Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 952 473
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 12 780
Снежана, сетили са се за всичко. Но както казах геометрична прогресия. Ако сега имаш 5 хил. болни, след 5 дни те ще станат 15 хиляди. Няма как да реагираш толкова бързо и да ги хванеш всички за толкова кратко време. Затова се предприемат и други мерки, които да забавят и спрат разпространението. В Ухан нещата бяха доста напреднали вече, около 70 хил човека, ако не се лъжа.

# 12 781
За Франция не съм тръгнала още, объркахте ме с някого Simple Smile

Не можете да налеете акъл, тоест да спрете да пътуват хората, особено младите на по 20-25 години, които нямат ама грам страх от вируси, и освен това за тях старостта е някакъв неизвестен феномен, и не мислят за старите хора.
Да, съжалявам. Обърках с госпожата, която не иска да си отменя разходката във Франция.

# 12 782
Предвид преживяванията ми, една температура ме може да ме уплаши.
Ноооо...разумни хора около мен, се побъркаха. Тъй че всеки си има глава на раменете, и си отговаря с нея.
Не можеш да натрапиш на някого твоите мисли и усещания, ти къв си? Някакъв по-свише ли??

Коронавирусът не се изчерпва с "една температура". С цялото ми уважение към вас и към здравословното ви състояние, но такива лаишки изказвания са просто недопустими при цялата информация, която има за вируса в момента.

Цялата информация към момента, е всъщност "дезинформация".
Тъй че всеки може да си вярва в каквото си иска.

Така е. Всеки може да вярва в каквото си поиска. Много хора вярват, че земята е плоска. Тук се цитираха десетки медицински доклади, вкл. на СЗО от мисията в Китай, има подробно описани стадиите на болестта. Колко прост е целия свят да се шашка така от "една температура". А пък Ганьо пак е най-велик!

# 12 783
Aми микробусите които постоянно минават с български жени (работещи там)  до Италия и обратно през Калугерица ? На Кулата би трябвало да вземат мерки, и то много сериозни !

# 12 784
  • София
Скрит текст:
Както казах, аз НЕ се страхувам за мен и фамилията ми.
Но в случая със самолетната тема - бих прежалила парите си, за да не се налага да стоя 14 дена после под ключ.
Ще е анти-почивка. А отделно, че повечето комшии като разберат, и ще почнат да ви отбягват като чумави
И много правилно ще направят, ти какво искаш  - да те разцелуват и да си пийкате кафенцето, докато ти текат 14те дена ли? За теб и за фемилито ти разбрахме, че с сте с желязна имунна иситема и една корона не може да ви се опре, ще я изкарате на крак дет се вика /лошо няма/. Ама мислите ли  колко хора в рискови гупи ще заразите и за колко от тях има потенциална вероятност да починат? Ама не ти пука, както и на _Bianka__  и на ainmo и Хеликаза и на 70-80% от хората, поради което тоя вирус се вихри главоломно по цялата планета. Щот нали кво толко едно вируче! red_balloon много точно го каза! Та то дори още не се знае какви са последствията за оздравелите и дали има такива. А да се сравнява с грипче е меко казано смешно при всичката налична информация.
То вие може да се заразите и от половинката си, повечето хора ще отбягват непознати, но с близките си се прегръщат и целуват. После няма тях да обвинявате,нали? Има безброй начини да се заразиш вече,далеч не са само пътуващите. Особено ако вируса вече си циркулира в България.
Виж се га, ако ти се прегръщаш и целуваш с близки за които знаеш, че са заразно болни /без значение от какво/ не всички са толкова безотговорни.
Има много начини да се заразиш с вирус разпространяващ се по въздушно капков път, но нека не знабравяме, че точно чрез пътуващите се разнася най-много и когато те заразят такива, които не са пътували започва да се разпространява и на местно ниво. Нали не вярваш, че само по въдуха е долетял корона вируса в Европа или в щатите?

# 12 785
Ганьо е най-велик и вируса вече циркулира из България! Няма грип Б, а епидемия от контравирус, която властите крият.

# 12 786
Скрит текст:
Както казах, аз НЕ се страхувам за мен и фамилията ми.
Но в случая със самолетната тема - бих прежалила парите си, за да не се налага да стоя 14 дена после под ключ.
Ще е анти-почивка. А отделно, че повечето комшии като разберат, и ще почнат да ви отбягват като чумави
И много правилно ще направят, ти какво искаш  - да те разцелуват и да си пийкате кафенцето, докато ти текат 14те дена ли? За теб и за фемилито ти разбрахме, че с сте с желязна имунна иситема и една корона не може да ви се опре, ще я изкарате на крак дет се вика /лошо няма/. Ама мислите ли  колко хора в рискови гупи ще заразите и за колко от тях има потенциална вероятност да починат? Ама не ти пука, както и на _Bianka__  и на ainmo и Хеликаза и на 70-80% от хората, поради което тоя вирус се вихри главоломно по цялата планета. Щот нали кво толко едно вируче! red_balloon много точно го каза! Та то дори още не се знае какви са последствията за оздравелите и дали има такива. А да се сравнява с грипче е меко казано смешно при всичката налична информация.
То вие може да се заразите и от половинката си, повечето хора ще отбягват непознати, но с близките си се прегръщат и целуват. После няма тях да обвинявате,нали? Има безброй начини да се заразиш вече,далеч не са само пътуващите. Особено ако вируса вече си циркулира в България.
Виж се га, ако ти се прегръщаш и целуваш с близки за които знаеш, че са заразно болни /без значение от какво/ не всички са толкова безотговорни.
Има много начини да се заразиш с вирус разпространяващ се по въздушно капков път, но нека не знабравяме, че точно чрез пътуващите се разнася най-много и когато те заразят такива, които не са пътували започва да се разпространява и на местно ниво. Нали не вярваш, че само по въдуха е долетял корона вируса в Европа или в щатите?
естествено,че не целувам болни хора. Има и безсимптомни вирусоносители. Всеки може да е такъв.

