Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 930 458
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 15 750
# 15 751
Боооже!!!!
Пак ли ще има некой да носи от 10 кладенеца вода и да приказва -  ми то това е само грииип , ми мот него  умират повечее хора , ..ми айде да идем другата седмица да видим Айфеловата кула .
Аман , бре !!!  

Ахаха... аз съм убеден, че точно тези хора ще създадат паниката, когато тука се изтърве положението...
Защото нито ще са подготвени, нито ще са информирани, нито ще са здрави дотогава. Дотогава нека си ходят по екскурзийки, молчета, кина и мачове.
Имаме нужда да се отървем от такива хора, които винаги, винаги са контра във важни ситуации.

# 15 752
  • MI
Правителството заедно със съвета от учени вземат тези решения. Да, за последниата карантина не изтече информация. Предполагам са взели мерки, вероятно подозират кой е бил.

# 15 753
И във Враца, и във Видин има инфекциозни, които са закрити поради недостиг на кадри, просто няма кой да работи.
Във Враца се ремонтираше инфекциозното, сега ще го отварят, така е, но то не е ново и не го обособяват сега.
Във Видин обособяват изолатор, който ще служи като инфекциозно, защото все пак и близките болници не са с капацитет, позволяващ да поеме болни от цялата околия.
Единият настанен в Лом е от видинско село, поправям се.
Монтана ..блокирана?
Санитарка и информация🤔
Вие съвсем изтрещяхте !
Ти сериозно ли? За сарказъм чувала ли си?
Явно наистина тук се вярва на всяка написана дума, без да се вкарва мисъл.
Плашещо е това.
Във Видин "изолатора" е полусрутена постройка с 4 легла, няма да служи вместо инфекциозно, а там ще стоят пациентите, докато не бъдат транспортирани. Пак повтарям, там няма да бъдат хоспитализирани пациенти.

# 15 754
Братята сърби взеха нещата в свои ръце. Така се прави

Цитат
Reuters: Сърбия затвори границите си за граждани на засегнатите от коронавируса държави
10 Март 2020 | 12:48 | Агенция "Фокус"
Белград. Сръбските власти решиха да затворят границите на страната за всички граждани на страни, които са засегнати от епидемията от коронавируса в опит да бъде овладяна заразата, предава Reuters. Това се казва в съобщение на правителството в Белград.

Временната забрана включва всички пътуващи от „Италия, някои провинции на Китай, Южна Корея, Иран и Швейцария“, се казва в изявлението. Правителството не уточнява кога тази забрана ще бъде премахната.

Засега в Сърбия има четири регистрирани случаи на вируса.

А ние продължаваме да си ги приемаме всички от Китай, Италия и откъдето искате.

# 15 755
  • София
Сега, колко са големи тези огнища предстои да видим, но факта, че първите случаи поне не са някакви критични или починали според мен е добър знак, че може би сме някъде в началото, а не на нивото на Италия да речем.
... aбе ако почне тестване на материал от починали (не знам пазят ли) в Плевен през януари- февруари кой знае какво ще се намери (оценям на около 30-40% вероятността да съм се инфектирал в началото на февруари и да съм го изкарал- много интересно едно такова беше заболяването ми ама нали мина (интензивни контакти в Плевен преди това!).

# 15 756
Ето още един отрезвяващ туит. Ако си мислите, че при масов наплив в болниците за вас ще има кислород...вижте как е в Италия.

https://twitter.com/jasonvanschoor/status/1237142891077697538

Същото описва и другия доктор. Същото беше и в Ухан преди това. И това са държави добре оборудвани с добра медицина, а Ломбардия е най-развитата област в Италия. Ако мислите, че тук не може да се случи това, дълбоко грешите. Ако мислите, че мерките сега са строги, ако се разиграе горния сценарий, който тук ще бъде и по-лош, тогава ще ви се иска да са били още по-строги. В живота обаче няма replay.

# 15 757

Във Видин "изолатора" е полусрутена постройка с 4 легла, няма да служи вместо инфекциозно, а там ще стоят пациентите, докато не бъдат транспортирани. Пак повтарям, там няма да бъдат хоспитализирани пациенти.

Искрено се моля да не се стигне до настаняване в тая "сграда" на хора. Там е възможно да хванеш още милион зарази, ако не се срути върху теб преди това.

# 15 758
Този тон какво ще ни се иска малко в повече идва. Явно единствения начин да се опазим изначално е бил да се затворят границите още на Нова година, след първия случай в Китай. Сега ако ще да леем сълзи по цял ден, вече има корона у нас и е добре да се гледа напред, а не все назад как нещата са се срутили вече и край.

Все пак добрата новина е, че голяма част от хората го минават сравнително леко. Медицинската сестра в Габрово с положителния тест няма дори никакви симптоми. Това означава, че няма да се наложи всички болни да са в болница и на кислород. И щом 75 годишна пациентка се възстановява, явно не е присъда и за всички възрастни хора.

