Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 938 851
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 11 685
  • София
Искам да попитам смятате ли Испания за рискова страна? Едно момиче ще ходи в Барселона този месец на екскурзия,а е учителка в детска градина.

За мен всички са рискови.
Принципно, в самата Барселона, ако се разхожда на открито и не влиза по много музеи, може и да не е страшно. Проблемът е в тези няколко часа, затворен в самолет с още  (колко още?) хора, които нито знаеш къде са били, нито дали носят нещо в себе си, вирус имам предвид. Това е всъщност най-вече проблемът на пътуванията.

Oryon, katiABV от мисленето на част от българите, което наистина е аморално. Аз на ваше място не бих чел лекции точно на kati-то.

# 11 686
https://www.vesti.bg/sviat/dvama-bylgari-bolni-ot-koronavirus-6106552
"Двама българи болни от коронавирус"

Ай чиститу!
Още сутринта коментирахме, че не е ясно болни ли са, или са били на полет с болен.
Не виждам какво честитиш и на кой.
Чукча писател.

# 11 687
По време на бpифинга cтана яcно, че cтpаната ни pазполага cъc 741 инфеĸциозни легла, които могат да бъдат yдвоени в pамките на 24 часа. В Италия от 100 заразени - 10 са хоспитализирани, т.е. имаме капацитет за 15 000 заразени с тази леглова база.

# 11 688
А тя се успокоява че засягало децата под 9г

Ако това е ярно (не го твърдя), явно е написано от социопат.Аз също (вече) нямам малки деца, но да се упокоявам..., не съм чак такъв изверг. Ако има нещо положително в обсъжданата епидемия, то е именно това, ЧЕ НЕ ЗАСЯГА СЕРИОЗНО МАЛКИ ДЕЦА!

Именно затова и трети ден ви повтарям, че има друго, което трябва да ви притеснява в момента (ако сте майки), но никой не чува.

За сметка на това, някаква щяла да извива врата на някаква друга ако кихнела...

# 11 689
Ако е вярно, че като смъртност са 2% и най вече възрастни и болни хора, хора защо е тази паника?
Първо, защото не е 2%. Втората част на въпроса ти даже няма да я коментирам.

Извинете, но въпросът е логичен. Не, защото сме социопати, а защото тази възрастова група са в неактивна възраст и реална възможност да се пази и изолира от обществени места и контакти.
Не ми прозвуча точно така, както на Вас. Освен това, майка ми е на 70 години. Какво, да я сложа в изолатор ли? И да не я пускам да излиза, докато не измислят ваксина? И да не ходя да я виждам, защото мога евентуално да я заразя, а тя е в рисковата група? Как точно си го представяте да се пазят?

# 11 690

Много бих искала да вярвам, че не е така. Че не сме се изродили толкова като общество. Да виждам и други, париращи всяко "голяма работа, само дъртите мрат". Наистина много, ама много искам да го видя! Моля те, поеми ти!

Съвсем дружески ти казвам, че не звучиш добре и с патос не помагаш на никого.
Всички ни касае и ни боли, но истината е, че "дъртите мрат", по една или друга причина. Ако имунитета е слаб, шанса е малък пред какъвто и да било вирус.

# 11 691
  • на пистата

Ако това е ярно (не го твърдя), явно е написано от социопат.Аз също (вече) нямам малки деца, но да се упокоявам..., не съм чак такъв изверг. Ако има нещо положително в обсъжданата епидемия, то е именно това, ЧЕ НЕ ЗАСЯГА СЕРИОЗНО МАЛКИ ДЕЦА!

Именно затова и трети ден ви повтарям, че има друго, което трябва да ви притеснява в момента (ако сте майки), но никой не чува.

Не помня точно,или тя или някой друг беше.Но имаше пост,че децата под 9г са защитени..нещо от рода на това,че не засяга младите.То се пише по 30страници на ден и вече не помня.Аз нямам деца под 9г...да тръгна да се засягам ли.

# 11 692
Временните болници в Китай започнаха да забавят изписването на пациентите си. Пациент с коронавирус е починал пет дни, след като е обявен за излекуван от китайска болница, съобщава DailyMail. 36-годишният Ли Лианг е починал по време на карантинния му период. Като причина за смъртта е посочен новият COVID-19.

