Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 951 075
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 12 060
  • София - Рим и обратно
Срам не срам, да питам една работа...

Днес сутринта ей така от нищото само при вдишване/издишване имах някаква "вибрация" в центъра на гърдите. Първо беше по-силна, после поотслабна и не беше на всяко вдишване/издишване. Сега пък напълно я няма.
На някой случвало ли му се е?

Въпроса ми е срамен, но сериозен.

Не ми се е случвало, но ми се е случвало да ме болят гърдите, в областта на трахеята, след продължителна тревожност. Не бих обърнала внимание на това дето пишеш, особено ако не се повтори.

За пръв път ми се случва мисля. Пробвах да се изкашлям да видя дали не е секрет, но нищо не излиза. Продължава да се повтаря обаче отвреме навреме, не е минало съвсем. Като сложа ръка на гърдите си - усеща се лека вибрация когато го има и самото усещане. Много странно. Усещам го най-вече някъде над слънчевия сплит.
Прилича на обикновен нервно-мускулен спазъм. Не ти ли се е случвало да ти "трепти" клепачът?

# 12 061

Днес сутринта ей така от нищото само при вдишване/издишване имах някаква "вибрация" в центъра на гърдите. Първо беше по-силна, после поотслабна и не беше на всяко вдишване/издишване. Сега пък напълно я няма.

Не ми се е случвало, но ми се е случвало да ме болят гърдите, в областта на трахеята, след продължителна тревожност. Не бих обърнала внимание на това дето пишеш, особено ако не се повтори.

За пръв път ми се случва мисля. Пробвах да се изкашлям да видя дали не е секрет, но нищо не излиза. Продължава да се повтаря обаче отвреме навреме, не е минало съвсем. Като сложа ръка на гърдите си - усеща се лека вибрация когато го има и самото усещане. Много странно. Усещам го най-вече някъде над слънчевия сплит.
Прилича на обикновен нервно-мускулен спазъм. Не ти ли се е случвало да ти "трепти" клепачът?

Редовно ми се случва, да. И аз това си мислех понеже нямам други оплаквания - просто днес като дойдох на работа и при едно вдишване и се почна това.

# 12 062
Интересно е какво ще стане в Индия- 15 италиянски туристи заразени с ковид, имали контакт с 215 индийци.

За Индия отдавна се чудя как така положението е спокойно, предвид близостта с Китай и несъществуващата хигиена. Явно има фактори, които влияят на самоограничението на вируса.

# 12 063
Статия на Дойче Веле как в Китай изчезват хора, показали истината за Ухан пред света:
https://www.dw.com/bg/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4 … %D0%BD/a-52621079

# 12 064
Замисли се, ако са се адаптирали към толкова лоша хигиена и още са живи, дали ще ги събори още една инфекция?

# 12 065
  • Варна
По повод на казаното по-горе от Снежана Петракова да кажа и аз какво рече снощи една позната, която работи в американска софтуерна компания. Те получават общи имейли, които се отнасят до служителите на компанията по цял свят. Досега в имейлите пишело служителите да не посещават Италия. Вчера в имейла била добавена и България. Тя се тюхкаше и каза, че започнала да се страхува защо са добавили и нас в списъка.
Бас хващам, че сигурно си мислят че сме съседна на Италия държава.

# 12 066
Замисли се, ако са се адаптирали към толкова лоша хигиена и още са живи, дали ще ги събори още една инфекция?

Възможно е. Но пък те са адаптирани към техните болести, характерни за климатичния им пояс. Не знам индиец дали би преживял наш грип...

# 12 067
  • Terra incognita
Или просто не правят твстове в Индия.

# 12 068
  • Варна
Или просто не правят твстове в Индия.
Правят. Имаме съфорумка, която пише от Индия. При последните случаи бяха сложили училище под карантина. даже мерките им бяха по адекватни от европейските.

# 12 069

Редовно ми се случва, да. И аз това си мислех понеже нямам други оплаквания - просто днес като дойдох на работа и при едно вдишване и се почна това.
Случвало ми се е и то точно в областта на гърдите. Оказа се, че имам липса на магнезии. Тези трептения означавали това. Проявяват се често при спортисти.

# 12 070
  • тук и там
Китай хич не е за пример що се отнася за човешки права,направо си е диктатура от всякъде. Колко ли неща още не знаем за това как точно са се "справяли" със корона вируса.Бях чела за някакви картончета със раличен цвят,как нямат паво да излязат и за храна ,а колко са ги снабдавали със такава не е ясно..Направо под домашен арест са си били хората в Ухан и целият град..

# 12 071
  • София
Статия на Дойче Веле как в Китай изчезват хора, показали истината за Ухан пред света:
https://www.dw.com/bg/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4 … %D0%BD/a-52621079
Тази тъпа статия обикаля и из vesti.bg. От това, което прочетох във вести не ми стана ясно как тъчно журналистът показва истината за корона вируса в Китай - каква истина!? Има репресии в Китай, това не е нещо ново. Но къде и какво е показал за короната!?

# 12 072

Случвало ми се е и то точно в областта на гърдите. Оказа се, че имам липса на магнезии. Тези трептения означавали това. Проявяват се често при спортисти.

Само да поясня - не е тремор (това трептене на мускулите) - ако мога да го обясня по-точно - примерно вдишвам дълбоко/издишвам дълбоко и усещам нещо като "вибрация" в гърдите към края на вдишването/издишването - не са хрипове защото не се чуват (както се чува ако имах слуз в трахеята преди да я изкашляш) а просто го усещам в долната част на гърдите / към стомаха. Не се получава при всяко вдишване/издишване а само понякога - един път по-силно изразено, друг път по-слабо изразено.

# 12 073
  • София
Китай хич не е за пример що се отнася за човешки права,направо си е диктатура от всякъде. Колко ли неща още не знаем за това как точно са се "спарявили" със корона вируса.Бях чела за някакви картончета със раличен цвят,как нямат паво да излязат и за храна ,а колко са ги снабдавали със такава не е ясно..Направо под домашен арест са си били хората в Ухан и целият град..

Като чета някои мнения тук, оставам с впечатление, че има потребители, които биха приветствали точно такива мерки и в България.

# 12 074
В крематориума търсели работници Simple Smile Ами, къде да търсят такива по време на заразна епидемия- в туризма ли?
Това като една снимка в нета как стаите в болницата им били с решетки.
Във ВМА стаите също се заключват отвън вечер, а нищо чудно ако изолират пациент с корона, и през деня да ги държат заключени.

Общи условия

Активация на акаунт