# 15 759
  • Другата България
Написаното на какво се базира? И как предлагаш да протече лечението на един заразен в домашни условия предвид това, че не трябва да стига до болница, защото  там "има малки шансове"?
Влизала ли си поне за малко в БГ болница? Като за начало, влизаш и вече си в затвор, ако не си помислила предварително за вода и храна, след няколко часа вече ще си просто в скапано физическо състояние. У дома дето се вика може да жулиш Ред Бул с нурофен и да не се обезводниш. След това - ако чакаш да се довериш на лекарите да почнат активно лечение, има да чакаш. Може да не си само ти на опашката.
Ето още един отрезвяващ туит. Ако си мислите, че при масов наплив в болниците за вас ще има кислород...вижте как е в Италия.
https://twitter.com/jasonvanschoor/status/1237142891077697538
Да, по принцип човешкият живот е ценност и да, медиците стигат до момент да преценяват за кой има смисъл да окажат помощ. Това не е неограничен ресурс и лекарите също са хора, просто няма да насмогнат.
Първо-въпросът не беше към теб.
Второ-не съм влизала досега никога никъде в нито една болница, българска. Изобщо, дори не знам къде има такива.
Трето-нямах намерение да чета поредните апокалиптични прогнози как лекарите ще решават кой ще мре или не.
Четвърто-не питах за Италия.
И пето, най-важно, не получих отговор на въпроса си, втория. Което за мен е по-важното-как според вещаещите смърт в болниците предлагат заразени да се лекуват в домашни условия? Щото е много лесно да трупаш мнения в мамата години наред, да критикуваш и сочиш с пръст, но насреща да не предлагаш нищо конструктивно.
А, прочетох. "Лечението" ще е с Ред Бул и нурофен. Мдааа....

# 15 760
Медицинската сестра в Габрово с положителния тест няма дори никакви симптоми. Това означава, че няма да се наложи всички болни да са в болница и на кислород. И щом 75 годишна пациентка се възстановява, явно не е присъда и за всички възрастни хора.

Дай Боже да сте прави. Но все си мисля, че са в началото.

# 15 761
Много хубаво, че не си влизала в българска болница. И да, при много натрупване на пациенти има триаж. На кой ще дадеш респиратора - съвсем реален въпрос при недостиг на ресурси.

Не всичко е лечение, има и симптоматично облекчаване. Във всеки случай по-добре да имаш един ред бул, отколкото да седиш и да пресъхваш, докато лекар в болницата ти обърне внимание. Впрочем от години си лекувам така настинките, идеално е за симптоматично облекчение. Лесно преборва обезводняването, бори отпадналостта и вдига духа.

# 15 762
  • Bulgaria
Този тон какво ще ни се иска малко в повече идва. Явно единствения начин да се опазим изначално е бил да се затворят границите още на Нова година, след първия случай в Китай. Сега ако ще да леем сълзи по цял ден, вече има корона у нас и е добре да се гледа напред, а не все назад как нещата са се срутили вече и край.

Все пак добрата новина е, че голяма част от хората го минават сравнително леко. Медицинската сестра в Габрово с положителния тест няма дори никакви симптоми. Това означава, че няма да се наложи всички болни да са в болница и на кислород. И щом 75 годишна пациентка се възстановява, явно не е присъда и за всички възрастни хора.

Добрата новина не е толкова добра. Колко от тежките случаи въобще ще се изследват и ще бъдат доказани, че са резултат от кв? Мислите ли, че хората, които вече са в болница в тежко състояние и лекарите не виждат големи надежди за спасяването им ще бъдат изследвани? Колко аутопсии ще се направят на починали хора и колко реални ще бъдат резултатите? Дано се окажа просто черногледа, но все пак живеем в България.

# 15 763
  • Другата България
Много хубаво, че не си влизала в българска болница. И да, при много натрупване на пациенти има триаж. На кой ще дадеш респиратора - съвсем реален въпрос при недостиг на ресурси.

Не всичко е лечение, има и симптоматично облекчаване. Във всеки случай по-добре да имаш един ред бул, отколкото да седиш и да пресъхваш, докато лекар в болницата ти обърне внимание. Впрочем от години си лекувам така настинките, идеално е за симптоматично облекчение. Лесно преборва обезводняването, бори отпадналостта и вдига духа.
След потребителката, дето твърдеше, че коронавирус се лекува с парацетамол, ти си втората с иновативно решение - Ред Бул. Явно от толкова прием крила не са ти поникнали, но не знам дали забеляза, че има хора, вярващи на всичко написано тук. Нямам какво повече да кажа.

# 15 764
Ан Мари, ти не беше ли медицинско лице? Добре би било да пишат само хора с някакви познания и такива с информация от други страни, гаща-плявата става вече толкова много, че човек нито може да следи важното, нито да го извлича от мало важното.

Общи условия

Активация на акаунт