Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 930 927
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 14 235
Италия: +1492 нови случая, +133 нови смъртни случая, общо 7375 случая, 366 смъртни случая

BREAKING: Italy reports 1,492 new cases of coronavirus and 133 new deaths, raising total to 7,375 cases and 366 dead https://t.co/eUoE2b20hL

# 14 236
В дупка ги зарявят!Аутокоректа е написал загряват ...
Оххх, добре че се изясни това, цяла нощ щяха да ме преследват загрети живи прасета!

# 14 237
  • Немция
Аз имам едно подозрение, но е доста коспиративно, а не съм по коспирациите. Мисля че ползват медикамент, за който шефът на РКИ каза, че се надява в следващите седмици да е в употреба. Ползватбго неодобрен или направо го тестват върху болните. Нямам просто друго обяснение.
И аз четох в Нет-а преди седмица за разработване на лекарство срещу корона вируса в Германия. Може би вече го изпробват, знам ли....

# 14 238
  • Terra incognita
В Ломбардия от вчера насам починалите са се покачили със 113. В заразените също има голям скок. Май се приближаваме към пика.

# 14 239
  • Другата България
❗️Няма място за паника - държавата ни е предприела всички необходими мерки.
Източник:Сайта на МЗ
Какви ли са тия мерки? Защото цял ден слушаме за 2 болници под карантира, за неудължена ученическа ваканция, препоръка за неходене в места със струпване на хора, мийте си ръцете, не си бъркайте в носа, устата и очите. А, и пийте ракия Simple Smile Това ли са държавно предприетите мерки?
Следя внимателно развитието на заразата в Саудитска Арабия. От първите 2 до последните 4 случая, с които стават общо 11 /единадесет/. Това за многомилионната "изостанала" държава до епицентъра Иран. Впечатлена съм от бързите, крайни и безкомпромисни мерки с прогресиращи ограничения при всеки нов случай, стройната организация и ясна комуникация - първо, второ,....десето. Сравнявам с нашето "мийте си ръцете" и ми иде хем да рева, хем да се смея, хем да си скубя косите. Да взема да преведа и изпратя на нашия щаб чуждия план за контрол преди случаите от 4 да са станали 104 - тъй както ни уверяват, че нямало значение кое е нулевият пациент😫
Ами пратете им,какъв е проблема.
Коя страна затвори училища,градини,университети?Коя страна забрани всички мероприятия за деца?Коя страна затвори кина,театри,фитнес зали?
И то при само 4 обявени случая!
Да,напълно адекватни мерки.
Ама разбира се. Естествено, че е много по-лесно да хулим отново и отново държавата, публично, във форума, ще се надяваме да има още такива, които ще обясняват колко същата тази държава не става, как не се грижи за гражданите, как никакви мерки не е взела /а в същото време на въпроса какви мерки да вземе, след като тези "не стават"-/, ще даваме отново и отново примери с други държави, които "са взели адекватните мерки" /отново не става ясно какви, но поне звучи компетентно/. Държавата, тя е виновна. Така е.
Но ако надникнем в съседни подфоруми с изненада /или пък не/ ще прочетем как същите тези хора, които хулят същата тази държава, нашата, преди броени или не съвсем дни са се развявали на почивка по екзотични дестинации, по плажовете е имало италианци /дори се подиграват с коронавируса там, в другите подфоруми/, по летищата, където са пребивавали пък имало китайци, но моля ви се, това не е важно, важно е държавата да вземе мерки, ние ще си правим каквото си искаме, но за нас може, после нали ще дойдем в БГ мама и ще звучим компетентно...
Няма да казвам отново за безкрайната Вселена и още нещо безкрайно, предполагам става ясно.

# 14 240
В дупка ги зарявят!Аутокоректа е написал загряват ...
Оххх, добре че се изясни това, цяла нощ щяха да ме преследват загрети живи прасета!

😂 смея се с глас!
Толко съм се сдухала с тоя вирус.Благодаря ти за смеха-сериозно!

# 14 241
Вчера колко бяха плюс италианците?

# 14 242

Опитах се да си го представя, т.е. как ви преследват някакви загрети прасета нощем...

# 14 243

Опитах се да си го представя, т.е. как ви преследват някакви загрети прасета нощем...
Нещо като онова от "мълчанието на агнетата" но с прасета.

# 14 244
Може би вече го изпробват, знам ли....

Лотар Вийлър го каза в прав текст.

# 14 245

Нещо като онова от "мълчанието на агнетата" но с прасета.

И със зомбирано грухтене.

# 14 246
Може би вече го изпробват, знам ли....

Лотар Вийлър го каза в прав текст.

Дано, дано са му намерили цаката на този вирус.

# 14 247
Къде ги четете тия конспирации за германците?
А дано са измислили нещо !

# 14 248
"Само" 4 случая, които обаче са част от 2 неразкрити все още огнища. Мерките са повече от адекватни. Предлагам да не гледаме другите какво правят, освен най-успешните. В Западна Европа и САЩ ако искат всички да си го изкарат, каквото искат да правят, ние да гледаме как ние да се предпазим максимално.

# 14 249
❗️Маски е важно да носят болните хора, за да не заразяват околните.
......

Но се разбра, че има много безсимптомни заразоносители, които пръскат зараза.
Освен това, маските и предпазват здравия човек. Затова е важно всеки да носи маска, най-малкото, защото може да не знае, че е заразен.

Заповядайте и в темата за предпазните средства и мерки.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1186228.msg40325156#msg40325156

Общи условия

Активация на акаунт