Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 934 530
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 12 255
Да сравняваме шанса да умреш от ваксина против грип с шанса да умреш от непознат вирус, е малко странно.

# 12 256
Чудех се дали да пускам линкове с видеа от Техеран, но няма, доста лабилни хора има тук.
Ако сега без официален случай, само с наблюдавани, сме с превишен капацитет, какво ще правим по-нататък, не дай Боже?
Отговорните дано да се замислят, да изолират цели сгради, има такива свободни и неизползвани.
Защо не обявят сметка за дарения се чудя? За покупка на кислородни апарати и каквото трябва.
Наистина, защо да не обявят дарителска сметка при отчетен над 1 млрд лв. Излишък към края на февруари?
Вие сериозно ли?
Дано на някой верно не му хрумне нещо подобно.

# 12 257
Тези неща изобщо не могат да се идентифицират и коментират глобално. Винаги има индивидуален фактор - възраст, кг, общо състояние, заболявания, пол и т.н.
Един човек, който е над 75 може да понесе ваксината и грипа нормално, докато друг на 25, при който има  обременяващи фактори да получи усложнения от ваксината или грипа и това да доведе до смърт.ю
Нужно ли е да споменавам и обяснявам какво представляват ваксините и защо могат да доведат до смърт?

# 12 258
Нищо не разбирате вие. Joy Ваксината за КВ в България е открита и се нарича ракия. Ако случайно не проработи, убедена съм, че ще открием и лечението. Само не знам точно кой номер ще бъде, иначе се нарича Шуслерова сол. Ако и това не стане, сами сте си виновни, дето тичате между трамваите. Всичко е толкова логично, как не го разбрахте?

# 12 259
  • Варна
Тези неща изобщо не могат да се идентифицират и коментират глобално. Винаги има индивидуален фактор - възраст, кг, общо състояние, заболявания, пол и т.н.
Един човек, който е над 75 може да понесе ваксината и грипа нормално, докато друг на 25, при който има  обременяващи фактори да получи усложнения от ваксината или грипа и това да доведе до смърт.ю
Нужно ли е да споменавам и обяснявам какво представляват ваксините и защо могат да доведат до смърт?
Не. Нямаш необходимите познания.

# 12 260

Да, определено. На мен ще ми е интересно да науча нещо ново.

# 12 261
Да, но куче на човек не може да предаде.

Обикновено е двупосочно.
И доколкото нищо не ни е ясно за този нов вирус, можем да допуснем всичко...

п.п. Имам куче.-

# 12 262
Недейте да започвате темата за ваксините  защото е необятна, а мястото й не е тук.

Като цяло, човек може да умре от всичко - и от ваксина, и от грип, и от тухла...Всеки с късмета си. Но не е нормално да мислим и се страхуваме, че ще умрем просто така, заради самите вероятности.

Четох статията за кучето и коронавируса и от там знам, че само човек може да зарази животното. Нямам възможност сега да давам линк.

# 12 263
  • София
Гледайки новите случаи в Египет и Малайзия почвам да се притеснявам, че надеждата ни, че с топлото време епидемията ще се ограничи ще остане напразна.
Новите случаи там са резултат от внасяне от пътуващи и близките им контакти.
 Пак пускам една графика:

за момента никъде където е лято няма експоненциален растеж. Ако тази графика се промени ок- за момента няма такива данни.
Ей на - оня ден в две големи държави едновременно, вместо да увеличат броя на тестваните, се наблегна на новия начин на изчисление на смъртността - сякаш като ни убедят, че умират 1, а не 3 и повече % и това ще убие вируса. От смях.
Само дето с новите си начини на рапортуване те по същество рапортуват само при развита болест и съответно представят смъртността като по-висока, а не по-ниска. Не е трудно човек да разбере защо.

# 12 264
Да, но куче на човек не може да предаде.

Обикновено е двупосочно.
И доколкото нищо не ни е ясно за този нов вирус, можем да допуснем всичко...

п.п. Имам куче.-

Може и да е възможно, защото в доклада на СЗО пишеше, че са наблюдавали жизнеспособни вируси във фекалиите на заразени и е възможно да има фекално-орално предаване, въпреки че то не е основен начин за заразяване. Ако това важи и за кучетата...

# 12 265
фекалиите на заразени и е възможно да има фекално-орално предаване, въпреки че то не е основен начин за заразяване.

И това доживяхме!

# 12 266
  • В.Търново
От темата човек може да се поболее. Малта също няма. Извадете картите и вижте къде е Малта.
За континентална Европа ставаше въпрос. Знаем къде е Малта, както и Кипър.
Не забравяй и Словакия, там също няма.

# 12 267
  • София
Не. Нямаш необходимите познания.

Незнам, ама имам бъбречно заболяване от 40 години. От тогава ваксини не ми бият.

# 12 268
  • Варна
От темата човек може да се поболее. Малта също няма. Извадете картите и вижте къде е Малта.
Има вече. Човекът не е пътувал никъде, синът му се е върнал от Италия.

# 12 269

В Словакия обявиха първия заразен - https://www.aktuality.sk/clanok/767831/koronavirus-potvrdili-uz-aj-na-slovensku/

Общи условия

Активация на акаунт