Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 930 003
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 14 655
  • София
Мангъров, освен за тестовете (бързите), изобщо казва ли нещо друго полезно??

# 14 656
Двете жени в Габрово нямали никакъв контакт помежду си.
Значи - 2 независими огнища.

Никакъв директен контакт, само през градския Лидл примерно...

# 14 657
Каза да, че не се говори за сериозния проблем какво ще се прави с 20% на които ще е нужна интензивна грижа.

# 14 658
  • Germany
Чета тук едни хубави мнения, как до април-май вирусът щял да изчезне. Много ми се иска да им повярвам, обаче си мисля как точно ще изчезне. Как си го представят, че ще стане? Той се предава от човек на човек. Къде ще отиде?
China: 40 new cases - в Китай нещата изглеждат доста добре. Но какво ще стане, когато тръгнат на училище, университет и масово на работа?

Последна редакция: пн, 09 мар 2020, 09:59 от PeaPink

# 14 659
А той каза ли как се казват тези бързи тестове?

Медицинската сестра ли е нямала контакт с възрастната жена?
Как са решили тогава да изследват сестрата?

# 14 660
А той каза ли как се казват тези бързи тестове?

Медицинската сестра ли е нямала контакт с възрастната жена?
Как са решили тогава да изследват сестрата?

Да, тя.
В болницата на случаен принцип се прави определен процент изследване за вируса. Възрастната жена е установена по този начин, например.
За медицинския персонал е вероятно същото. А е добре целият да се изследва. Защото е твърде възможно да е огнище на зараза именно болничното заведение.

# 14 661
Аз пък мисля, че българското правителство се справя доста по-добре от европейските. И си мисля, че ако спазваме препоръките и си седнем на задници ще се ограничи.
Няма да умрете ако не идете на кино, нито пък ако пропуснете ходенето в мола. Това със фитнесите пък е голяма простотия. Упражнения могат да се правят навсякъде, включително и вкъщи. Вместо до плюем как и какво да се опитаме да ограничим нещата.
Между другото нали ви е ясно, че с високо кръвно, сърдечно-съдови заболявания и (пред) диабетни състояния са огромна част от българите, дори и деца. Това, че засяга само "болни" не ви изключва и вас дори. Инсулинова резистентност имат много хора и без да знаят.
Александрия, това е единствената грешка, която аз намирам, че не предвидиха къде да ходят другите пациенти. Трябваше да се отворят звена, ако е нужно да се транспортират такива хора до други болници и после да се връщат.
Но е все тая дали ще сложат под карантина болницата или от нея ще се заразят 200 човека и се претоварят и пак няма да има как да се приемат други и ще умират от "банални" болести. Точно затова се обръща внимание на болест с толкова "ниска" смъртност.
И престанете да давате примери със катастрофи и ракови заболявания. Тези неща не се предават по въздуха, с възможност 1 да зарази 3 минимум

# 14 662
Не препоръки, заповеди са нужни. Има закони и наредби, които предвиждат какво се прави в подобна ситуация. Препоръката работа не върши. Защото тя разчита на хората, а хората са най-различни.

# 14 663
  • на пъпа на Златията
Възрастните хора имат такава психология . Егоистична. Не слушат децата си .Длъжен си да се грижиш за мен . Много  деца на по 70  изпревариха родителите си на 90 .  Вижте например колко пари хвърлиха на измамниците.

==
Цитат на: Ronald в пн, 09 мар 2020, 09:48
Каза да, че не се говори за сериозния проблем какво ще се прави с 20% на които ще е нужна интензивна грижа.==

Този ли Мангъров който преди дни каза че това е просто грип  и тук се цитираше от "оптимистите".
Сега се сетил  да се загрижи?

Последна редакция: пн, 09 мар 2020, 10:04 от rorik

# 14 664
  • София/Севлиево
Вчера бях в Метро-бе пълно с хора,дори с малки деца, с маски видях не повече от 3-4 души и един господин ,който си бе сложил гумени ръкавици и тъй буташе количката си.Не видях паника,което е добре,магазинът бе зареден с всичко,обаче ми направи впечатление,че някои хора си купуват само тоалетна хартия.Може да сте го изкоментирали,но не мога да изчета всичко-та за какво им е това презапасяване.Видях поне 10 колички пълни само и единствено със стекове тоалетна хартия...
Иначе съм много притеснена-баба ми живее в Плевен и въпреки че на 76 още работи и има контакти с много хора.А свекърите ми са в Севлиево,което е само на 20 км от Габрово,а през ваканциите и детето е при тях,та усещам как почва да ме владее паниката.Аз съм лесна-навън не излизам, освен ако не е супер наложително,мога да избутам и 30 дни да си седя у дома.ММ обаче отиде на работа,където днес посрещат нова колежка дошла от Китай и изкарала 14 дневната карантина,но пак съм притеснена...Дано всичко мине по-бързо.Вчера се чух и със сестра ми-и в Лондон почва да ги владее паника,магазините са празни,но децата още ходят на училище...

# 14 665
  • Countryside
А какво ще стане ако пламне някоя циганска махала? Дали ще им наложат карантина и насилствена изолация? И как изобщо ще ги контролират? С полиция? Армия нямаме?!

Последна редакция: пн, 09 мар 2020, 10:13 от Сыр

# 14 666
Ми точно в Лондон е имало бой за тоалетна хартия
Или да е имало много голяма промоция в Метро, ен знам

# 14 667
  • София/Севлиево
Ми точно в Лондон е имало бой за тоалетна хартия
Или да е имало много голяма промоция в Метро, ен знам

Гледах едно клипче от Австралия-там също се сбиха две дами.Пък промоцията в Метро хич не е голяма.От днес в Лидл има по-добра,ама не виждам смисъл от презапасяване точно с това...

# 14 668
Проф. Генчо Начев: смъртността от коронавирус е около 3,2%, а от грип е 5%

https://m.24chasa.bg/novini/article/827695

Това наистина ли го е казал този професор или са журналистите от 24 часа?

# 14 669
  • София - Рим и обратно
Очаквате бума в България да е след 3 месеца?
Според мен до 3 месеца мисля,че ще отшуми. Повечето грипове с топлото време, силни слънчеви лъчи изчезват.
В Иран много ли е студено.

Общи условия

Активация на акаунт