Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 939 271
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 11 460
  • София
Ходих  при личната с маска за пръв път даже и тя беше с маска но ми изписа разни противоалергични и за смучене но нищо  не чувствам разлика стоя си на същото дередже нито са влошавам нито се подобрявам.
Преди 12 години имах двумесечна такава остатъчна суха кашлица много мъчителна. Личният лекар нищо не постигна с лекарствата дето ми даваше. Пулмолог ми изписа една помпичка за астматици и сухата кашлица изчезна след два дни и след 10 спрях да ползвам помпичката. Посетете специалист!!! Според пулмолога личните лекари трябва по-често да предписват подобни средства за няколко дни.
 При мен също противоалергичните тогава не постигнаха нищо.
Не всички. 1% не го развивали. Това не е мое мнение, а статистика.
КЪДЕ е тази статистика??? На база на какво???

# 11 461
  • София
По-скоро прилича да е тази упорита "настинка" (не грип) с кашлица и паднал глас. Мнозина около мен я изкараха и то още преди бума в Италия. някои и сега продължават да я карат, но видимо за ок. седмица се подобряват, гласът им остава дрезгав поне 2 седмици.
Все пак, обадете се по телефон на Джи пи то и му кажете - 9 дни кашлям, 9 дни имам висока темп (????) и той ще ви пита каквото щото още

Фарингит, такава диагноза ми постави джипито преди 3 месеца със загубен глас и суха кашлица, без температура. 2 месеца кашлях, между другото, много е упорита.

# 11 462
  • Пловдив
Ън, бихме носили маски, ама пусто са се изчерпали!

Знам, но повечето хора имат. Ако тези, които имат, ги носят ,малцинството без маски ще е по-спокойно.

Ако питаш мен, повечето нямат. Преди се виждаха повече хора по улиците и по магазините с маски, сега са единици. Да не кажа почти не се виждат такива. Значи просто маски няма.

# 11 463
Скрит текст:
От това, което чета тук разбирам, че много от присъстващите в темата не са се сблъсквали много сериозно с българското здравеопазване и българските болници и таят някакви илюзорни надежди, че някой има намерение да вземе някакви реални мерки, за да се изследват повече хора и да се реагира адекватно ако има болни. Вярвайте ми няма такъв филм в български болници. Действа се винаги на парче и колкото да не е без хич. Никой не го интересува сега пълните отделения в различни градове с какви болни са пълни, дали са с обикновена пневмония и грип или е нещо друго. Казват грип и толкоз.

Имам две хипотези. Едната е, че са инструктирани да не казват нищо. Втората е по-реална обаче... Че нищо не са им казали и на персонала и те нямат никаква идея има ли болни от коронавирус или няма в техните отделения. Също така тестове за грип никога не е имало практика личните лекари да ги правят. Аз лично за грип никога не съм тествана. Сега виждам, че някои хора ходят по желание. Няма начин някой да ме убеди, че сега с категоричност се знае, че има много болни от някаква нова вълна грип, защото повечето от тези хора не са тествани, а са определени на око от личен лекар или сами са си го определили това.

И последно, в нашите болници винаги е било практика да се пишат разни общи диагнози като сърдечна недостатъчност ако някой почине, за да не се налагат много обяснения и документи, така че все ще вържат гащи и в това отношение без много да се дава гласност... Така че забравете да разберем тук и някакви реални цифри и статистики като вече официално ни посети короната.

Аз като добре запозната със състоянието на българското здравеопазване през последните 12 години се подписвам под този пост. Няма какво да добавя, освен това, че накрая по-схватливите ще се светнат, че тази година нещо много народ е измрял от сезонния грип. Ти да видиш...Joy
Истинското ми безпокойство е, че доста хора, които наистина карат сезонен грип ще се заразят и с короната, докато лежат в болница, защото всички са на едно място. С отслабена имунна система и една корана отгоре ще им дойде баш. Дано няма много жертви от това титанично безхаберие. Пазете се много от грипа. Носете маските, бе, хора! Те поне от сезонния грип пазят.
+1
За съжаление това е тъжната истина в българското здравеопазване. Ще набутат грипави и заразени с корона вирус на едно, защото толкова ги тестват...

