. Честните хора постъпват така.
LillyM аз също помня как повтаряхте през пост, че в Тайланд лекували с противовирусни /активната съставка на тамифлу/ и препарати против СПИН.
Всъщност най-много за купуването допринесоха хората, които постоянно повтаряха, че това или онова е свършило.
Аз не обвинявам никого. просто споделям факти, те постовете си стоят.

# 11 117
  • на пистата
Регистрираха първият случай на енцефалит, предизвикан от новия коронавирус
https://novini.bg/zdrave/bolesti/585589

# 11 118
CasaDelSol,  ти не разбра ли, че заради няколко наши мнения в тази тема от преди месец, в които дадохме линк и мнения към широко отразената тогава новина, че тайландските лекари са намерили успешно лечение на критични случаи, заради това е изкупено тамифлуто. Това че денонощно експерти облъчват народа от всички телевизии, че това е само грип, това няма нищо общо.

СЗО: Коронавирусът не е грип.

https://www.marica.bg/svqt/szo-prizna-koronavirusat-ne-e-grip

# 11 119
  • Варна
Нашите , какви тестове ползват, че чакат по 7 часа да излязат резултатите. Сякаш четох ,че имало и по-бързи .

# 11 120
  • гр. София
Близо два дни не съм влизала и гледам 712 нови мнения!!! ScreamFlushed Всички ли са сериозни и конструктивни, информиращи????
Не съвсем.
и още толкова изтриха с голямата метла.
Ако не си си напълнила мазето, килера и гаража с привизии не е за тебе тук, не чети.
JoyJoyJoy
И маски не съм си купила.... Само дезинфектант и по 1 опаковка аналгин, парацетамол, вит. С и Нурофен.

# 11 121
https://www.20minutos.es/noticia/4175566/0/segundo-muerto-corona … urce=facebook.com

Втори смъртен случай в Испания. 82 годишен във Виская. До момента повече от 200 с положителен резултат, между тях 3 деца. Мадрид са най-много. Разследват два случая на починали през февруари. Аз като ви казвам, че мъжа ми изкара подобно чудо в средата на януари, след пътуване до Милано.

Последна редакция: ср, 04 мар 2020, 20:35 от mariana_

# 11 122
Американските експерти, все още смятат, че шанса да се заразиш с КВ остава малък.

https://twitter.com/WhiteHouse/status/1235262262094565376

Интересно, CDC първо говореше, че ще си правим къмпани с вирусът доста време, а сега всичко е ток и жица, не се притеснявайте.

# 11 123
Някакъв майтап ли това с пазаруването? Обещавам по-нататък да не пиша "Аз казах ли ти".

# 11 124
  • на пистата
Двама българи в Сидни с положителни проби.
http://budnavarna.com/65769-dvama-balgari-v-chuzhbina-s-polozhit … i-za-koronavirus/
Редактирам се,тук пише че са била  заедно на един полет с хора дали положителен резултат
На кого да вярва човек
https://www.monitor.bg/bg/a/view/izdirvat-dvama-bylgari-bili-kon … oronavirus-190531

# 11 125
  • София
Елфичка, ако говориш за България, много пъти е обсъждано тук и не е нарушаване на закона.  Няма такова нещо, че до 12 се забранява да стоят сами вкъщи. Естествено в 1-2ри клас, хайде 3ти най-много, не е препоръчително, но оттам нагоре не виждам чак такъв проблем.

Дъждец, ако ти се върже някой и после ще му изземат детето заради неглижиране пак ли няма да е чак такъв проблем? Май деца нямаш, а?

Прочети чл. 8, ал.8 от Закон за закрила на детето. До 12г възраст родител НЯМА право да оставя детето си само, без надзор. Това е минимум 6ти клас. Хеллоу.

