Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 951 788
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 11 985
Няма още случай при нас казаха. ВМА няма вече капацитет за болни, ще се пренасочват.А като и там свършат местата не знам къде.Изследвани са предимно случаи на завърнали се от страни с вирус. Трябва да се изследват всички лежащо болни с грип поне и пневмония за мен в болниците. Така...наистина е добре да нямаме, ама не може да е нормално и все повече хора ще пострадат, колкото по-късно се открие заразител.
Мен повече ме притесняват мигрантите. Гърция е затворила границата и не пуска никой, Турция и тя със същото отговорила. Много народ са . Само 4 процента са сирийци, най-много от Афганистан и Пакистан. Не виждам за тях полезен ход, освен към БГ
Скрит текст:
Във фейсбук писаха, че имало пробив на оградата ни и нямало никой да ги спира, отнякъде влизали у нас. В Бургас били заловили някакви и ще ги разполагат сега. Не знам колко е достоверно. Тези не са сирийци, против тях аз лично нямам нищо против и им съчувствам, но другите не могат да се броят такива и не са във война, та да се приемат.Ако има, а вероятно има и иранци сред тях, че и другите не се знае какво носят, като зарази, това вече става голям проблем, не само икономически.
Скрит текст:

# 11 986
Хората многократно повтарят да се ограничи пътуването в места с риск. Защо е толкова трудно и трябва да се обяснява по 100 пъти. Ако може нещо да се направи защо да се буташ доброволно точно където има риск???
Все едно да се каже, че няма смисъл от мерки против грипа, защото вирусът не подбира.
И! Кому е нужно заради една разходка в Милано за два дни (примерно) да стои после 14 дни в изолация заради една хрема?

# 11 987
Хората многократно повтарят да се ограничи пътуването в места с риск. Защо е толкова трудно и трябва да се обяснява по 100 пъти. Ако може нещо да се направи защо да се буташ доброволно точно където има риск???
Все едно да се каже, че няма смисъл от мерки против грипа, защото вирусът не подбира.
И! Кому е нужно заради една разходка в Милано за два дни (примерно) да стои после 14 дни в изолация заради една хрема?

Какво Милано, като говорихме за затваряне на българската граница?

# 11 988
Говорим за контрол. По-сериозен. Явно или аз не се изразявам добре, или не ме разбират. "Затваряне" за неразумни туристи.

# 11 989
Първи случай в Бутан. Американски турист, първо се разходил в Индия, после отишъл в Бутан.

Bhutan's first case of coronavirus is an American tourist. He left Washington, D.C. on February 18 and toured India with his partner before going to Bhutan.

Американците вече започнаха да изнасят случаи в други държави по света. Същевременно Тръмп е яко на it's just the flu bro вълната, даже им казва, че няма проблем да ходят на работа болни от коронавирус.

# 11 990
  • В офиса
Френски депутат е болен от коронавирус и е в тежко състояние.

NEW: French lawmaker Jean-Luc Reitzer has tested positive for coronavirus and is seriously ill - BFMTV
https://twitter.com/BNODesk/status/1235690480463200256

И какво като е депутат?
Не си отворила линка. Заразил се е най-вероятно от барчето в Парламента. Има двама, които са работили там и са заразени. Т.е. може много депутати вече да са заразени. Пишеше че са подценили и пренебрегнали всички предпазни мерки. Това е от коментарите отдолу, но не изглежда фейк. Като нищо ще гледаме втори Иран, но във Франция Sad

# 11 991
Скрит текст:
С това, че първо са повече и второ не идват за да се приберат, а да се разхождат, разглеждат и забавляват. Що за хора, могат да мислят за почивка и забавление при положение, че толкова държави се чудят как да прекъснат заразата и да лекуват заболели. На това му се казва безотговорност.

Не разбирам, толкова ли е трудно да се направи разлика между наложително пътуване и пътуване, което може да бъде отложено. Прави впечатление, че за доста потребители, това е сложен казус.

Желаещите да почиват в България са повече от българите, които потенциално могат да се върнат в България? Това е нелепо.

Вирусът не прави никаква разлика между наложително пътуване и такова с цел разходки. Нито различава националност и гражданство. Той просто си пътува по хора и предмети.
Казусът не сложен, ами просто не е казус, а безпочвено твърдение.
Това сериозно ли е?! Вирусът не прави разлика, но човекът прави разлика и може да прецени, дали да се разхожда напред, назад при положение, че не е ясно къде и кога може да избухне огнище със зараза. Защо трябва зорлем да се навира в устата на вълка.
Днес няма КВ у нас, но утре не е ясно. В Италия за седмица пламна огромен район, вируса е донесен /предполагат/ от няколко човека. Вие говорите за свободно движение на туристи.

# 11 992
Скрит текст:
fanfanito, за жалост в България няма условия за разработване на лекарства в истинския смисъл на думата. Можем да се надяваме на някой сънародник в чужбина.

Някой назад пита за противовирусното, което се тества. За да се пусне на пазара след като приключи изпитването започва процес по регистрация от европейската агенция по лекарствата, който трае обичайно над 210 дни. Някои от лекарствата могат по изключение да се оценяват по-бързо, но дали ще го направят, можем да се надяваме.

