Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 929 770
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 15 720
Ами то като станат 10-15 души с това "за всеки случай" и ето ти празни рафтове и паника. За какво се запасявате? До магазина все ще може да се ходи, дори в Италия.
Да и като отида в магазина и намеря 15-20 зрънца грах само да се мотат във витрината със замразени храни ще ми е екстра.
Майката на мой приятел в Емилия Романя беше чакала на опашка 1 час - пускали са накуп само по 40 човека в хипермаркета. За този час на опашката дори и да не я накихат е рискувала да настине на тоя ветрилник! Когато най-после е влязла е нямало яйца, месо, вода и почти никаква паста !
Точно с месо и яйца няма как да се запасиш за месеци напред. Пък и в тая ситуация ми е все едно какво ще ям, стига да има нещо. Ако трябва на пуканки ще мина. От мъкненето на количества храна най-много бюджетът ми да пострада и да поизхвърля доволно нещо в контейнера.

# 15 721
Wizz Air спира всичките си полети до Италия и Израел

До Италия да временно спрени до 03.04. Давайте източник или поне цитирайте точно информацията!

https://www.24chasa.bg/novini/article/8281831

# 15 722
  • Маниакалното чистене е признак за неудовлетвореност.
През тези две седмици има полети на Ryanair.

# 15 723
Цитат
Точно с месо и яйца няма как да се запасиш за месеци напред. Пък и в тая ситуация ми е все едно какво ще ям, стига да има нещо. Ако трябва на пуканки ще мина. От мъкненето на количества храна най-много бюджетът ми да пострада и да поизхвърля доволно нещо в контейнера.

Да, затова хората трябва да се запасяват с изобилни, трайни и калорични храни. Сушено месо и вакумирано храна трае месеци, а бобови, ориз, брашно, ядки и консерви траят с години.
Така че едно умерено и умно запасяване няма да навреди изобщо на бюджета ти и нищо няма да изхвърлиш.
Моето запасяване за месец струваше 150лв.

# 15 724
Но колко време може да продължи това - месец, два, три.... колко?
За всичкото планктон зад компютър - неопределено дълго. Идеята е не да изчезне вирусът, а да се забави заразяването.
Викаш, пак ще се заразим, ама бавно и постепенно.

# 15 725
Раптор, ти защо си мислиш че вече не се прави?! И допълнителни места, апаратура, лекарит, че и за болница се говори. При това за разлика от Китай са си изолирани, има достатъчно репортажи. Rolling Eyes Добре че сте вие да им кажете, че сами как ще се сетят...

Снежана, как това противоречи на написаното от мен? Да, точно младите безсмъртни се юрнаха посреднощ да се приберат при мама като им припари на четирибуквието. И пак продължават да не схващат част от тях че не е майтап. И затова са толкова драстични мерките, заради имбецили, които и при нас не е като да липсват, дори в темата. Да, след кризата орязаха много разходи по здравеопазването, добре че нямаше достатъчно време да съсипят системата. Сега щат не щат наливат петорно отборязаното. Има и положителни страни криза като тази - например наместване на приоритетите.

Казвам какво е мнението на италианците като цяло, те хората разбират, че проблем има. Липсата на леглата е заради закритите болници, а че здравеопазваето е наистина на много добро ниво там, това е така. Сега се татманикат и се ядосват на затварянето на болниците, които са довели до сегашният им проблем. Говоря за хора на възрастта на родителите ми, не за 20 годишни пикльовци, които изобщо идея си нямат, къде се намират. Както казват хората, глезотията е превзела голяма част от младото население. Не знам откога са им сериозни мерките, щом хората говорят, че масово има излизащи от червената зона и пътуващи на юг. Ако са от днес е станало след дъжд качулка. Очаква се и на юг да пламне епидемия. Това не е карантина извинявай... щом излизат от зоната, за каква карантина говорим? Карантина си беше това на Китай, където хората не можеха и метър да минат извън Хубей.

П.П. Някой италианци, продължават да си говорят как това е само "грип", така че не си мислете, че и там нямало такива. Има и то много и точно заради тях, ще стане положението още по зле.

# 15 726
Добре де, вещаят се злокобни прогнози за България, случаите щели да се удвояват и утрояват за дни и часове като в Китай и Италия...
Но пък гледам, че има над 30 държави с по 1, 2 случая от седмици и там не се увеличават.
Не ми се връзват нещата...

