Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 939 411
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 11 445
  • тук и там
Много висок процент са били със температура и втрисане,суха кашлица и т.н. Но температура ,освен другите симптоми май е водещ  симптом.Аз например супер рядко вдигам температура,като дете само помня да съм имала висока температура.Та ако вдигна-ще имам едно на ум веднага.(+ останалите симптоми).

# 11 446
  • София
Иран избухнаха мощно с +600 нови случая?! Ужас.
Плаша се от италианския ъпдейт след 5 ч. Дано е нещо умерено. Гадината все повече се разпространява из Германия, Испания и Франция. Не бива тези страни да повтарят италианската грешка. Още сега направо да затварят обществените мероприятия (то във Франция вече има такова решение за колко беше, 5000 човека на закрито ли, не помня вече, ама това е твърде много и 100 човека на закрито си е опасно), а спортните състезания пред празни трибуни. В смисъл да се проконтролира поне това което може, останалото вече си зависи и от отделните хора и си е да го кажем, Божа работа.

# 11 447
# 11 448
В някои пулмологични кабинети имат едно апаратче, дето чрез пръста се измерва обема на дишането. Дългокашлящите е добре да вземат мерки за себе си като посетят пулмолог, не джипито. Но сезонния грип тази година предизвикваше много продължителна суха кашлица. И ако почнем всяко кихане и кашляне да го отчитаме като коронавирус - ето това вече е паника. Не паниката помага, а действието, а смисленото действие е възможно, ако не сме умопомрачени от страх.
Младите и здрави хора просто може да се наблюдават, по-възрастните и с хронични болести не виждам защо да не се изолират за момента от обществени места, особено ако са в неактивна възраст. Истерията с магазините ми се струва пълна лудост. Някакви разумни мерки и едно на ум, без да се зареждаш с тоалетна хартия и свещи /тока щял да спира, някъде четох Sob/ и най-вече лична отговорност към собственото си здраве, което включва и да се пазиш от излишен стрес и при евентулано разболяване да пазиш околните с маска или по-друг начин…това е моята схема в  ситуацията. Броенето на трупове не е включено в нея.

Последна редакция: чт, 05 мар 2020, 13:38 от unabella

# 11 449
  • София
Скрит текст:
Много забавно ако си болен като от мен от 10 дена и тази суха кашлица не ти минава ще те видя колко ще ти забавно да даваш такива съвети
Предполагам, че си "имала" контакт с чужденци. Наистина може да си имала... В работата, заведения, приятели и роднини пътували по екскурзии, вие самата да сте пътували и били по почивка в България,  детето от училище да е прихванало.....   В този случай звъните на националния телефон и казвате за вашите съмнения. Може да ви тестват.
Никой не знае къде и как може да е имал контакт и съответно е нормално да сигнализира на дадения телефон, когато има симптомите и се притеснявате за вашите контакти.
Все си мисля, че много малко го правят.
Притесненията са ми че детето ми се разболя след като беше на гости при баба му и дядо му а свекърва ми работи в Инфекциозно и беше болна преди някоя седмица беше и се изгубил гласът и  суха кашлицат.н но си ходеше на работа. Незнам дали излишно се параяносвам но е много притеснително да имаш в семейството някой който работи в Инфекциозна и най-вече да ти обяснява как нямало страшно само паника било всичко. Аз се заразих от детето той го изкара по-леко но на мен не ми минава.
По-скоро прилича да е тази упорита "настинка" (не грип) с кашлица и паднал глас. Мнозина около мен я изкараха и то още преди бума в Италия. някои и сега продължават да я карат, но видимо за ок. седмица се подобряват, гласът им остава дрезгав поне 2 седмици.
Все пак, обадете се по телефон на Джи пи то и му кажете - 9 дни кашлям, 9 дни имам висока темп (????) и той ще ви пита каквото щото още

# 11 450
  • София
Ако започнете да правите дихателна недостатъчност, във всички случаи, много бързо се разбира Hands V.
Не съм сигурна къде четох, но като се стигне до високата температура вече има и дихателната недостатъчност.
Кашлицата се засилва стъпаловидно в по дълъг период от време.

Да, да, така е, на мен ми е ясно това, но така се получава, че ние тук я допълваме докторката в темата, защото тя не каза нищо или това което каза бе подвеждащо, общо и объркващо. Дано само не са я пратили с  мисия там... Но не де, не вярвам, просто това е общата ни мила родна картинка като цяло. Simple Smile
Няма значение...

