Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 930 003
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 15 420
Не ми е чудно донякъде за Турция, че може и да няма вирус още открит. Те си затвориха границата към Иран и пускаха само камиони и то под строг контрол и дезинфекция писаха, на определено разстояния , имаше някакъв план там за безопасност. Видях и снимки тук качени как са облечени, обезпаразитяват, мият улици, имат дезифектанти сложени, изобщо... Тук такова нещо не виждам у нас. Имат и добри болници, имат маски хората, имат си всичко. Поне правят нещо, а че има и там ...така е, но може и да не са го хванали си мисля или си пазят туристическия сезон. Преди доста пострадаха преди 3години помня , заради атентатите или какво беше...

Не знам защо, но аз също съм склонна да вярвам, че в Турция няма заразени. Те са страхливи. Като нищо са се покрили по къщите и не мърдат. Граници затвориха. Друго, което ми е направило впечатление, че последните години хигиената им е на доста високо ниво.....Знам ли. поне ми се иска да вярвам, че ги е подминал вирусът....
Не знам. Ще ми се. Но Истамбул е огромен, да не говорим за летището. Там е чудо. Просто вероятността да нямат нито един е в границите и на моите надежди.

# 15 421
Dqvolski_ochi, кога ще се върне? И какво мислите да правите като си дойде на родна земя? Интересно ми е.

# 15 422
  • Terra incognita
В Италия вече обикаля един образец на документ, който всеки трябва да принтира, попълни и да носи със себе си при излизане от къщи. В него удостоверява, че на своя отговорност излза, поради изброени мотиви като работа, здравно обслужване, неотложност. Ако го спре полиция и няма този подписан документ, го грози глоба.
Не знам, обаче, колко е достоверно това и дали наистина полицията търси подобен документ, понеже никъде не е публикувано такова нещо.
Не е за излизане от къщи, а за пътуване нанякъде. Пише, че ще има проверки по гари, летища и бариерите на магистралите.
Ами точно за излизане от къщи пише. Това не е ли пак вид пътуване? Качваш се в колата за работа и те спират.

# 15 423
Скрит текст:
Общо 74 проби за COVID-19 са изследвани днес в лабораториите във ВМА, Стара Загора и Варна. Всичките са показали отрицателен резултат за коронавирус.
Утре се очакват резултатите и от изследванията на контактните лица на заразените пациенти от Плевен и Габрово, при които беше установен коронавирус.
- от ФБ страницата на МЗ.
Абсолютно безсмислено е да се изследват безсимптомни хора и да се хаби ресурс. При отрицателти резултати се създава фалшива сигурност. Те трябва да са под домашна карантина.
Трябва, но не са. Поне не всички.

# 15 424
Като гледам доста хора ще си заминат от инфаркт, преди коронавируса да ги е заразил. Rolling Eyes

Точно това казва берлинският вирусолог,  Дорстен, се е случило в Италия...От Януари са умирали възрастни хора от това или онова, без никой да разбере, че е Корона всъщност. Затова и създалата се ситуация в момента там.

За същият, в момента е най-важно да забавим заразата/вълната.
А това за страшна есенна вълна не го е казвал. По-скоро обратното казва, че до миналата седмица се е смятало, че лятото ще има затишие, но да не разчитаме на лятото и високите температури. Според последните изследвания, може вълната от зараза да си продължи и през лятото. Пазете възрастните хора, дръжте се отговорно и това казва.
Да не пращаме децата при баба и дядо също каза. А по-скоро да ходим и да пазарим за баба и дядо, за да излизат по-малко сред тълпите.
Много неща в ежедневието си трябва да ограничим според него, изключително внимателно да се отнасяме към проблема, но кой ти слуша. Никакъв фитнес, никакъв футбол, нищо.
Благодаря ти за поста, нашите разбрали-недоразбрали и писали глупости, да стряскат народа.

Противно на всеобщото мнение на мен темата ми помага. Освен, че е информативна е приятно да видиш, че има здравомислещи хора.

Не знам какво не са разбрали нашите, но Кристиян Дорстен каза, че вместо да отшуми вирусът от топлото време, по-вероятно е тогава да имаме епидемия.

Скрит текст:
Viele setzen darauf, dass Frühjahr und Sommer die Ausbreitung des Coronavirus deutlich verlangsamen werden. Christian Drosten, Chef der Virologie an der Berliner Charité, dämpft die Hoffnung. "Natürlich wird es auch bei diesem Virus so sein, dass uns das Frühjahr und die Temperatur hilft", sagte Drosten. "Aber man darf nicht erwarten, dass das dann von selbst zum Stillstand kommt, so wird es nicht sein", so der Viruloge. Es sei wohl eher damit zu rechnen, "dass wir direkt in eine Epdemiewelle hieinlaufen". Deutschland habe das Virusgeschehen aber sehr früh erkannt und sich damit einen extremen Vorsprung in der Erkennung der Epidemie gesichert, erläuterte Drosten. "Das hat dazu geführt, dass wir jetzt sehr hohe Fallzahlen in den Statistiken haben, ohne über relevant große Zahlen von Todsfällen berichten zu müssen." Hintergrund sei, dass viele Labore in der Fläche hierzulande sehr früh aktiv geworden seien und kein nationales Institut Tests allein für sich reklamiere. Damit hätten andere Länder einen Monat oder sogar mehr an Zeit verloren.

