Вече когато евентуално даден болен развие симптомите и започне да киха кашля тогава почва активното разпространение, това ми говорят цифрите. Каквито и мерки да се взимат ако тази вирус беше толкова заразен заболелите в световен план щяха да са много повече, всъщност мерките се взимат заради високата смъртност а не заради висока заразност (такава просто няма, дори от кораба са се заразили много малко хора, сега се оказва че имало грешка и били под 700 от колко хиляди бяха, което говори за ниска заразяемост, а условията са били перфектни, ограничено пространство, затверена среда, общи помещения, пълни предимно с възрастни хора, с по слаби имунни с-ми и т.нат) Данните от кораба трябва да се гледат внимателно, защото показват пълната картина на този вирус, ниска заряемост. Всъщност не заразяемостта а смъртността е проблема с този вирус и затова са мерките по държави (и не само заради нея а че процента хора с тежки усложнения е висок и това натоварва здравните с-ми при допускане на голяма епидемия). А данните от кораба какви са, половината болни всъщност са безсимптомни (и то с висока средна възраст), при по младите гаранция че сигурно са 2/3-ти а може и повече. 

Препоръчани теми