Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 932 235
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 13 395
  • София
И аз смятам че са адекватни...А при положение че дни наред сигурно тези хора са спали по няколко часа дневно,какъв вид очаквате да имат?Мислите ли че те са ОК,докато ние ттук си обсъждаме и децата ни са в съседната стая.Телефоните ни не звънят непрекъснат денем,нощем...
Абсолютно подкрепям това мнение. Много харесвам проф. Кантарджиев и съм сигурна, че не им е никак леко, изключитвлно интелигентен човек. Пожелавам му здраве, защото и той е в най-рисковата група. Като гледам и другите не ми изглеждат в перфектно здраве и на млада възраст, но нормално те да се занимават, защото в тази сфера се изискват опит и знания, които трудно някой млад човек да ги има.

Дано имаме късмет всички и да ни се размине!

# 13 396
  • В.Търново
В Турската тема даже една госпожа ми направи сериозна забележка, да не ги занимавам с международното положение заради Коронавируса.Последното й изречение към мен беше :

"Имаме си резервация за лятна почивка в Турция, имаме си и за екскурзия до  Истанбул след месец, и въобще не ме плаши нищо. "

Ей така реагират някои, хич не им пука, даже една друга госпожа смело заяви, че си има резервация за Италия и не мисли да я отменя, и че карантина няма да си постави после.

# 13 397
Ох, за какви мерки говорим, че е трябвало да вземат, като самите граждани нямат самосъзнание и си хойкат по света и не ги брига въобще, ама ич. Понеже сме част от човеците, ще си поемем последствията. Дреме ѝ на 25 годишната мома авантюристка , че някой има дете с увреждане с изразени дихателни проблеми или онкоболен родител и трепери пред неизвестното, тя е над нещата.

# 13 398
В Турската тема даже една госпожа ми направи сериозна забележка, да не ги занимавам с международното положение заради Коронавируса.Последното й изречение към мен беше :

"Имаме си резервация за лятна почивка в Турция, имаме си и за екскурзия до  Истанбул след месец, и въобще не ме плаши нищо. "

Ей така реагират някои, хич не им пука, даже една друга госпожа смело заяви, че си има резервация за Италия и не мисли да я отменя, и че карантина няма да си постави после.

Докато не наложат яка глоба и у нас на екскурзиантите, както в Чехия, няма да кротне тоя народ. Винаги ще има и такива лекомислени, заради които другите страдат.

# 13 399
Щом още в 22,28 са ни добавили, значи са си сигурни в резултите.

# 13 400
Къде са ни добавили?

# 13 401
В Ломбардия хората са много притеснени. От днес цялата област е затворена зона плюс още 11 общини. Някой назад беше писал, че е починал 51 годишен мъж, който не е имал други заболявания. Става дума да доктор анестезиолог. Вероятно се е заразил на работа. Всичко освен магазините е затворено. Съпругът ми каза, че ако затворят временно фирмата, в която работи ще получава около 1/3 От заплатата си. Не че това го е притеснило толкова много.
И Милано ли?
Да. Цялата област. За сега до 3 април.
Спират и всички полети.

# 13 402
  • При семейството си
Не е ли време темата да бъде разделена: По света и у нас. Представям си само какво ще настане в тази след няколко часа.

# 13 403
Сега прочетох за молдовския случай от днес - 48-годишна жена е загубила съзнание по време на полет на Wizzair от Милано до Кишинев. Лицето е откарано от летището до лечебно заведение  в сериозно общо състояние, двустранна бронхопневмония, с остра респираторна недостатъчност, треска, кашлица, обща слабост.

Молдовските власти са призовава всички пътници на Wizzair, W6 3796, Милано-Кишинев, кацнали днес в 11.47 ч., да останат изолирани у дома и незабавно да информират семейния лекар за преглед и наблюдение.

https://stiri.md/article/social/primul-caz-de-coronavirus-confir … a-cine-e-pacienta

# 13 404
  • В.Търново
Ами редно е да спрат всички полета за и до България, да затворят границите, да се прекратят всякакви масови прояви, концерти, състезания, да останат затворени училищата-да се учи дистанционно.
Ако искат да има по-малко поражения към населението на България, трябва да го направят.

# 13 405
Щом още в 22,28 са ни добавили, значи са си сигурни в резултите.

БГ време 00:28. това е посоченият час, в посочения източник - БТА. Simple Smile

Сега прочетох за молдовския случай от днес - 48-годишна жена е загубила съзнание по време на полет на Wizzair от Милано до Кишинев. Лицето е откарано от летището до лечебно заведение  в сериозно общо състояние, двустранна бронхопневмония, с остра респираторна недостатъчност, треска, кашлица, обща слабост.

Молдовските власти са призовава всички пътници на Wizzair, W6 3796, Милано-Кишинев, кацнали днес в 11.47 ч., да останат изолирани у дома и незабавно да информират семейния лекар за преглед и наблюдение.

https://stiri.md/article/social/primul-caz-de-coronavirus-confir … a-cine-e-pacienta

Това е много показателно как някои хора въобще не се интересуват от останалите. Тя е била в много тежко състояние, но е гледала да се прибере, нищо, че ще зарази цял самолет. Не може да остане да я лекуват в Италия.

# 13 406
Ето тук има накратко от предаването по Нова за заразените у нас , има и  видео от пресконференцията
https://nova.bg/news/view/2020/03/08/280502/%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D … 0%B4%D0%B5%D0%BE/

Последна редакция: нд, 08 мар 2020, 01:31 от Анонимен

# 13 407
Около Флоренция засегнато ли е?

# 13 408
Ами редно е да спрат всички полета за и до България, да затворят границите, да се прекратят всякакви масови прояви, концерти, състезания, да останат затворени училищата-да се учи дистанционно.
Ако искат да има по-малко поражения към населението на България, трябва да го направят.

Кои граници да затворят? Не ги затвориха преди вируса, та сега ли... 🤣

# 13 409
  • В.Търново

Кои граници да затворят? Не ги затвориха преди вируса, та сега ли... 🤣
Не е смешно.
По-добре късно, отколкото............съвсем късно.

Общи условия

Активация на акаунт