Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 929 738
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 15 255
Сериозно се замислям каква е причината за лекото боледуване при децата. При тях също има хронични заболявания и съпътстващи такива. Има някаква причина за това да карат без сериозни усложнения и смъртност.

Няколко хипотези: все още имат голяма тимусна жлеза, която има роля за имунната система и е специфична до около 10г. възраст.

Освен това са непушачи, по-кратко излагани на градско замърсяване. По-малко алергизирани в сравнение с възрастни, при които вече има някакво хронично раздразнение.

Не всички деца де, някои имат вирусна астма и при тях е супер опасно. Не съм лекар и не играя такъв по ТВ, просто предположения.

# 15 256
Искат оставката на Боил Банов заради затварянето на киносалоните.Почна се..
https://m.dir.bg/dnes/ikonomika/iskat-ostavka-ot-boil-banov-zara … o-na-kinosalonite

Ми то един читав министър имаме......Що пък да не го махнат.

# 15 257
Пробите се обработват изключително бавно Sad

В началото, докато нямаше никакви или имаше броени случаи, в Испания, докато кажеха, че е активиран протокол и са направени проби на някого, до час- два изкарваха резултатите. Не знам какво е това нещо в Бг!

Не съм сигурна, но допускам, че става дума за различен тип тестове. Тук има един материал за САЩ, който описва как става теста с процедурата RT-PCR и също дава готов резултата след "само" / "as little as" 24 часа /и 3-4 дена, когато лабораторията е била претоварена/.
https://edition.cnn.com/2020/03/04/health/coronavirus-test-what- … lainer/index.html
Зависи как е оборудвана лабораторията. Постижимо и да се правят в България стотици тестове на ден.

# 15 258
  • София
Сериозно се замислям каква е причината за лекото боледуване при децата. При тях също има хронични заболявания и съпътстващи такива. Има някаква причина за това да карат без сериозни усложнения и смъртност.
И аз това си мисля от много време.Даже преди зададох въпрос за ваксините.Възможно ли е някоя ваксина която имат,да ги предпазва.Ние над 35г нямаме много от техните ваксини..камо ли пък хората над 60-80г.
Не се смейте..само си размишлявам 😄

Не, не е възможно. Освен това, не всички деца са наблъскани с ваксини.

# 15 259
Тарталета, в медиите винаги представят нещата различно. Оттам и хората реагират различно. Ние поне сме тук (Испания) и виждаме нещата под друг ъгъл. Но, както и да го пишеш и обясняваш няма да повярват.

При нас в понеделник започва LA MAGDALENA, след нея ще стане интересно. Las Fallas няма да отменят, засега. В цяла комунидад Валенсиана има 44 случая. 15 са в болница, 3 в интензивно, останалите по къщите. В нашият град има още един случай, жена. Пак казвам, животът си кипи, няма паника.

Днес бях при личната, спокойна е.

# 15 260
  • София
Предпочитам да се лекувам у дома до момент, в който не стане абсолютно наложително. Още повече в болниците най-вероятно ще става като в Италия. Да решават на кого да дадат кислород и на кого не. Като познавам добре лекарите, ще има изнудване на близките, ако са останали здрави такива, да дават пари, за да включат някого на апарат. Пък после като умре, няма да разбереш дали наистина са го включили. Изобщо......
То ако човека е станал за интубация и командно дишане (или както там се казва) шансовете му да оцелее са вече доста ниски така или иначе. Даже да оцелее после ще съжалява вероятно, че е оцелял ...
 Преди години един роднина с онкологично заболяване така закъса с пневмония. Подобен случай лекарите щяха да го оставят да си умре. Да ама дъщерята лекар и уреди да го вкарат в интензивно на командно дишане. Оцеля ... живя година и нещо а дъщеря му съжаляваше защо е настоявала за интензивно лечение. Той също ...  Един съученик пък в казармата хванал тежка пневмония, интензивно и т.н. оцеля и после умря под 40 от рак на белия дроб без да е пушил.
 Впрочем сигурен съм че мнозинството хора няма да уведомят лекар ако не стане много зле ...
 Ей затова мисля, че в Китай е имало не 80 000 случая а не знам колко ... 800 000 или над милион.

# 15 261
То си кипи животът, факт. С какво ще се плаща после... друг въпрос.

# 15 262
Във фейсбука гърми. Как така прекаляват тези медии, това е ужасно, животът кипи тук и сега. Сякаш всичко ще свърши ако не идеш в събота на дискотека. Човекът си иска свободията.
Има проблем. И той трябва да се реши. Може да се реши. Но виждам много хора, които го отричат. Други се подиграват. Чудя се страх или глупост е това.

# 15 263
Аз знам само, че съобщиха по новините - в Италия всички починали били над 60 г. Не че е успокоително това, ама като такова явно го съобщиха.....
Само вчера имаха двама под 60 г.

А кой знае колко загиват по домовете си, както писа момичето по-горе.
Много хора умират изведнъж, както си ходят.
Затова ме съмняват тези три жени и детето, даже китаеца в Банско и едно момче, което беше паднало на релсите, нищо че беше недохранено, едната жена алкохоличка, а другата сигурно възпалени сливици е имала.

# 15 264
  • Mediterraneo
Кипи си, кипи животът. Дано не изкипим накрая дружно. На ден "през ръцете ми" минават около 250 човека в добра близост( няма как да им бягам на метър и половина на всички),  работя с пари, ходя по магазини. Ако се заразя, нито ще знам откъде, нито ще може някой да ми проследи контактите.

# 15 265
Във фейсбук попаднах на новина на Нова, че три деца от Казанлък били откарани е инфекциозна клиника в Стара Загора, със съмнение за коронавирус, били контактни с  хора, дошли си от Италия. Пълно е с коментари, защо от Нова лъжели, те децата не боледували.
Не мисля, че ще ни бъде тука в България.

# 15 266

Особено ако човек си мисли, че някой друг ще плати...

# 15 267
Кипи си, кипи животът. Дано не изкипим накрая дружно. На ден "през ръцете ми" минават около 250 човека в добра близост( няма как да им бягам на метър и половина на всички),  работя с пари, ходя по магазини. Ако се заразя, нито ще знам откъде, нито ще може някой да ми проследи контактите.
именно!
Лолита,  100 % безхаберие и простотия.

# 15 268
https://www.facebook.com/watchparty/132087041576097/?entry_source=FEED
На английски е, но не мога да превеждам в момента.
В щатите се върти видео, за ваксина, която  е готова за часове.

# 15 269
Вече нямало да изнасят маски.
Този Юксел Кадриев какви тъпотии наговори в новините. Гледахте ли го? Повярвахте ли му 😃😃😃

Общи условия

Активация на акаунт