Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 930 056
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 14 490
  • Bulgaria
И такива, които смятат, че мерките са закъснели и трябваше да се направят опити за ограничаването и спирането на заразата преди да е влязла в България.

# 14 491
  • София
Свинският грип при започването му далеч не е бил по-малко опасен. Просто нямаше такава медийна експозиция . Simple Smile Пак имаше хора със скафандри както им викате, но защото нямаше такова шерване из фейс туитър и тн, нямаше и такава психоза. Това което се прави сега е наполовина, за да се овладее вируса, наполовина, за да се овладее паниката.

# 14 492
Понеже не съм в Италия, Франция и където е важно за някои да бъдеш, за да имаш мнение да ви сложа мнение от групата в Италия от вчера на запитване как е там. Изтрила съм името и обръщението към човека на който се отговаря. Други споделят същото. Не е добре там хич. Като военно положение сякаш ми звучи. Гледах и клип от снощи как се качват на влаковете хората да избягат преди да се обяви червена зона там.

"какво искаш да чуеш? Вчера имаше снимки на военни машини, които излизат на изход Бергамо от магистралата. Днес казаха , че в зоната и в Милано са събрани 20 000 военни и полиция, очаква се обявяване на червена зона на входа на Вал Сериана. Положението е плачевно, написали са ти го! Не идвай!"

Има доста мнения и описания на положението там сред нашите хора. Всички приличат на това, но се държат и шегуват доколкото могат.

И това от една статия в Италия за положението
преведена е
Скрит текст:
ВЕНЕЦИЯ - Правителството приема драстични нови мерки, за да се опита да ограничи разпространението на Коронавирус . От провинциите Венеция, Падуа и Тревизо,  от Ломбардия и от осем други провинции Емилия, Марке, Пиемонт можете да влезете или да излезете само по „сериозни и безразлични причини“. Ограниченията ще започнат утре, неделя 8 март и ще останат в сила до 3 април. Указът на председателя на Министерския съвет по предложение на министъра на здравеопазването Надежда се подписва от премиера Конте. Палацо Чиги пусна бележка, съдържаща черновата, от която са взети новините, които четете в сайта.
Включените провинции . Декретът предвижда забраната за влизане и излизане от 14 провинции - а не 11, както се съобщава в началото - да се превърне в своеобразна „червена зона“: Венеция, Падуа, Тревизо, Модена, Парма, Пиаченца, Реджо Емилия, Римини, Пезаро и Урбино, Асти, Вербано-Оссола, Верчели, Новара и Алесандрия. И важи и за цяла Ломбардия.

Санкции. Всеки, който не спазва ограниченията за пътуване и новите мерки, може да бъде наказан с арест до 3 месеца и глоба до 206 евро. Това са същите санкции, които вече са предвидени за тези, които са нарушили първите разпоредби, приети за червените зони.

ТЕКСТЪТ НА ДЕКРЕСА

Всички размери . Баровете и ресторантите са отворени до 18 ч. Погребението и сватбата са прекратени

В допълнение към това ще бъде подписан и втори указ, който се отнася до цялата национална територия, който затяга  приетите досега разпоредби, потвърждавайки засега закриването на училищата до 15 март, и въвеждането на нови ограничения като спиране на дейността на заведения, стаи игри и дискотеки.

Указът, отнасящ се до 14 провинции, от друга страна, предвижда, наред с други мерки, спирането на публичните събития. Затворени музеи, фитнес зали, басейни, театри, спирки на публични състезания с изключение на здравния персонал.
В Ломбардия и в 14-те провинции, засегнати от новия указ, баровете и ресторантите ще могат да останат отворени от 6 до 18, стига да гарантират поне метър разстояние между клиентите: санкцията за спиране на дейност в случай на нарушение. Това съобщи премиерът Джузепе Конте. "Осъзнаваме, че е много тежко, но вече не можем да допуснем инфекции."

spаровете и ресторантите ще трябва да спазват задължението за разстояние от един метър, в противен случай дейността ще бъде спряна. Търговските дейности трябва да спазват разстоянието от един метър за клиентите, в противен случай ще се наложи наказанието. В противен случай те ще трябва да се затворят. Забрана за достъп до първа помощ, хоспис. Деловите срещи ще трябва да бъдат отложени, а интелигентната работа трябва да бъде привилегирована. В постановлението има покана за ограничаване на вътрешната мобилност до „безопасни зони“.