# 11 451
От това, което чета тук разбирам, че много от присъстващите в темата не са се сблъсквали много сериозно с българското здравеопазване и българските болници и таят някакви илюзорни надежди, че някой има намерение да вземе някакви реални мерки, за да се изследват повече хора и да се реагира адекватно ако има болни. Вярвайте ми няма такъв филм в български болници. Действа се винаги на парче и колкото да не е без хич. Никой не го интересува сега пълните отделения в различни градове с какви болни са пълни, дали са с обикновена пневмония и грип или е нещо друго. Казват грип и толкоз.

Имам две хипотези. Едната е, че са инструктирани да не казват нищо. Втората е по-реална обаче... Че нищо не са им казали и на персонала и те нямат никаква идея има ли болни от коронавирус или няма в техните отделения. Също така тестове за грип никога не е имало практика личните лекари да ги правят. Аз лично за грип никога не съм тествана. Сега виждам, че някои хора ходят по желание. Няма начин някой да ме убеди, че сега с категоричност се знае, че има много болни от някаква нова вълна грип, защото повечето от тези хора не са тествани, а са определени на око от личен лекар или сами са си го определили това.

И последно, в нашите болници винаги е било практика да се пишат разни общи диагнози като сърдечна недостатъчност ако някой почине, за да не се налагат много обяснения и документи, така че все ще вържат гащи и в това отношение без много да се дава гласност... Така че забравете да разберем тук и някакви реални цифри и статистики като вече официално ни посети короната.

Аз като добре запозната със състоянието на българското здравеопазване през последните 12 години се подписвам под този пост. Няма какво да добавя, освен това, че накрая по-схватливите ще се светнат, че тази година нещо много народ е измрял от сезонния грип. Ти да видиш...Joy
Истинското ми безпокойство е, че доста хора, които наистина карат сезонен грип ще се заразят и с короната, докато лежат в болница, защото всички са на едно място. С отслабена имунна система и една корана отгоре ще им дойде баш. Дано няма много жертви от това титанично безхаберие. Пазете се много от грипа. Носете маските, бе, хора! Те поне от сезонния грип пазят.

# 11 452
LillyM, какво предлагате да направим?

Например ЕС да вземе решение за спиране на разходките по ЕС проекти, които семинари и срещи могат да бъдат отложени за по-късен етап или проведени онлайн. Това са хиляди пътувания и контакти. А не, когато им пишем за отлагане да заявяват.. “трябва да питаме агенцията ни, трябва да възстановите парите, ЕС няма препоръки и забрани” и т.н. Днес от Испания спокойно ми отговарят как “положението в града е под контрол и болните им са в болнични стаи” и едва ли не няма риск за други, и питат как е ситуацията в България? И това от страна с най-много случаи в Европа след Италия, наред с Германия и Франция.

# 11 453
Ходих  при личната с маска за пръв път даже и тя беше с маска но ми изписа разни противоалергични и за смучене но нищо  не чувствам разлика стоя си на същото дередже нито са влошавам нито се подобрявам.

# 11 454
  • тук и там
При нас (Белгия) вече са 50 случая.(27 нови случая от вторник). Очаква се да нарастнат още.

# 11 455
  • София
Ън, бихме носили маски, ама пусто са се изчерпали!

# 11 456
Иран избухнаха мощно с +600 нови случая?! Ужас.

Eми то и покрай мен всички , включително и аз се чувстваме като сдъвкани от луд бивол.Неразположение, отпадналост и някои с лека кашлица.Дори и пневмоник вече си имаме.Това е втората вълна, първата беше по коледа , тогава още по зле беше положението. И кво - ужас ! Я стига сте се шашкали !

# 11 457
  • София
Оставам с впечатлението, че повечето хора тук очакват по някакъв магичен начин сами да разберат у тях болни ли са от коронавирус или от грип.
Няма как да се случи. След неразположение човек започва да се лекува симптомно - боли го главата, пие хапче за глава, има Т, пие антипиретик и т.н. Ако до 4-5 дни няма подобрение или (възможно е и още в началото) тежко се влоши, търси лекарска помощ. Задължително по телефона ако е контактувал с някой от чужбина или самият той е пътувал.
От там нататък лекарите ще преценят има ли нужда от тестове и какви.

# 11 458
Ън, бихме носили маски, ама пусто са се изчерпали!

Знам, но повечето хора имат. Ако тези, които имат, ги носят ,малцинството без маски ще е по-спокойно.

# 11 459
  • Street of Dreams
Масово китайци поддържат текстилната индустрия в Италия. Ето една графика на потвърдените случаи на корона - вляво и на китайските имигранти по провинции - вдясно.

https://zackzack.at/2020/02/26/corona-und-die-italienische-modei … -virus-beitraegt/

И една графика за разпространението в Германия

Само без паника. Спокойно - то и в Ухан беше така, ама комунистическата партия успя да победи - дори вируса, за 24 часа.

Общи условия

Активация на акаунт