Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 930 670
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 14 535
  • Street of Dreams
113 за последните 24 часа, общо 366.

Ужасяващо е случващото се в Италия.

Различни институти дават много черни прогнози за Германия също, ако не се наложат драконивски мерки.

# 14 536
# 14 537
  • София
Светлината към момента идва от Германия и нулевият им процент смъртни случаи. Надеждата е да се измисли лекарство. Целта е да се забави разпространението, за да се въведе лекарство и да видим и дали пък високите температури ще повлияят.
Жаклин беше казала, че тайландските лекари са достигнали до този извод, препоръчват да се пие топла вода, топли напитки. Ще се радвам да се включи с новини от там. Да видим и как им върви статистиката. Защото в повечето западни държави появят ли се единични случаи, оттам нататък прогресията е 1 към много. А те май задържат стабилно дори и да се вмъкват заразени.
Вирусът умира не само от спирт, но и от високи температури.
Иначе италианският сценарий вече сме го виждали. Той е трети подред, първи в Ухан, после Иран и почти наравно с тях Италия. Китай,  Иран и ЕС, с други думи.

# 14 538
В тази глупост има толкова много логически и фактологични грешки, че дори няма смисъл да се коментира.

# 14 539
Скрит текст:
Не съм си и представяла някога ,че подобна пандемия може да се случи на съвременния свят, най-малко в Европа и САЩ , при това ниво на медицината и хигиената. Кутията на Пандора се отвори Sad .
Аз съм си го мислела. Според мен има два варианта за първопричината.

1. Биологично оръжие с цел икономически интереси - неуловимо, с не много висока смъртност, не като Ебола, с почти 90% смъртност, но за сметка на това свръхзаразно, за да има време да се разпространи навсякъде, преди да се вземат адекватни мерки. Убиващо предимно болните и възрастните, защото те са "излишен товар" за икономиката.

2. Задействан механизъм за защита на природата срещу безчинствата на човека.
Планетата Земя е жив организъм, макар за много хора да не е. Еволюцията е показала досега, че всичко, което е било вредно в някаква степен за планетата, е било изтребвано и не е просъществувало като вид. Или е просъществувало под друга форма. Човекът не е изключение.

# 14 540
Не знам, ама като поразгледах колонката,  Германия са само с 12 случая на милион и това означава, че са много далеч от изчерпване на капацитета на лечение. Освен това са доста пръснати на картата случаите. Докато в Италия освен че са 10 пъти повече на глава от населението, са съсредоточени в един район. Изчерпват апаратура, лекари, как да окажат същата грижа като в Германия? В интервюто на лекаря от Италия най-много ме впечатли апела му към края - че те спасяват десетки с цената на убийствен труд, а ние можем да спасим стотици само с малко по-отговорно поведение. Перифразирам, не ми се връща да търся цитат.

# 14 541
3. Случайна мутация.
Появиха се други преди това САРС и МЕРС по-смъртоносни, но по-малко заразни. Този път просто ни се падна този.

# 14 542
Ама тук наистина настана апокалипсис! Само да вметна, че смъртността при пневмония(придобита амбулантно, не в болница) при хора над 65-годишна възраст е около 6%. Придобитата в болница вече е със смъртност над 20%. Не виждам да се различава особено много със смъртността от пневмония при инфекция с корона вирус.

# 14 543
  • София
Биологичните оръжия не са в сферата на конспирациите, а съвсем реални проучвания, щедро спонсорирани от военни и всякакви секретни организации. Въпросът е какво може да провокира тяхната употреба. Това е някаква свръхкрайна мярка, нещо нечувано досега. Аз обаче не виждам печеливш, това е проблема на теорията. САЩ, Русия, всички са в пангара, като държавни бюджети и управления, единствено бигфарма ми се виждат облагодетелствани, но сигурно има и нещо друго.

# 14 544
  • Street of Dreams
Светлината към момента идва от Германия и нулевият им процент смъртни случаи. Надеждата е да се измисли лекарство. Целта е да се забави разпространението, за да се въведе лекарство и да видим и дали пък високите температури ще повлияят.

Нулев? В Германия днес почина първият. Както и във всяка една държава в един момент умира първият. Не виждам нито нещо оптимистично, нито обнадеждаващо в това.

# 14 545

Нулев? В Германия днес почина първият. Както и във всяка една държава в един момент умира първият. Не виждам нито нещо оптимистично, нито обнадеждаващо в това.

Защо в един момент във всяка държава да умира първият. Има държави без смъртни случаи. Защо трябва да бъдем толкова черногледи. По-добре е да вярваме, че поне това ще ни се размине.... И няма починал в Германия. Вие къде го видяхте?

# 14 546

Никой не е починал все още в Германия от корона вирус!

# 14 547
  • Street of Dreams
Моя грешка, мъртъв германец, но другаде. Заминал за Египет преди седмица.

# 14 548
3. Случайна мутация.
Появиха се други преди това САРС и МЕРС по-смъртоносни, но по-малко заразни. Този път просто ни се падна този.
САРС и МЕРС също биха могли да са опити за изтребване от природата, които не са били толкова успешни, поради не толкова високата си заразяемост.
В този смисъл, мутацията би могла да не е случайна, а напълно резонна.

# 14 549
Ама тук наистина настана апокалипсис! Само да вметна, че смъртността при пневмония(придобита амбулантно, не в болница) при хора над 65-годишна възраст е около 6%. Придобитата в болница вече е със смъртност над 20%. Не виждам да се различава особено много със смъртността от пневмония при инфекция с корона вирус.

И при положение, че е такава смъртността, това че сега има вирус, който може да предизвика много такива пневмонии сред възрастното население, какво трябва да следва от това? Да се успокоим ли?

Общи условия

Активация на акаунт