Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 954 524
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 12 390
Италия надмина Иран по брой на активните случаи, ако тази статистика въобще е вярна, защото в Иран пише, че няма нито един критичен, което е невъзможно.

# 12 391
  • тук-там
Нас пък турците не ни искат! А, де - никакви командировки. Алоуууу, БГ е последния бастион.... Не ни вярват, обаче.

# 12 392
Преди няколко дни казаха - само в петък, в 17 ч. местно време. Уж китай били желязна завеса:)

Къде са го казали това?
Не са казвали такова нещо! Който чете английски да отвори сайта на МЗ им.
Айде бе?!
Пълните подробности за новите коронавирусни инфекции във Великобритания вече ще бъдат публикувани само веднъж седмично. Поради рязкото нарастване на броя на новите случаи - достигнали 85 на 4 март - Министерството на здравеопазването и социалните грижи казва, че е „нереалистично“ да продължава да се публикува тази информация по-редовно.

https://www.newscientist.com/article/2236409-coronavirus-concern … w-case-locations/
Аз го четох на сайта на министерството. Пишеше, че няма да дават ежедневна информация за локацията. Не ми се спори. Досега го търсих, ама ме ми се губи време за това.

# 12 393
Нас пък турците не ни искат! А, де - никакви командировки. Алоуууу, БГ е последния бастион.... Не ни вярват, обаче.
Как е тръгнало (малко черен хумор) може да се окаже да ни изследват и вземат материал за ваксини. Май само ние природно сме защитени. Дали не е от въздуха, че свикна организма на всякакви боклуци да му  влизат с този внос на смет, но...ей-на, само ние сме на 0.
Може да дадем материал да спасяваме света, леле-лелееее))

# 12 394
В Китай в момента плащали на оздравяло да даряват кръв, такава лекували болните. Май с плазма, не помня точно.

# 12 395
Новини от днес от руската блогърка в Китай. Създадени са два робота, които могат да преслушват и да взимат секрет от пациенти със съмнение за КВ. Лекарите като цяло са били против, тъй като смятат, че е важно за пациентите да имат човешки контакт и подкрепа, още повече че са предимно възрастни хора. Въпреки това в момента единия робот вече се тества в Ухан. Втората новина, проведено е изследване, според което жените може би имат по-голяма роля при предаването на вируса. Защото имат по-леки симптоми и по-дълъг инкубационен период. Съветват по-внимателно да се тестват жените, за които е известно, че са имали контакти с болни, а също така жените да се поставят под по-дълъг период на изолация. На базата на ретроспективен анализ на около 2000 случая установяват, че първоначално делът на интензивните случаи е бил по-голям сред мъжете, а с течение на времето се е увеличил при жените. Открили са също 67 безсимптомни случаи, от които 47 са били жени. Обясняват го с това, че хормоналната и имунната система правят мъжете по-възприемчиви към болестта. Така според този анализ безсимптомният, по-дълъг инкубационен период при жените, е причина те да имат по-голяма роля при предаването на болестта. Следващата новина е, че са приели закон, който забранява продажбата и яденето на диви животни (Алелуя!). Влязъл е в сила вчера.  Ако на някой му се следят новини от въпросната блогърка, и разбира руски, да потърси в You Tube - Donata Sobakinоva. Има доста интересни клипове, например един клип с практични съвети за това как се предпазваме ми хареса. Имаше нови за мен неща.

# 12 396
В Китай в момента плащали на оздравяло да даряват кръв, такава лекували болните. Май с плазма, не помня точно.
KHN има притеснения за споменатото:
"Кац и други работят, за да успокоят хората, че е безопасно да даряват кръв в разгара на инфекции на COVID-19 и че има малко известен риск от разпространение на болестта чрез кръвопреливане."
https://khn.org/news/blood-drives-and-donors-fall-off-as-coronav … rus-worries-grow/

Последна редакция: пт, 06 мар 2020, 20:36 от niljaniljo

# 12 397

От плазмата извличат антитела за да се разработва ваксина. Освен това човешката плазма подсилва имунитета.
Това е стар принцип, който се ползва при всички епидемии и тежки болести.

# 12 398
# 12 399
Днес бях прочела, че в България от началото на януари до сега има взети 2000 проби. За съжаление не помня къде. Но тази вечер чух по новините след брифинга, че в момента взимат проби и от болните с пневмонии в болниците.

Не знам кой/благодаря му  много/  беше дал един сайт в темата. Много информация има в него. На таблет ми е малко трудно, защото в долната лента има шийтове с информация групирана по различни признаци. Така се зарових в тях, че забравих целия брифинга да проследя. В друг сайт не съм намирала толкова много събрана информация. Чудесен за хора обичащи да работят със статистически данни....

COVID2019.azurewebsites.net

# 12 400
  • Germany
Няма много данни май за Русия. Това е от днес: Russia reports 5 new #COVID19 cases in Moscow and 1 new coronavirus infection in Nizhniy Novgorod..

# 12 401
Аз доколкото разбрах имаме около 2000 теста, активно изследват откакто плъзна заразата в Италия по 20-30 души дневно....

# 12 402
Няма много данни май за Русия. Това е от днес: Russia reports 5 new #COVID19 cases in Moscow and 1 new coronavirus infection in Nizhniy Novgorod..
В руските медии пише, че всички са завърнали се през последните 2 седмици от Италия.

# 12 403
В Италия вчера го даваха, че 33% са вкъщи без симптоми, днес вече са 25%. Влошава се.

# 12 404
Защото са хванати преди да са развили симптомите.

Общи условия

Активация на акаунт