Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 939 312
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 11 715
  • София
редактирам се, изпреварихте ме

Ами ужасен е ъпдейта за Италия, пфф, не е като да не се очакваше, но... кофти
Германия са +50% Франция и Испания също зле.

Нидерландия, Швеция, Норвегия, Дания и Гърция също ги удари здраво.

Последна редакция: чт, 05 мар 2020, 19:26 от Diavolo

# 11 716
Статистиката придобива съвсем различен смисъм, ако попаднеш ти или близък човек в нея. Дори да е 0.001%. Така, че...
Статистиката е една за всички. Така, че...

# 11 717
  • Другата България
Скрит текст:
https://www.vesti.bg/sviat/dvama-bylgari-bolni-ot-koronavirus-6106552
"Двама българи болни от коронавирус"

Ай чиститу!
Още сутринта коментирахме, че не е ясно болни ли са, или са били на полет с болен.
Не виждам какво честитиш и на кой.
Чукча писател.

В статията ясно е написано, че са с положителни проби за коронавирус, били са контактни на болен и са изследвани, кое не ти е ясно?  Честитката е шега - и това ли не разбра?
В тази статия от линка пише, че има двама българи с положителни проби за коронавирус?
Възможно ли е да копираш точно тази част от текста, в която ясно е заявено това?
Хора, престанете с глупостите, дезинформацията и невъзможността да интерпретирате текст. Тук поне има линк, който го отвори и прочете и е грамотен ще разбере, че двама българи са били контактни с болен от коронавирус на полет, никъде нищо не пише за проби, хеле пък и за това, че са положителни.
Цитат
„Получихме информация от австралийските власти за двама души, които са били контактни с друг човек, който е бил с положителна проба за коронавирус, поради факта, че са летели с него в един полет. Полетът е бил от Доха до Сидни”, каза Кунчев.

„Намерихме техните координати, само единият се е върнал. Мъжът, който си е в България и в момента се изследва. Той няма никаква клиника, добре се чувства човекът. А момичето, което работи там, не се е върнало и за него нямаме данни”.

Последна редакция: чт, 05 мар 2020, 19:24 от Merri_An

# 11 718
Френския лицей с какво е по-различен от останалите училища в България, че да не затваря врати при обявена грипна епидемия и ваканция за всички? И що чини тази информация в тема за корона вирус, който все още не е намерен и официално доказан?

# 11 719
Скрит текст:
Ако е вярно, че като смъртност са 2% и най вече възрастни и болни хора, хора защо е тази паника?
Първо, защото не е 2%. Втората част на въпроса ти даже няма да я коментирам.

Извинете, но въпросът е логичен. Не, защото сме социопати, а защото тази възрастова група са в неактивна възраст и реална възможност да се пази и изолира от обществени места и контакти.
Не ми прозвуча точно така, както на Вас. Освен това, майка ми е на 70 години. Какво, да я сложа в изолатор ли? И да не я пускам да излиза, докато не измислят ваксина? И да не ходя да я виждам, защото мога евентуално да я заразя, а тя е в рисковата група? Как точно си го представяте да се пазят?

Аз също имам любими хора над 60. Не си мислете, че не ги обичам и не се тревожа. Но по-лесно е те да ограничат контактите си, вместо работещите, учещите...По-лесно е пенсионер да се пази, от човек, който си вади хляба, за да си храни децата. Не всеки може да работи от дома си.
Ясно е, но не виждам как може да се пазят. Майка ми е инвалид и никъде не ходи и без това. Не можем да я оставим сама. А има риск да я заразим, ако ние сме заразени.
Давам пример с нея, защото има много такива като нея. Не всички пенсионери обикалят по цял ден и се чудят какво да правят.

# 11 720
Френския лицей с какво е по-различен от останалите училища в България, че да не затваря врати при обявена грипна епидемия и ваканция за всички? И що чини тази информация в тема за корона вирус, който все още не е намерен и официално доказан?
Затварят най-вероятно по нареждане от Франция. Иначе никога не излизат в нашите грипни ваканции.
 Така че наистина е нещо необичайно.