Последна редакция: нд, 08 мар 2020, 23:33 от Анонимен

# 14 493
Все още има хора, които си мислят "Ама сега на един ресторант ли не мога да отида?"
Или "Никой не може да ме спре да пътувам."
"Животът не спира." И тн.
Не, животът не спира, но с такова мислене може да спре.
Хора, Ухан затвори 11 милиона човека по домовете им, като остави само персонал за най-спешните и неотложни звена на обществото - здравни работници, пазители на реда, работещи в хранителната индустрия!
Сега Италия първа последва примера му, точно както предрече анонимният във форума на 4plebs, на който някои не вярваха.
Тя постави 16 милионна карантина.
Това е безпрецедентно.

Давате ли си сметка какво значи това?
Все още не се случва това навсякъде, защото държавите нямат достатъчно данни за мащабите на собствените си огнища.
Разбира се, че ако не можем да работим от вкъщи, и ако нямаме кола, ще трябва да се придвижваме с метро.
Това не зависи от нас.

Но ходенето на ресторант и в мол или на други места, където се струпват повече хора, си зависи изцяло от нас.

Защо не можем да ограничим поне това?
Преди да е станало съвсем късно.

# 14 494
Добре, хората правят, взимат се мерки, никой не си е заровил главата. Посред нощ се изтипосаха да ви информират, има ваканция за учениците, цялата болница затвориха, спряха обществените  прояви.  За какво нищоправене говорите не ми е ясно.
Е, то това е истерия и параноя. Но иначе тези, които искат да отбележат добрите новини и темата да бъде обективна, доколкото е възможно, не можели да се справят със стреса и затова искали да се пишат и положителните неща.

# 14 495
Така е Меридит, всички си спомняме за почти 1 милиард души, поставени под карантина по време на пандемията от свински грип. Нищо че не е имало масово шерване и масова психоза по това време.

Но иначе тези, които искат да отбележат добрите новини и темата да бъде обективна, доколкото е възможно, не можели да се справят със стреса и затова искали да се пишат и положителните неща.

Вие не отбелязвате добри новини. Вие нападате тези, които постват реални, но лоши новини. Очевидно е, че ви идва в повече, но разберете най-сетне, че вината не е наша. Аз не съм "черногледа" аз съм реалист.

# 14 496
  • MI
Ей, големи разбирачи тук.Уж големи форумни гурута, а едни цифри не можем да разчетем. SunglassesОткъде накъде ще са на терапия с кислород тези в болница със симптоми?! Наясно ли сте че в над 60% от случаите става въпрос за хора с три (!!!) съпътстващи заболявания?! Сега си представете какво се случва с тях. Всъщност почти никой от починалите не е сигурно че е починал точно от вируса по думите на лекарите. Просто влошава цялостното състояние и често умират от другите заболявания. Освен това вирусът води до много други усложнения - сърдечно съдови (дори инфаркт) бъбречна недостатъчност и т.н.
Освен това, данните за смъртността в Италия са по-ниски от тези в Китай за същата възрастова група.
Явно много хора не са наясно, че всъщност италианското здравеопазване е на едно от първите места в света. Т.е. не се успокоявайте, че те нали такова тъпи, неефективни та затова. Дано не става нужда да видим в едно от с най-много проблеми в Европа какво се случва
 Rolling Eyes

# 14 497
Вярно е, че много хора не знаят, че италианското здравеопазване е на челни позиции в света, най-вероятно по същата причина, по която не са срещали и великденския заек.