# 11 693
Една бърза симулация на база на данните за грипния сезон 2018-2019 в Америка и броят на болните (официално) от коронавирус до момента:

Скрит текст:
Коронавирус:

Статистика се води в продължение на 46 дни.

Общо заразени - 96 000
Общо починали - 3300

За 1 година заразени (прогноза) - 764 000
За 1 година починали (прогноза) - 26 200

Грип:
За 1 година заразени - 35 500 000
За 1 година починали - 34 200

И какъв е смисълът от упражнението? Ако не се вземат мерки да се ограничи и броят на заболелите от КВ стане колкото грипните случаи, т.е. 35 500 000 случая, смъртността ще е 1 217 650. За тази цифра сетихте ли се? Защо така упорито продължавате да го сравнявате с грипа?

# 11 694
...да тръгна да се засягам ли.

Честно казано, не мисля, че човек с нормално умствено развитие би се засегнал от каквото и да е, написано в тази тема. Информационната и стойност също е почти нулева. Съществуването и поддържането и отключена са свързани с други неща.

# 11 695
Ако е вярно, че като смъртност са 2% и най вече възрастни и болни хора, хора защо е тази паника?
Първо, защото не е 2%. Втората част на въпроса ти даже няма да я коментирам.

Извинете, но въпросът е логичен. Не, защото сме социопати, а защото тази възрастова група са в неактивна възраст и реална възможност да се пази и изолира от обществени места и контакти.
Не ми прозвуча точно така, както на Вас. Освен това, майка ми е на 70 години. Какво, да я сложа в изолатор ли? И да не я пускам да излиза, докато не измислят ваксина? И да не ходя да я виждам, защото мога евентуално да я заразя, а тя е в рисковата група? Как точно си го представяте да се пазят?

Аз също имам любими хора над 60. Не си мислете, че не ги обичам и не се тревожа. Но по-лесно е те да ограничат контактите си, вместо работещите, учещите...По-лесно е пенсионер да се пази, от човек, който си вади хляба, за да си храни децата. Не всеки може да работи от дома си.

# 11 696
Може да звучи отвратително, но на брифинга сутринта Кантарджиев каза , че до 33 годишните, въобще не ги мисли.

# 11 697

Не помня точно,или тя или някой друг беше.Но имаше пост,че децата под 9г са защитени..нещо от рода на това,че не засяга младите.То се пише по 30страници на ден и вече не помня.Аз нямам деца под 9г...да тръгна да се засягам ли.
Детската смъртност е изключително малка, дори не съм сигурна, че има статистика за такава.

# 11 698
Временните болници в Китай започнаха да забавят изписването на пациентите си. Пациент с коронавирус е починал пет дни, след като е обявен за излекуван от китайска болница, съобщава DailyMail. 36-годишният Ли Лианг е починал по време на карантинния му период. Като причина за смъртта е посочен новият COVID-19.
Ето от това се притеснявам.

# 11 699
Цитат
Тесла, въпросната дама пита за какво е паниката, ако ще мрат най-вече болните и възрастните, пък ако ще и 20% да са. Ако може да умират без да вдигат много шум, ще е най-добре.
Аз въобще не загрях. Мислех че набляга на цифрата, а то било на възрастните. Аз вече избягвам да влизам в такива спорове след ония спор дето го водих в самото начало с потребителката дето се изцепи какво да ми пука за хора които с нищо не допринасят за икономиката. (пенсионерите). Аз оттогава си пестя нервите и избягвам да влизам в такива спорове, ако някой така мисли едва ли някакъв непознат ще успее да му промени мисленето със спор във форум.

Лес, не се карай на Унабела тя има нещо съвсем друго предвид че възрастните хора могат по лесно да бъдат предпазени от вируса защото не водят толкова активен живот като младите, аз така я разбирам, но въпросът е че няма как да стане на праткика напълно. Всъщност всеки по единично трябва да се грижи за своите близки да им пазарува, да им помага за да не излизат и да не се заразят защото за тях е много по опасно, но го има риска самият ти да ги заразиш, но все пак ако се срещат само с теб за известен период от време този риск е по малък ако ограничат другите социални контакти.

Общи условия

Активация на акаунт