Права и задължения на родителите, настойниците, попечителите или другите лица, които полагат грижи за дете (Загл. доп. - ДВ, бр. 14 от 2009 г.)
Чл. 8. (1) (Доп. - ДВ, бр. 14 от 2009 г.) Всеки родител, настойник, попечител или друго лице, което полага грижи за дете може да иска и да получава съдействие от органите по този закон.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 14 от 2009 г.) Родителите, настойниците, попечителите или другите лица, които полагат грижи за дете, имат право да бъдат информирани и консултирани за всички мерки и действия, предприемани по този закон, с изключение на случаите по чл. 13, и могат да поискат промяна на мерките при изменение на обстоятелствата.
(3) (Нова - ДВ, бр. 36 от 2003 г., изм. - ДВ, бр. 38 от 2006 г., изм. - ДВ, бр. 14 от 2009 г.) Родителите, настойниците, попечителите или другите лица, които полагат грижи за дете, са длъжни да го придружават на обществени места след 20,00 ч., ако детето не е навършило 14-годишна възраст, съответно след 22,00 ч., ако детето е навършило 14-, но не е навършило 18-годишна възраст.
(4) (Нова - ДВ, бр. 14 от 2009 г.) Ако родителите, попечителите или другите лица, които полагат грижи за дете, не могат да го придружат, те са длъжни да осигурят пълнолетно дееспособно лице за негов придружител на обществени места след 22,00 ч., ако детето е навършило 14-, но не е навършило 18-годишна възраст.
(5) (Предишна ал. 4 - ДВ, бр. 36 от 2003 г., отм. - ДВ, бр. 14 от 2009 г., нова - ДВ, бр. 42 от 2010 г., в сила от 02.06.2010 г., отм. - ДВ, бр. 40 от 2012 г., в сила от 01.06.2012 г.)
(6) (Предишна ал. 3 - ДВ, бр. 36 от 2003 г., предишна ал. 4, изм. - ДВ, бр. 14 от 2009 г.) Родителите, настойниците, попечителите или другите лица, които полагат грижи за дете, са длъжни да изпълняват предприетите по този закон мерки и да съдействат при осъществяването на дейностите по закрила на детето.
(7) (Нова - ДВ, бр. 14 от 2009 г.) Родителят, настойникът, попечителят или лицето, което полага грижи за дете, удостоверява качеството на придружителя на детето по ал. 4 по ред, определен с наредбата по чл. 5б, ал. 2.
(Sunglasses (Нова - ДВ, бр. 14 от 2009 г.) Родителите, настойниците, попечителите или другите лица, които полагат грижи за дете, са длъжни да не оставят без надзор и грижа децата до 12-годишна възраст, ако с това се създава опасност за тяхното физическо, психическо и нравствено развитие.
(9) (Нова - ДВ, бр. 59 от 2010 г.) Родителите, настойниците, попечителите или другите лица, които полагат грижи за дете, са длъжни да не допускат участието му в реклами или други форми на търговски съобщения за генетично модифицирани храни.
(10) (Нова - ДВ, бр. 28 от 2011 г.) Родителите, настойниците, попечителите или другите лица, които полагат грижи за дете, са длъжни да не допускат участието на деца в предавания по смисъла на Закона за радиото и телевизията, които са неблагоприятни или създават опасност от увреждане на тяхното физическо, психическо, нравствено и/или социално развитие.

Ха сега да видим кога се създава опасност за тяхното физическо, психическо и нравствено развитие - тогава ли, когато си стоят в безопасния си дом или тогава, когато се пратят сред опасен вирус?

2 от заразените в Гърция са жени, посетили Милано за седмицата на модата.

Накрая ще се окаже че в ЕС всичко започва от италианската седмица на модата.
Не. От китайската нова година.

Самите китайци подходиха много отговорно. И се самоизолираха. Доброволно. Не вярвам нашите китайци да са по-съвестни от италианските, така че по-скоро бих предположила европейски (разбирайте - италиански) пътешественик в Китай да го е разпространил.

# 11 126
Някакъв майтап ли това с пазаруването? Обещавам по-нататък да не пиша "Аз казах ли ти".
Не, не е. Ако можеш с напазаруваното да изкараш 14 дни без да излизаш от дома си, ти или друг от домакинството ви.
На този етап изкупуването на ориз и леща е комично. А на лекарства - жалко.

# 11 127
  • Другата България
Като отидеш в десет аптеки и потърсиш Нурофен, и няма, да напишеш, че има само защото ще се приеме, че агитираш хората да купуват? Несериозно е това. Да, нямаше обикновен Нурофен стоп колд, вече има, заредено е.
Дезинфектанти се намират спорадично, в големите магазини няма. В голям хранителен магазин не мога да кажа как е, утре ще видя. Говоря за провинцията, малък град.
Това съм видяла, това съм казала. Празни рафтове силно се надявам да не видя лично, но пък тук в темата видях снимки на такива, и то за София. Какво, сигурно публикувалите ги са виновни, че продуктите към оня момент са били изкупени и изчерпани?
Моето ли? За пенсионерите е напълно сериозно, в квартала ми има много такива хора, децата им са в чужбина, живеят сами. Изобщо нямат възможност да пазаруват по големите вериги магазини, кретат до кварталните такива и то за основни неща. Ние с ММ пазаруваме за двама такива във входа, има и други хора, които го правят.
Останалото е сарказъм. Но в други постове за съжаление не е.

Едит: Току що по новините на Нова казаха, че основни противовирусни медикаменти са изчерпани от аптеките. Има недостиг.
Няма ли кой да им каже, че така всъщност стимулират презапасяването?

Последна редакция: ср, 04 мар 2020, 20:51 от Merri_An

# 11 128
Всичко има по магазините в София, но дезенфектанти няма почти никъде. В петък беше пълно в големите аптеки, днес е опразнено почти навсякъде.

# 11 129
CasaDelSol,  ти не разбра ли, че заради няколко наши мнения в тази тема от преди месец, в които дадохме линк и мнения към широко отразената тогава новина, че тайландските лекари са намерили успешно лечение на критични случаи, заради това е изкупено тамифлуто. Това че денонощно експерти облъчват народа от всички телевизии, че това е само грип, това няма нищо общо.

СЗО: Коронавирусът не е грип.

https://www.marica.bg/svqt/szo-prizna-koronavirusat-ne-e-grip

Разбрах, че не се четат сериозните постове и източници тук, а се чете между редовете
 ( наистина напоследък стана и трудно за четене от толкова мнения за вит Д, мляко, възможни хипотези т. н). Но, ако се четеше и мислеше разумно нямаше да се стига до подобни обвинения. Или дезинформацията е по- добро решение?

Общи условия

Активация на акаунт