Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 931 479
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 13 815
  • Варна
Бойко Борисов ти каза току що от ефира да спазваш строга дисциплина. Какво, не можеш да минеш без МОЛ? И какво е времето за дамите, да се заразят?
Болните щели да останат в къщи. А безсимптомните, които не знаят, че са болни?

Ето целият ти цитат. Ако не съм го цитирала, не е за да извадя от контекста, а за да съкратя поста, доколкото е възможно.
Пак да питам... Тези, безсимптомните, какво да правят? Ако не знаят, че са вирусоносители.
Да стоят заключени у дома?
Ти знаеш ли дали не си безсимптомен вирусоносител? Защото аз не съм сигурна за себе си.
Както видяхме, не е нужно да си "ходил по екскурзийки" и да си се мятал по МОЛ-ове и други рискови места.

Кой и на какво се прави спрете да определяте. Едни и същи тук се имат за модератори и дават тон кой и какво да говори. След като ти имаш право да се изказваш, същото имам и аз. И не съм длъжна да съм съгласна с мнението на когото и да било. Както и никой не е длъжен да е солидарен с моето.

Написахте ли, че се говори за "гръцка връзка" в единия случай?

Последна редакция: нд, 08 мар 2020, 13:27 от beljata

# 13 816
Бойко сега се сети да не прегръща хора. Пък после криели, че има корона вирус в България...

# 13 817
  • София
А случайно да чухте, че жената от Габрово си е добре и разбира се, е лекувана с антибиотици, както се прави при всяка пневмония. И е крайно време да  се спре да се повтаря как и с какво трябвало да се лекува вирусна пневмония от пишман "интернет доктори". Е сега на медиите им дойде дюшеш, няма да спрат цял ден да облъчват и травмират населението. Моите притеснения са свързани с това, че смъртността ще се вдигне, но не от короната, а от това, че хората ще се страхуват да потърсят медицинска помощ за наистина критични състояния.

# 13 818
  • Пловдив
Ами защото инфекциозните отделения са пълни. Очевидно не с глисти. И там ни помен от корона. И изведнъж в две малки провинциални болници.....Хич няма да се срахуват да търсят помощ. Въпросът е, че ще я получат само първите, когато все още има ресурс за лечение. После ще се разчита на имунната система и късмета. Седи гледай кои ще са първите паникьори. Онези с фотоапаратите. Туристите, дето ще ходят да попиват култура.

# 13 819
  • Насред хаоса
Мъжът ми работи с чужденци и сме потенциално рискови. Факт - паникьосана съм.
Недей. Хремата и запушеният нос не са характерни симптоми на коронавирус. При него, доколкото разбрах от указанията на лекарите, има суха кашлица и постепенно покачваща се температура - не като при грипа 40 градуса от раз.
Е сега на медиите им дойде дюшеш, няма да спрат цял ден да облъчват и травмират населението.
На това най-много ме е яд. Никаква спирка нямат, ще раздуват и преиначават, колкото могат. Ама за добре развиващите се протичания на заболяването и за излекуваните не са толкова въодушевени да пишат и кряскат.

# 13 820
Плевенската болница не е малка.

# 13 821
Аз тази зима боледувах няколко пъти, два от които доста тежко. Малкото ми дете също боледува 2 пъти, след като тръгна на ДГ на 20 Януари. Първия път беше толкова болна, колкото не съм я виждала за 3 години - външно така изглеждаше - но не стигна до реални усложнения. Втория път беше по-леко около 15 Февруари,само висока температура с конюктивит. Почвам да се чудя дали няма шанс да сме изкарали короната. И ако не ние, то други хора, мислейки го за грип..
Ако е било короната, щяха да се заразят и другите в семейството ти.

# 13 822
Бойко кашляше пред журналистите преди няколко дни, не ми се рови за видеото....ама предполагам, че го тестват, щото е рисков...

# 13 823
Бихте ли се сърдили на някой познат, ако ви зарази с корона вирус?
Ако е неумишлено, как да му се разсърдиш. То и ти несъзнателно можеш да станеш преносител.

Обаче винаги съм считала за редно, че, ако някой кашля и киха, е редно да ме уведоми преди срещата ни, а не в момента, в който влезе у нас. Имаме възрастни роднини, едната става на 90, да ние  жива и здрава; а едното ми дете прихващаше всичко, когато беше малко.. Просто не е коректно да си болен и да ходиш по гости. Не е редно и за болния да не си почива в такъв период. Пак казвам, че няма значение корона или друго. Ако не си здрав, избягвай срещи максимално.

# 13 824
Или ще ходят на лекар за хрема и малко температура

# 13 825
Изрично казаха по ТВ, аз поне така чух, че не се заразяват всички, които са били контактни.

# 13 826
  • Варна
А случайно да чухте, че жената от Габрово си е добре и разбира се, е лекувана с антибиотици, както се прави при всяка пневмония. И е крайно време да  се спре да се повтаря как и с какво трябвало да се лекува вирусна пневмония от пишман "интернет доктори". Е сега на медиите им дойде дюшеш, няма да спрат цял ден да облъчват и травмират населението. Моите притеснения са свързани с това, че смъртността ще се вдигне, но не от короната, а от това, че хората ще се страхуват да потърсят медицинска помощ за наистина критични състояния.
+100

За сметка на това направиха веригата... Медицинската сестра била заразила възрастната жена. Нищо, че втората е влязла с пневмония в болницата.

# 13 827
# 13 828
  • София
Плевенската болница не е малка.
Наистина май е време да се напомни, че Плевенската болница не е малка- много е голяма и е университетска. Плевен дори може да е с повече легла на глава от София. Белодробна болница е и клиника за туберкулозно болни. Тя физически се намира на място отдалечено от основната сграда на университетска болница на километри. Дядо ми едно време лежа там. Добре екипирана клиника.
 Не се разбра човека в Плевенската болница дали е от града или от околностите, но предполагам няма да кажат.

# 13 829
  • Индия/България
Това дали може за означава, че тестът е ненадежден? Каква може да е причината да отчита отрицателен резултат?
И мен ме тревожи тоя факт, защото и тук при нас има вече няколко случая, в които непосредствено след положителен тест последва отрицателен, после пак положителен, и пак колеблив и накрая от СЗО потвърдиха положителен. Най-пресен е случаят с италианския турист на 69г., който зарази още 16 напът за Тадж Махал. Преди него почина мъж с типична картина на коронавирус, но 2отрицателни теста и тъкмо това накара индийските лекари да се усъмнят в поведението на вируса. Всъщност точно от този случай  тук нещата доста ескалираха и притеснението на лекарите започна да личи. Нямам идея  какви тестове използват тук (трябва да се поразровя), но и аз се питам възможно ли е поведението на вируса да е причината, а не непременно да е грешка в теста.

Силно се надявам и предпочитам да вярвам, че в България все още не са изпуснали положението.

- Какво е "предавам се", тате?
- Не знам, сине, ние сме българи!

Нека поне в тоя момент си даваме кураж и се научим да сме по-отговорни, независимо в коя част на света се намираме..

Общи условия

Активация на акаунт