# 11 464
  • София
Иран избухнаха и с total recovered - 552.

# 11 465
  • София
Не успявам да прочета всичко, пишете със страшна скорост. Какво стана с българското семейство, което е имало контакт със заразено италианско семейство ?

# 11 466
Не е задължително да тестват всички подсмърчащи и с неразположения, така ще се задръсти системата. Да тестват съмнителни пневмонии, за които е установено, че не е грип. Другите държави така си хващат огнищата.

# 11 467
Нещо много бързо започнаха да ги лекуват напоследък. Не ви ли прави впечатление?
Което е добър знак сякаш...

# 11 468
Ако до 4-5 дни няма подобрение или (възможно е и още в началото) тежко се влоши, търси лекарска помощ.
Мен грип за 4-5 дена не ме е пускал никога, минимум десет дена че дори и повече.

# 11 469
  • София
Не съм писала оздравяване, а подобрение - има разлика. Подобрение е, примерно, да не се поддържа вече толкова висока температура, или поне не постоянно, започва да отшумява болката в мускулите, главоболие....
Ясно е, че бактериалните проблеми, които могат да се отключат, могат да продължат и месеци.

# 11 470
Не е задължително да тестват всички подсмърчащи и с неразположения, така ще се задръсти системата. Да тестват съмнителни пневмонии, за които е установено, че не е грип. Другите държави така си хващат огнищата.
На теория написано звучи много хубаво. Проблема е че и ЗА ГРИП НЕ СЕ ТЕСТВА. Няма как да се установи какво е след като нито за грип, нито за корона се тества.
В темата пишат много хора. Нека вдигнат ръка тези, които са отишли при личния си лекар с грипни симптоми и личния им лекар С НАПРАВЛЕНИЕ ги е изпратил да се тестват за грип в лаборатория. Аз поне за такива случаи не знам.

# 11 471
Не успявам да прочета всичко, пишете със страшна скорост. Какво стана с българското семейство, което е имало контакт със заразено италианско семейство ?
Няма положителен тест, явно са здрави.

# 11 472
  • София
Нещо много бързо започнаха да ги лекуват напоследък. Не ви ли прави впечатление?
Което е добър знак сякаш...
E после ще има "повтаряне".
https://m-en.yna.co.kr/view/AEN20200305005500320?section=science/medicine
SEOUL, March 5 (Yonhap) -- A South Korean woman supposedly reinfected with the new coronavirus was released from a hospital on Thursday, health authorities said.
The 73-year-old patient tested positive for COVID-19 for the "second time" late last week after she started to show symptoms a few days after being released from quarantine on Feb. 22.
She first was confirmed to be infected with the novel coronavirus on Feb. 9.
Her doctors said she did not appear to have been reinfected by other virus patients after she was released from quarantine. Rather, the virus might have revived after not being fully eradicated from the patient, they said.

В превод- изписана е и показала симптоми наново и причината не е, защото се е заразила пак от някой, а защото не е била доизлекувана.

Добре че са корейците, та поне някой да подава достоверна информация и анализи.

# 11 473
  • София

Въпреки че няма положителен тест, за тях конкретно ген щаба нищо не каза. То и нема читав джурналя, дето да ги попита. Напълно възможно е тестовете им да пътуват за "потвърждение" в немски или нидерландски лаборатории?

# 11 474
На теория написано звучи много хубаво. Проблема е че и ЗА ГРИП НЕ СЕ ТЕСТВА. Няма как да се установи какво е след като нито за грип, нито за корона се тества.

Изискването за контакт/пътуване в рисков район може да е отпаднало, но не съм сигурна, че е отпаднало изискването за хоспитализация. Предполагам, че на постъпилите в болница с пневмония им се прави тест за установяване на произхода й /вече би трябвало включително и за корона/.

Общи условия

Активация на акаунт