Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 931 189
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 13 935
Тази тема съвсем се препълни, вече и инфо да има човек, няма как да го сподели. Вместо да се надяваме на чудо, вземете се в ръце и се изолирайте малко. Няма да умрете, да не видите мола някой месец. Не го разбирам аз това размотаване, след като и по ТВ се казва да го ограничим до минимум. Хората, които пътуват с градския транспорт за работа, най-добре да се пазят с маски, а не да си говорим, как не помагали. Поне един шал си сложете на тая уста. Не е трудно, желание иска.

# 13 936
  • София
Сигнализирайте някъде за цените на маските. Не очаквам да пуснат по аптеките, Борисов чакал 50 000 от Турция, редно е да заминат в болниците.

То има, но от дистрибуторите идват на тия безумни цени. Над 100 лв за кутия....

# 13 937
  • град-държава
Не се знае на коя точка сме, особено предвид, че са хванати от нерискови групи.

# 13 938
И от къде е ясно, че последиците в Европа ще са по-страшни?

А какво да говорят лекарите - всички сме обречени ли? Като чета тук колко изтрещели хора има, нормално е да се опитват да предотвратят паниката.
Изтрещяли сме , така е.
Добре, че те са подготвени и казваха, че е само грип.
Дори търсех линк, който много добре говореше един и попаднах на наш уж специалист, който преди месец-два говори, че това е вирус, дето удря само азиатци и при нас нямало да дойде, ние сме друга раса. Това какво е?

Ако лекарите смятаха, че това е вирус , който наистина е опасен, който може да засегне много хора и да ги инвалидизира в бъдеще, други да си отидат, ако бяха казали, че са нужни мерки за придвижване, за хигиена, за границите, за събиранията, за пътуването без причина, тогава може би нямаше да е така. Ама просто вирус, приличащ на грип, минаващ без да разбереш често, нищо страшно, това много хора и тук в темата гледахме и слушахме. Резултатът-насмешка, никакви мерки, свободно пътуване, внос и износ доволно на вируса.

Само да питам, защо има заразен още от първия намерен случай у нас на мед. персонал в болницата? Какво доверие да имам за мерките и сериозността към този вирус.
Това не е ли показателно какво става в болниците и колко сериозно са взели нещата.

Хората , които съм питала лекари, не са нови и сега почващи практика. При това не ги питах за епидемия или нещо си, а какво е хубаво профилактично да се прави. Отговорът беше -нищо. Не е страшен, не е важен, това е смешно едва ли не. Даже , ако си имал ваксина от грип било те предпазвало. Хайде де. Вие си вярвайте, аз също ще се доверя (ако ме хване), ама нямаме избор и ще се надяваме.

Факт е, че нашите изобщо не са готови. Чак сега почват да се освестяват, че видиш ли ще са на първа линия.
Ще стигна и по-далеч. Ние нямаме толкова мед.персонал, нашите лекари не са свикнали да са на такова място и не са подготвени. Няма да се учудя и да има отказали се или покрили се. Човешко е -да, ама досега не излезнаха нито с мнение, нито с препоръки и искане към здравната си организация за защита на населението. Разбирам Италия, те бяха първи в Европа и им дойде изневиделица донякъде. Ама нашите къде бяха, че сме последни с регистрирани случаи?

# 13 939
  • Варна
Някой обърна ли внимание на изявлението, че имат недостиг на персонал? ( конкретно на мед.сестри)
Пратиха няколко коли жандармерия срещу отчаяни, протестиращи жени. Нощните им дежурства се заплащат със стотинки. Ще дежурят ли партийните тикви при заразно болни? Това е сериозен, многогодишен, нац.пробрем. Много по - въздействащ от вирус.
Как ще мотивират мед.персонал ?

Последна редакция: нд, 08 мар 2020, 15:05 от Viviana91

# 13 940
Аз ще си ушия една-две маски, не съм толкова кьопава. Шал, кърпа, пак е по-добре от нищо.

Добре е човек да си подбира източниците. Все ден се пускат линкове на експерти тук. Ако свярва на всичко, човек може да се побърка.

# 13 941
Новината е от днес. Войничетата от ШЗО чужденци ли са, внесете яснота?
Не са чужденци, как да са чужденци.Войничета са си, наши Български, но според мен не е трябвало да ги пускат, макар че в петък още не са знаели за болния в града.В такива случаи дори поделението не трябва да се напуска, да не говорим за отпуска

# 13 942
  • Street of Dreams
Обадиха ми се няколко познати от Бг за празника. Повечето не бяха и чули, че има случаи в България, защото "не гледат новини да не се натоварват". Но пък са абсолютно убедени, че проблемът е "паниката".

# 13 943
Написах, че карантината е за чужденци в Плевен, какво общо имат войниците от ШЗО в такъв случай, не ми стана ясно, затова попитах българи ли са.

# 13 944
В момента ББ има среща по канал3

# 13 945
Ще дежурят ли партийните тикви при заразно болни?
Ползите от такова дежурство ще са на минус - по скоро ще уморят болните.

# 13 946
Тук на никой не му дреме, таман от кауфланд се прибирам. Не е проблем липсата на маски, човек ако има желание и гащи ще си сложи на лицето, но хората в бг масово са безсмъртни явно.

# 13 947
  • София
Бойко събрал производителите на маски и защитни облекла. Къде спаха досега?! Можеха да натрупат достатъчно за наша употреба и за износ, където има глад и търсене. Толкова безсмислени действия

# 13 948
Тук на никой не му дреме, таман от кауфланд се прибирам. Не е проблем липсата на маски, човек ако има желание и гащи ще си сложи на лицето, но хората в бг масово са безсмъртни явно.
Има дезинфектант за ръце на входа /за Кауфланд/.

# 13 949
  • София
В Италия първо “призоваха” хората да не излизат от вкъщи, после измислиха глоба, сега като свършиха местата в болниците, издадоха Указ за 3 дни затвор. За 16 млн. от 60 милионна Италия.
Борисов предполагам и той ще чака, да свършат леглата, до тогава ще разчитаме на съвестта на хората.

Общи условия

Активация на акаунт