# 14 498
Ми то и да се отбележи добра новина, веднага се скача, че било заблуда и как всички лъжат. Ама както в журналистиката, така и темата я хранят лошите новини.
Реалистите гледат реално на действителността. Действителността е, че смъртните случаи са около 3000, възстановените около 60 хил. Заболелите са 100+ хил. от население на планетата.. почти 7.8 милиарда. Оттам насетне всичко останало не е реализъм, а са теории, предположения и хипотетични заключения.

# 14 499
  • на пъпа на Златията
Е, някой искаше да ме види.

И аз като психясала искам да видя оптмистите като започне пика  да  гледат как умират хора , щото това е нормано.
Искам да ги видя без маски , да ходят да помагат на  умиращите хора. После  без маски да се приберат в къщи и да прегръщат  близките си и да им говорят положителни приказчици .  .

Ааз като ненормална  утре ще  си сея доматите , щото доматено пюре от Италия това лято нанай. Щом можеш да дадеш за маска  30 лева ,  можеш и за домат да дадеш 30  лева.Щото един домат се гледа цяло лято а една маска се шие за 5 минути .

Последна редакция: нд, 08 мар 2020, 23:46 от rorik

# 14 500
Не, животът не спира, но с такова мислене може да спре.
Защо не можем да ограничим поне това?
Преди да е станало съвсем късно.
Стига сте се шашкали и паникьосвали. Нищо няма да свърши и нищо няма да спре.
Живота е много по-силен отколкото си мислите.
Хиляди години откакто съществува човечеството, не е имало лекарства, не е имало ваксини, не е имало антибиотици. Чума, едра шарка и какви ли не хиляди пъти по-смъртоносни болести са ни морили и не са успели да унищожат човечеството.

# 14 501
  • София
Вярно е, че много хора не знаят, че италианското здравеопазване е на челни позиции в света, най-вероятно по същата причина, по която не са срещали и великденския заек.

Някъде има ли класация? Защото моето впечатление не е такова, дори имат изумително малък брой болници за такъв брой население.
Отделно че са 2рата най-застаряла нация в света. Което не е много успокоително де, ние сме на 6то място.

ЛилиМ, това имам предвид, че и тогава се взимаха сериозни мерки, за мен сегашните не са пък чак безпрецедентни. Но истерията е в пъти по голяма благодарение на медиите.

# 14 502
Наистина италианското здравеоопазване е едно от най-добрите, така че nelig е много права. Според мен не здравеопазването там е проблема, а че голямата част от заболелите са със съпътстващи заболявания. Тези неща се говореха и за Китай, ама Вие продължавате да си говорите Вашето. Всъщност много хора починали в Китай, не се знае реално от какво по точно са починали, тези с положителен тест за коронавирус, се изписват вследствие на вирусът. Тази смъртност, която смятате е напълно нереалистична. Напрактика нито една страна с огнище, все още не знае точните щети причинени от вирусът. СЗО даде смъртност в Китай от 3.4%, но тази смъртност е изчислена на базата на потвърдените случаи, не се знае колко непотвърдени има.

# 14 503
Успокоението идва от факта, че и жената от Габрово и момчето от Плевен са излекувани, доколкото разбрах.Дано!
Лекарите реално не са знаели с каква гад си имат работа и чрез лечение”по устав” са овладели нещата.
Аз също мога да кажа, че обективната дейвствителност е меко казано притеснителна.Когато нещата се опират на факти няма какво да обвиняваме потребителите, които носят тези факти.
Не съм чела последните 45 страници.
Моля не разводнявайте темата с вицове.
Става безполезна, не е информативна, има заяждане и подигравки.При това са доста злоумишлени.

# 14 504
Скрит текст:
Цитат
Стига сте се шашкали и паникьосвали. Нищо няма да свърши и нищо няма да спре.
Живота е много по-силен отколкото си мислите.
Хиляди години откакто съществува човечеството, не е имало лекарства, не е имало ваксини, не е имало антибиотици. Чума, едра шарка и какви ли не хиляди пъти по-смъртоносни болести са ни морили и не са успели да унищожат човечеството.
Човечеството няма да свърши с Covid, само животът на едни хора...
Единици, десетки, стотици, хиляди, които просто ще влязат в статистиката...

Общи условия

Активация на акаунт