Протоколите за регистриране на ново лекарство не са случайни. И няма как да се оценяват по-бързо. В някои случаи може за лекарство, което е било регистрирано и се ползва масово от много години в други държави, но за нов продукт... абсурд. И причината е, че може да се окаже, че има повече опасни въздействия, отколкото положителни... няма как да се установи набързо това.

Наясно съм, че не са случайни, но ако се занимавате с регистрация на лекарства, знаете, че има случаи, освен well established use, когато са правени изключения. Но аз също съм скептична, че може да се случи, рискът е доста голям.

Хеликаза, какво тестват и къде са пристигнали тези проби, че не разбрах. И кои австрийци?
Защото те много биотех/ r&d компании могат да си тестват, но накрая някой от фарма гигантите ще трябва също да го регистрира за употреба по процедурата, за която пишем. Всичко това се случва след фаза 3 на изпитванията.

Ако става дума за бяс и се прилага на пациенти с вече изразени симптоми - да, сигурно биха пробвали, дори и да не е минало всички тестове. За тетанус във фазата с гърчове... също. Когато смъртността доближава 100% могат да се поемат рискове. Но не и като е 2%. Не мисля, че биха заобиколили протокола в този случай.

От друга страна, в такава ситуация вероятно протоколите могат да бъдат изпълнени и преизпълнени в много по-кратки срокове... в смисъл, че има много възможности за тестови пациенти, доброволни, от които да се набира статистика за странични ефекти. Е, за отдалечени не, но... едва ли биха включвали бременни в тестовите групи.

А аз за частта с проучванията нямам съмнения, че ще я изпълнят. Не, че оттам ще се видят всички НЛР, това вече в постмаркетинговия период ще стане ясно ако стигнат дотам.
По-скоро за документалната част говорех, самата оценка на данните ако са ок, предполагам че могат да направят някакво по-експресно одобрение, а не да се моткат с безкрайни размени на въпроси на ден-нам-си-кой-си, но ще видим. По-скоро мисля, че някоя от ваксините ще одобрят първо.

Самоцитирам се....писала съм го на 22 февруари в темата.
Открих това от 2009 година: Съобщение на Комисията до Европейския Парламент, Съвета, Европейския Икономически и Социален Комитет и Комитета на Регионите - ГРИПНА Пандемия (H1N1) 2009 {SEC(2009) 1188} {SEC(2009) 1189} {SEC(2009) 1190} {SEC(2009) 1191} {SEC(2009) 1192} /* COM/2009/0481 окончателен */

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/BG/TXT/HTML/?uri=CELEX:5 … C0481&from=ET

"-Специфични регулаторни разпоредби за ускорена научна оценка и последващо разрешаване за търговия с ваксините срещу човешкия грип и с основни лекарствени продукти, като например антивирусни препарати, в случай на пандемия;

- специфични регулаторни разпоредби, в съответствие с които в случай на грипна пандемия държавите-членки могат да вземат решения на национално равнище за разрешаване на разпространението на неразрешени ваксини."

# 11 993
  • София
Френски депутат е болен от коронавирус и е в тежко състояние.

NEW: French lawmaker Jean-Luc Reitzer has tested positive for coronavirus and is seriously ill - BFMTV
https://twitter.com/BNODesk/status/1235690480463200256

И какво като е депутат?
Не си отворила линка. Заразил се е най-вероятно от барчето в Парламента. Има двама, които са работили там и са заразени. Т.е. може много депутати вече да са заразени. Пишеше че са подценили и пренебрегнали всички предпазни мерки. Това е от коментарите отдолу, но не изглежда фейк.

И понеже са депутати дай да умират. Никой не е застрахован.  Незнам какви са тия хора които гледат с насмешка на случващото се.

# 11 994
УЖАС !!! СТАВА СТРАШНО ! Случва се нещо ужасно !!! (Блитц )

От много рано днес имате пристъпи.
Не схващате ли иронията Simple Smile

# 11 995
Коронавирусът отдавна си е в България. Много хора взеха да казват, че карат много странен сезонен грип с болки в гърдите. Препълнени болници, училищата в грипна ваканция, няма и един месец, откакто приключи предишната. Дайте да си говорим истината. Не знам как си правят пробите ама има нещо гнило в тази история. Нищо не се казва за семейството от преди няколко дни или поне нищо официално не чух аз. Дано не съм права, ама според мен много хора си има тул болни от КВ и им се казва че е грип.

# 11 996
И аз видях подобни истории в Туитър. Тоест - изкарали сме апокалипсиса на крак?

# 11 997
На мен никой не пречи да се съмнявам без да изпадам в истерия. Ще видим.
Тепърва ще се изучава този вирус, тепърва ще получим отговори. Сега можем само да предполагаме.

# 11 998
Масово хората си отменят екскурзиите до Италия, самолетите са полупразни, но очевидно има и хора, които трябва да се приберат...стига сте недоумявали и драматизирали.

# 11 999
И аз видях подобни истории в Туитър. Тоест - изкарали сме апокалипсиса на крак?

Еми отдавна има сведения, че някой хора си го изкарват на крак и както казва Тръмп изобщо не стигат до лекар, а какво ли остава за тест. Сега дори да затворим граници, това нещо вече няма спирка. Единствено болните да си седнат на дупето вкъщи и да спрат да обикалят моловете.

Общи условия

Активация на акаунт