Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 933 051
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 13 065
За последен път ще го напиша, но този път и ще подчертая:
Проблемът не е толкова в смъртността, във ПРЕТОВАРВАНЕТО на здравеопазването.
Когато имаме 5000 болни, ВСИЧКИ други страдат. Защото няма как да приемеш някой с инфаркт във заразена болница. И човека с инфаркт умира, защото няма линейка, която да го вземе, а дори и да има, лекарите са ни малко и без това.
Ковид-19 според учените и медицинските доклади протича м/у 3 и 8 седмици. Това значи, че болните ще са по болниците поне по 2-3 седмици, я някой и много повече.

И аз го цитирам, за да могат повече хора да го прочетат. Това е и целта на забавянето на вируса чрез рестрикции, карантини и други подобни - да не се натовари здравната система наведнъж, защото тя не може да поеме толкова хора.

И една добра новина - 98 годишен китаец е излекуван от корона в Китай Simple Smile
https://twitter.com/eluniversocom/status/1234617854026227712?s=20

# 13 066
Днес имах възрастна клиентка сас затруднено дишане след прекарана плевмония преди нова година.Чувах как хъркат гърдите й.Не много възрастна.....68 годишна.Помислих си ...тази женица ако я лепне короната....няма да оцелее....

# 13 067
Abadjieva80, може ли последното изречение на по-прост език?

# 13 068
  • София
https://www.banker.bg/obshtestvo-i-politika/read/koronavirusut-e … VGG8LudLsMMj3L5GM
Академик Гълъбов, който казва, че коронавирусът ще бъде овладян.

# 13 069
  • на пистата
Не не,не мога да не го споделя.

# 13 070
Аз практически нищо не разбрах, или много малко. Това, че е респираторно заболяване от испански думата "респира" или "диша". Че при децата е 0,001%. И малко повече.
От испански? CloseCloseClose

# 13 071
Ами наясно сме, ама да се гръмнем ли отсега, да не се мъчим?

Нормалната реакция е взимаме каквито можем мерки, да се надяваме да ни подмине, а ако ни хване, да го изкараме по-леко.
Не, ще наредим в индийска нишка всички влизащи в страната и ще ги застреляме публично (така биха направили в Северна Корея). После ще затворим границите. Кой с каквото се запасил, това е. Ще се изолираме вкъщи и положението ще е ОК.

# 13 072
Не не,не мога да не го споделя.

Грешна тема. За смешките е.

# 13 073
Аз практически нищо не разбрах, или много малко. Това, че е респираторно заболяване от испански думата "респира" или "диша". Че при децата е 0,001%. И малко повече.
От испански? CloseCloseClose
А какъв? Аз си превеждам на испански..

# 13 074
Нина върнете на първия пост и прочетете интервюто с доктора. Китай вече са знаели, че имат проблем, когато излезе инфо, че хора се пращат вкъщи за домашна карантина и изолация. Говорим за хората с леки симптоми.
Говорим за периода след обявяването на карантина в Хубей. Може ли цитат, че там продължават да връщат болни с леки симптоми вкъщи, защото не го намерих в интервюто на доктора?

Аз говоря за преди драконовските мерки, когато не е имало толкова случаи, защо не са ги изолирали, както правят някои други страни. Вместо това са ги изпратили вкъщи, така заразата вече се е разнесла до степен, която няма как да бъде ограничена. Китай няма как да тестват 11млн град и затваряйки сградите, няма как да знаят, кой е болен и кой е здрав. Общо взето са ги смесили. Ще видим след края на всичко, колко щети ще излязат. Сега дори те не знаят цифрите на засегнатите хора. В официалните данни са случаите, които са потвърдени. В Туитър има клипчета, където ясно се вижда, че едва ли са само тези и че много хора са умирали вкъщи. Много хора не са стигали до лекар и лечение.

# 13 075
Abadjieva80, може ли последното изречение на по-прост език?
Противовирусно лекарство ще се тества не върху живи организми, а в “епруветка“ и това, което покаже ефект върху новия вирус ще се изписва за лечение на корона вирус инфекции.
Не всички с пневмония умират.
Много глупости се пишат тук.

# 13 076
https://www.youtube.com/watch?v=EznURyjQQXc&feature=youtu.be … jUQPQ2G2mjfHRJkQw
Ето едно клипче от Шопов . Аз лично за първи път гледам подобно на български.

# 13 077
Някакъв слух се носи в YouTube канала, че сме си били затворили границите.. вече двама го пишат, единия ми бие на македонско име?!
https://www.youtube.com/watch?v=qgylp3Td1Bw

# 13 078
  • София
https://www.youtube.com/watch?v=EznURyjQQXc&feature=youtu.be … jUQPQ2G2mjfHRJkQw
Ето едно клипче от Шопов . Аз лично за първи път гледам подобно на български.

добро видео от д-р Тасев, адмирирам. лош е звука обаче, явно при качването нещо, не знам.
ама е хубаво да има такива неща.

# 13 079
  • на пъпа на Златията
 ==
Дори инсталация за кислород за маски не видях дали има. За апаратура за интубиране не ми се мисли колко имаме. Доколкото знам в реанимациите със сигурност. Вероятно и в операционните блокове. Но ако ги пренасочат това означава, както казваш, да оставят други хора без адекватно лечение.
==

Стигнеш ли до кислород и обдишване значи си умрял ?

Да  питат близките ти кога да го изключат ли?
Казаха ви  няма лечение и излекувани .
Има преживяли го  , т.е проборили го на тоя етап . А на следващия етап , а следващия лек грип? .

Общи условия

Активация на акаунт