# 11 721
  • на пистата

Ай чиститу!
Още сутринта коментирахме, че не е ясно болни ли са, или са били на полет с болен.
Чукча писател.

В статията ясно е написано, че са с положителни проби за коронавирус, били са контактни на болен и са изследвани, кое не ти е ясно?  Честитката е шега - и това ли не разбра?
Престанете да пишете глупости.И от щаба казаха-Издирват се двама българи били заедно на полет до Сидни с диагностициран пасажер.А не че те са болни.

# 11 722
  • тук-там
На мен Германия не ми харесва, ама никак. 50% скок за един ден. Тепърва ще ги "броят" и там.

# 11 723
  • Варна
Скрит текст:

Ай чиститу!
Чукча писател.

В статията ясно е написано, че са с положителни проби за коронавирус, били са контактни на болен и са изследвани, кое не ти е ясно?  Честитката е шега - и това ли не разбра?
Къде го пише това?
Четох и тази, и всички други малоумно озаглавени статии и не, в самите им текстове никъде не пише, че двамата българи са с потвърден коронавирус.

# 11 724

По принцип чуждестранните училища в България учат по собствени програми според държавата, към която са, и не съответстват на нашето образование. Не е само френското.

# 11 725
  • MI
Че тук директно препоръчаха на възрастните хора да не излизат поне две-три седмици от вкъщи. Голям патос, голям бой в темата, а реално това си е съвсем нормална препоръка щом са най-рисковата група. Сега, знам че италианците нищо не разбират от семейни връзки, друго си е у нас, но вече става смешно. Всички имаме възрастни роднини, което не пречи да се гледа с трезв поглед на статистиките например. Сирена много успешно провокира от край време, но тук вече стана налудничаво.

# 11 726
Когато скоро обявят и нашите случаи, ще бъдем по-спокойни, че поне децата не са на училище. Добре го измислиха с тази национална грипна епидемия. Каквото и да си говорим, децата са ни най-важни. Ако те са в безопасност, останалото ще го преживеем.

# 11 727
Ами аз се притеснявам от корона вируса точно толкова, колкото от грип, независимо от статистиките. Имам възрастни роднини, имам си и заболяване, така че теоритично трябва да избягваме да ни хване който и да било вирус. И преди короната са ми казвали, че е опасно да се разболявам от грип, така че в момента притесненията не са ми по-големи, отколкото обикновено през грипния сезон. За мен няма значение дали ще ми се влоши състоянието от корона или от грип, и в двата случая ще е кофти. Така че гледам просто се пазя, но не мога да се изолирам на самотен остров 50% от годината, защото има шанс да се разболея от нещо.

# 11 728
Някой знае ли с какво се занимава министъра на здравеопазването и защо не е начело на щаба. Става въпрос все пак за административни мерки. Сигурно има някакви по-важни дела..
Значи, ако трябва да се вкарва ред в паникьосана държава, администратор като Ананиев, който не е и лекар на всичко отгоре, е последния човек, до когото бих опряла. Генералът професор е по-подходящ.

Генералът е хирург и си има друга работа.. и да оперира и да управлява огромна болница..
Министърът е назначен да контролира и развива здравеопазването, а не само за лапачка.
Просто е несериозно при криза от национално значение да се разчита на пенкилер от рода на Ананиев. Професора, освен че е хирург, е военен с мисии на бойното поле. Та, по му имам вяра от вечния зам.министър Ананиев. Който, между другото, е в Брюксел за среща на здравните министри на ЕС заради вируса.

Кога е тази среща и къде има информация за нея? Знам, че се срещаха февруари ( да си обменят усмивки).

# 11 729
  • Варна
Заглавието е променено, макар че стои в самия линк. Но текстът е същия и може да се намери 1:1 в още куп сайтове и сайтчета. Думите на Кунчев бяха такива, каквито са предадени в текста.

Общи условия

Активация на акаунт