# 15 425
Което е лов на вещици. А отделението.... Майко мила! Юни лежах в детската клиника с бебе на 20 дни, Пловдив. Беше ад. Болниците ни са потресаващи.

# 15 426
Ама пак в тях ходите.

# 15 427
Частните болници, ако отцепят отделения, могат ли да приемат заразени в тежко състояние (нуждаещи се от болнична помощ)?

# 15 428
Като гледам доста хора ще си заминат от инфаркт, преди коронавируса да ги е заразил. Rolling Eyes

Точно това казва берлинският вирусолог,  Дорстен, се е случило в Италия...От Януари са умирали възрастни хора от това или онова, без никой да разбере, че е Корона всъщност. Затова и създалата се ситуация в момента там.

За същият, в момента е най-важно да забавим заразата/вълната.
А това за страшна есенна вълна не го е казвал. По-скоро обратното казва, че до миналата седмица се е смятало, че лятото ще има затишие, но да не разчитаме на лятото и високите температури. Според последните изследвания, може вълната от зараза да си продължи и през лятото. Пазете възрастните хора, дръжте се отговорно и това казва.
Да не пращаме децата при баба и дядо също каза. А по-скоро да ходим и да пазарим за баба и дядо, за да излизат по-малко сред тълпите.
Много неща в ежедневието си трябва да ограничим според него, изключително внимателно да се отнасяме към проблема, но кой ти слуша. Никакъв фитнес, никакъв футбол, нищо.
Благодаря ти за поста, нашите разбрали-недоразбрали и писали глупости, да стряскат народа.

Противно на всеобщото мнение на мен темата ми помага. Освен, че е информативна е приятно да видиш, че има здравомислещи хора.

Не знам какво не са разбрали нашите, но Кристиян Дорстен каза, че вместо да отшуми вирусът от топлото време, по-вероятно е тогава да имаме епидемия.

Скрит текст:
Viele setzen darauf, dass Frühjahr und Sommer die Ausbreitung des Coronavirus deutlich verlangsamen werden. Christian Drosten, Chef der Virologie an der Berliner Charité, dämpft die Hoffnung. "Natürlich wird es auch bei diesem Virus so sein, dass uns das Frühjahr und die Temperatur hilft", sagte Drosten. "Aber man darf nicht erwarten, dass das dann von selbst zum Stillstand kommt, so wird es nicht sein", so der Viruloge. Es sei wohl eher damit zu rechnen, "dass wir direkt in eine Epdemiewelle hieinlaufen". Deutschland habe das Virusgeschehen aber sehr früh erkannt und sich damit einen extremen Vorsprung in der Erkennung der Epidemie gesichert, erläuterte Drosten. "Das hat dazu geführt, dass wir jetzt sehr hohe Fallzahlen in den Statistiken haben, ohne über relevant große Zahlen von Todsfällen berichten zu müssen." Hintergrund sei, dass viele Labore in der Fläche hierzulande sehr früh aktiv geworden seien und kein nationales Institut Tests allein für sich reklamiere. Damit hätten andere Länder einen Monat oder sogar mehr an Zeit verloren.
Това не е новост. Аз говорех за страшната есен.

# 15 429
А, извинявам се, не знаех че страшната пролет или лято са по-малко зло.

# 15 430
Dqvolski_ochi, кога ще се върне? И какво мислите да правите като си дойде на родна земя? Интересно ми е.

Идея си нямам. Още като тръгна за Италия през Австрия виках, той кара аз викам не отивай, затваря ми телефона аз пак го набирам пак викам да откаже курса. Каза че ще го изпъдят и остава без работа. Сега ще товари за Армения. Ще бъде в БГ 3 дни, казах му да си стои в камиона, а докато се върне от Армения ще са минали 16 дена. Не зная какво да правя. 20 дена в камиона и го чакат още 16 аз му казвам няма да се прибираш.Тия превозвачи алчни за пари, как може да ги пращат там. Утре още 3 камиона ще отидат, пълно с български камиони. Никакъв контрол по границите няма, мерили температури дрън, дрън ей така се разнася вируса.

# 15 431
А, извинявам се, не знаех че страшната пролет или лято са по-малко зло.
Хаха, важното е да има светлина в тунела.

# 15 432
Къде да ида? Отивам в болница, детето ми се нуждае от спешно лечение и операция. Плащам си осигуровки. Лекарите бяха прекрасни. Цял живот ще им благодаря, но условията са меко казано нечовешки. 15 жени с деца с един нужник без топла вода и сифон, без баня.

# 15 433
Попитах какво се случва с починалите от вируса, тя отговори, че ги кремират.
Смятай за каква зараза иде реч!

# 15 434
Добре де този Кристиян Дорстен, мозък има ли?! Малко ли е стресиран светът, че да говори неща, които са в сферата на предполагаемото и нищо със сигурност не може да се каже. какво печелят такива като него, които с изказванията си скапфат психиката на хората....

Общи условия

Активация на акаунт