Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 938 783
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 11 700
Сестра ми,живее в Швейцария,там маски само,ако доктор ти ги е изписал!Да не се всявало паника,така и отговорила аптекарката.

# 11 701
И младите мрат, както е видно, така че най-добре разговора да върви в друга посока.

И аз имам близки в Лондон, които до вчера ми се смееха на претесненията. Днес ми казаха, че там вече има празни рафтове и хората масово не посещават планирани активности.

# 11 702
Възрастните не са деца и имат право да взимат своите решения, включително и относно самоизолацията си.

# 11 703
доста фенове на естествения подбор има. радващо /s
Реално един Стивън Хокинг например е допринесъл повече за човешката цивилизация от голяма част от списващите тук, които предпочитат болните и старите да мрат без да вдигат много шум и паника и да развалят почивките и купона.

Последна редакция: чт, 05 мар 2020, 19:12 от LillyM

# 11 704
Сестра ми,живее в Швейцария,там маски само,ако доктор ти ги е изписал!Да не се всявало паника,така и отговорила аптекарката.
Извинявам се за спама, ама никът ти ми харесва, дай Боже по бързо да залезе короната. Simple Smile
https://www.dw.com/bg/коронавирус-как-да-си-мием-правилно-ръцете-и-помагат-ли-маските/a-52646615

# 11 705
  • Другата България
Скрит текст:
Ако е вярно, че като смъртност са 2% и най вече възрастни и болни хора, хора защо е тази паника?
Първо, защото не е 2%. Втората част на въпроса ти даже няма да я коментирам.

Извинете, но въпросът е логичен. Не, защото сме социопати, а защото тази възрастова група са в неактивна възраст и реална възможност да се пази и изолира от обществени места и контакти.
Не ми прозвуча точно така, както на Вас. Освен това, майка ми е на 70 години. Какво, да я сложа в изолатор ли? И да не я пускам да излиза, докато не измислят ваксина? И да не ходя да я виждам, защото мога евентуално да я заразя, а тя е в рисковата група? Как точно си го представяте да се пазят?
Аз също имам любими хора над 60. Не си мислете, че не ги обичам и не се тревожа. Но по-лесно е те да ограничат контактите си, вместо работещите, учещите...По-лесно е пенсионер да се пази, от човек, който си вади хляба, за да си храни децата. Не всеки може да работи от дома си.
Как? Живеем заедно, аз съм тази с хляба. Ходя на работа, срещам се с хора, пазарувам и т.н. Тя контактите си ги е ограничила, но аз как да го направя, като всеки ден се прибирам при нея? Нямам самотен остров, на който да я изпратя, за съжаление.
Не бива да се категоризират хората, както се прави тук. Има хора, работещи, с деца, които вече сами си вадят хляба. Толкова са различни случаите, почти колкото гледните точки.

# 11 706
Ако е вярно, че като смъртност са 2% и най вече възрастни и болни хора, хора защо е тази паника?
Защото и Вие в някой момент ще минете към групата на възрастните и ще разберете.
Хора, помислете преди да хваните клавиатурата.... Баща ми на 88/навърши ги сега февруари/ в абсолютно ясно съзнание и кондикция. Сам пазарува за в тях. В края на януари ми каза да им купя лекарствата за 2 месеца. За него и майка ми. Да имам и за в къщи/поради здравословното състояние на съпругът ми/. Храна за 1 месец. Аз съм на 50+ години. Не му повярвах на приказките. Но какви му бяха думите:
- Хората са страшни. При една криза ще се увълчат всички. Никой няма да мисли за нас възрастните и вас болните. Няма кой храна да ви донесе. Тълпата е страшно нещо. Държавата за да е добра, няма ограничи никой и в нищо. Виж Китай. Ами от там идва всичко. Какво и как ще се произвежда тук.......
Сега разбирам колко е прав. Но аз съм спокойна. Те ще се оправят. Ограничиха още от месец всякъкви контакти.....
Това е приказката на тези от рисковите групи. Да знаят и те и ние, че идва момент, в който всеки ще отпътува. Но нека да не е заради глупостта на някой.

П.п. Съпругът ми се шегува със синът ми: спокойно. Няма да умра от рак, а от Корона вирус. Това точно след 1 година от лечението. Този черен хумор между 23 и 50 годишен е жесток.........
И помнете, зад всяко число в статистическите таблици, стои човешки живот. Нека не допускаме нашите близки хора, да водят подобен диалог и да се усещат пренебрегнати. Цял живот работят, творят, изследват, правят открития за мен, за теб за всички.
Извинявам се за дългия пост, но толкова ми стана гадно и се възмутих от възпитанието на пишещата.