# 15 727
Но пък гледам, че има над 30 държави с по 1, 2 случая от седмици и там не се увеличават.
То и при нас не се увеличават. Хванахме 4-мата болни и вече няма повече.

# 15 728
  • MI
Оф, голяма простотия е това с нападането на суперите нощес. Rolling Eyes Нали и при нас една неделя изкупиха де що има из магазините, после какво стана, оказа се че всичко си има, отне ден на магазините да заредят и се радваха, щели да доставят от всичко килото трябва. Много ясно, няма да откажат да спечелят. Еселунга прави безплатни доставки по домовете на възрастните хора, както и други магазини, почти всички супери предлагат и онлайн продажби,да не говорим че има и на Амазон доставка на всякакви храни.

# 15 729

Викаш, пак ще се заразим, ама бавно и постепенно.

Нищо ли не си прочел? Точно това е стратегията. Ако всичко пламне наведнъж, ще е съвсем различно.

# 15 730
Извинете ме, но от много време у мен се е насадило чувството, че ни мислят за тъпаци. То на бяха клетви и становища на видни инфекционисти и специалисти как маските не предпазвали, как нямало нужда здравите да носят и не помагали.....пък днес в МС бутат маски в ръцете на журналистите и поканените на заседанието. Ей от такива противоречия тръгват митове и паники, стават боеве по аптеките. Вече на никого не вярвам, всеки говори това, което му е изгодно и наредено. Мийте си ръцете и това е, ами не мога на улицата да обливам ръце със сапун и вода. Дезинфектантите също изчезнаха от аптеките....дано се сетят да заредят. Разбирам екстраординарността на ситуацията, но малко повече адекватност при изявите по медиите няма да е излишна. Ние не сме овце и виждаме какво става наоколо.

Харесват ми постовете ти в тази тема. Не само  този.

Налага се още сега да си го признаем и кажем гласно. Власимащите ще изоставят хората да се оправят сами в това, което идва. А то е лошо.
Хората са различни и ще реагират различно. При някои ще е пир по време на чума. Ще го видим това съвсем буквално, както е било още през ХІІ и ХІІІ век.Е, ако вярваме на историческите сводки, на някои е помогнало, на други - не. Каквото е решила съдбата.

Ще има и напълно изтрещели на другия край. Някои ще се опазят с уродливи драконовски мерки, други -не, въпреки тях.

Трябва да кажем и най-тежкото. Който стигне до болница в България, има малки шансове. Просто не трябва да се стига до болница. Това е за мен ключовия момент, който ще определя кой ще оцелее и кой не. Мисля да пусна тежката артилерия в действие още при евентуални първи симптоми,  пък каквото сабя покаже.

ПП Честно казано доста ми е интересна създаващата се ситуация, макар че съм под напрежение. Дано имам възможност да наблюдавам реакциите на хората в момента, когато осъзнаят, че са изпаднали в патова ситуация и няма на света никой, който им гарантира, че ще излязат от нея.

Мамасита, мисля, че голямата вълна ще е наесен. Но и сега няма да е лесно. Вече започна.

# 15 731
Заради подобни призиви най-много да свърши храната в супермаркетите. За месеци е безмислено да се запасявате, това е толкова краен вариант, че няма да се спасите с вашите запаси в случай че се стигне до там. Храна и вода за 2 седмици (стандартната карантина) е това което се препоръчваше още преди няколко седмици в една немска брошура циркулиране тука.

# 15 732
Министерството на външните работи на България повиши индекса на риска при пътуване до Италия на ниво 4 - предупреждение за преустановяване на пътуванията в цялата страна (освен при крайна необходимост).

Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/obshtestvo/mvnr-s-vazhni-ukazaniya-otnosno-ptuv … a_news731857.html

# 15 733
Добре де, вещаят се злокобни прогнози за България, случаите щели да се удвояват и утрояват за дни и часове като в Китай и Италия...

Може би в тези държави, както и у нас не се справят добре с правенето на тестове...

# 15 734

Според информация на ntv и RTL на гръцкия остров Лесбос има поне четири заподозрени случая на корона вирус, два от които са в бежанския лагер. Районът, в който се настаняват деца и младежи, също е под карантина.
Избухването на епидемия може да има сериозни последици за хората на острова. Много бежанци в лагера имат сериозни медицински проблеми или слаба имунна система и вече са болни.

https://www.n-tv.de/panorama/11-39-Verdachtsfaelle-auf-Fluechtli … icle21626512.html

Общи условия

Активация на акаунт