# 12 787
# 12 788
Цялата информация към момента, е всъщност "дезинформация".
Тъй че всеки може да си вярва в каквото си иска.

"Наемат спешно 20000 лекари и сестри в Италия.
Новите лекари ще се влеят най-вече в отделенията за спешна помощ, инфекциозни болести, анестезиология, реанимация, вътрешни болести, сърдечни болести."

# 12 789
Ганьо е най-велик и вируса вече циркулира из България! Няма грип Б, а епидемия от контравирус, която властите крият.

Нали се разбрахме, че всъщност са глисти...

# 12 790
Милиарди хора в Хонг Конг призовават за ред. SatisfiedSatisfied
Как да вземе насериозно човек такава статия.

Не е само тази статия, тази я прочетох първа. Аз изобщо не съм мислела за техните протести, влезте в гугъл напишете протести в Хонг Конг и гледайте какво става. Това не  България да идат 2 дена пред МС и после да забравят, за какво са били там. Както Ви казах в началото и аз не обърнах внимание, даже ми прозвуча смешно, че заради едни протести, държавата ще влезне в рецесия. Явно там нещата са ескалирали доста.

Относно Китай - преди време е имало случай на човек починал от белодробна чума, веднага са били изследвани всички, които са имали контакт и така даже не се е разчуло за чумата. Така че Китай много добре знае, как се действа в такива ситуации. Не е като да им е за пръв път. Там епидемията почна от 100 заразени, не от 10000, че да не може да проследят, кой,къде и защо. Все пак говорим за страна в която и телефона ти се следи, та те ли не може да проследят на един болен всичките му контакти?

# 12 791
https://www.bgonair.bg/a/2-bulgaria/188084-patsient-vav-vma-nyam … mentarni-usloviya
Интересна статия за актьорът Иван Панайотов, който е бил е на екскурзия в Швеция.
"Прибира се в България с полет от Милано. Прекарал е десет часа в италианския град, където има бум на новия щам на коронавирус. След 4-5 дни имал грипоподобни симптоми с много висока температура, със силни болки в мускулите и една такава обща отпадналост. Отишъл във ВМИ, там му взели проби...
Резултатите от пробите на Иван за коронавирус, както и за двата щама на грип са отрицателни"

Май наистина ще се окаже, че в България епидемията е от глисти Laughing

# 12 792
Има хиляди циркулиращи вируси, не са само корона, грип А и Б, глистите са паразити и така или иначе, не са в кюпа. Защо актьора Иван Панайотов е решил да се прави на интересен е една друга тема.

# 12 793
  • София
Здравейте, питах и в самолетните теми, но може би хората не знаят, та да питам и тук..
Имаме планирана почивка от 16.03 в Южна Франция. Нямам намерение да я отменям,  летим от и до Букурещ.
Знаете ли какво се случва тук на границата, да не вземат като се връщам да ме пратят 2 седмици в карантина? Търсих инфо в сайта на министерството, но нищо не открих.
За мен лично извън летищата, няма да има шанс да се заразим. Ще си пътуваме с кола там, ще се разхождаме и няма да се врем у хората.На летището може да сложим маски.
Никой не може да каже какво ще е положението след две седмици. Ако има много случаи във Франция, може да ви карантинират, да.

Точно така. Представете си за седмица във Франция изпуснат положението като в Италия. ЗАдължително ще ви карантинират, и тук е единствения случай в който 100% съм съгласен с Бойчоолу - няма как ние, ерго държавата или работодателя, да ви плаща тия 2 седмици карантина, ама просто няма, разбирате ли. Или отпуска или неплатена такава.

# 12 794
Има хиляди циркулиращи вируси, не са само корона, грип А и Б, глистите са паразити и така или иначе, не са в кюпа. Защо актьора Иван Панайотов е решил да се прави на интересен е една друга тема.
Вече от второ интервю на приет за изследвания се разбира, че ги обгрижват хора без защитно облекло. Един с корона да има и цялата болница ще пламне. Защо го правят това? Не знаят, нямат облекла, не им пука? И трите варианта са трагични.

Общи условия

Активация на акаунт