# 11 707
Скрит текст:
Някой знае ли с какво се занимава министъра на здравеопазването и защо не е начело на щаба. Става въпрос все пак за административни мерки. Сигурно има някакви по-важни дела..
Значи, ако трябва да се вкарва ред в паникьосана държава, администратор като Ананиев, който не е и лекар на всичко отгоре, е последния човек, до когото бих опряла. Генералът професор е по-подходящ.

Генералът е хирург и си има друга работа.. и да оперира и да управлява огромна болница..
Министърът е назначен да контролира и развива здравеопазването, а не само за лапачка.
Просто е несериозно при криза от национално значение да се разчита на пенкилер от рода на Ананиев. Професора, освен че е хирург, е военен с мисии на бойното поле. Та, по му имам вяра от вечния зам.министър Ананиев. Който, между другото, е в Брюксел за среща на здравните министри на ЕС заради вируса.

Това всъщност искам да кажа и аз.. назначават се някакви неадекватници на възлови места докато всичко е Ок и после като дойде белята други трябва да вадят кестените. Да си имаме едно наум дет' се вика Wink

# 11 708
Статистиката придобива съвсем различен смисъм, ако попаднеш ти или близък човек в нея. Дори да е 0.001%. Така, че...

# 11 709
  • София - Рим и обратно

За мен лично всеки миг с родителите ми, абсолютно всеки, е безценен. Комуто не му се живее... не е длъжен.
[/color]
Добре, де разбрахме.

# 11 710
Цитат
Тесла, въпросната дама пита за какво е паниката, ако ще мрат най-вече болните и възрастните, пък ако ще и 20% да са. Ако може да умират без да вдигат много шум, ще е най-добре.
Аз въобще не загрях. Мислех че набляга на цифрата, а то било на възрастните. Аз вече избягвам да влизам в такива спорове след ония спор дето го водих в самото начало с потребителката дето се изцепи какво да ми пука за хора които с нищо не допринасят за икономиката. (пенсионерите). Аз оттогава си пестя нервите и избягвам да влизам в такива спорове, ако някой така мисли едва ли някакъв непознат ще успее да му промени мисленето със спор във форум.

Лес, не се карай на Унабела тя има нещо съвсем друго предвид че възрастните хора могат по лесно да бъдат предпазени от вируса защото не водят толкова активен живот като младите, аз така я разбирам, но въпросът е че няма как да стане на праткика напълно. Всъщност всеки по единично трябва да се грижи за своите близки да им пазарува, да им помага за да не излизат и да не се заразят защото за тях е много по опасно, но го има риска самият ти да ги заразиш, но все пак ако се срещат само с теб за известен период от време този риск е по малък ако ограничат другите социални контакти.
"защото за тях е много по опасно".
За това пиша и аз.

# 11 711
https://www.vesti.bg/sviat/dvama-bylgari-bolni-ot-koronavirus-6106552
"Двама българи болни от коронавирус"

Ай чиститу!
Още сутринта коментирахме, че не е ясно болни ли са, или са били на полет с болен.
Не виждам какво честитиш и на кой.
Чукча писател.

В статията ясно е написано, че са с положителни проби за коронавирус, били са контактни на болен и са изследвани, кое не ти е ясно?  Честитката е шега - и това ли не разбра?

# 11 712
  • София
И Френския лицей в София отлага началото на учебните занятия за четвъртък, заради обявената епидемия. Такова нещо досега не се е случвало никога преди, или поне аз не съм чувала. Явно работата е сериозна.

Шефът на СЗО също строго се изказа, четох преди малко, че това не е учение, че нещата са сериозни и всички страни са се готвили за този момент, разигравали са сценарии с години, и ето сега е моментът. Никой не трябва да неглижира ситуацията.
Предполагам остротата на изявлението е и в отговор на изявлението на Тръмп.

# 11 713
Италия съобщава за 769 нови случая и 41 нови смъртни случая. Общо 3858 случая и 148 смъртни случая.

BREAKING: Italy reports 769 new cases of coronavirus and 41 new deaths, raising total to 3,858 cases and 148 dead https://t.co/eUoE2b20hL

Последна редакция: чт, 05 мар 2020, 22:06 от LillyM

# 11 714
Италия днес:

148 deaths ( +41 ) 414 recovered ( +138 ) 3858 total infected ( +769 )

Общи условия

Активация на акаунт